on

Romanii au dat startul achizitiilor imobiliare cu scop investitional in arhipelagul exotic Capul Verde

18 iulie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Intr-un paradis tropical, cu temperaturi de vara pe tot parcursul anului, in care numarul turistilor a crescut cu circa 115% in ultimele doua decenii, investitorii din toate colturile lumii sunt atrasi de oportunitatile de dezvoltare a turismului promise de arhipelagul de pe coasta de vest a Africii. Potrivit RE/MAX Romania, parte a liderului mondial in real-estate si franciza numarul 1 la nivel global pe acest segment, patru proprietati cumparate de clienti romani au dat startul achizitiilor imobiliare cu scop investitional in resorturile premium ale dezvoltatorului Resort Group PLC din Capul Verde.

Capul Verde, faimoasa destinatie pentru vacantele exotice, a cunoscut o crestere fulminanta a turismului in ultimii ani si se asteapta la dublarea numarului de vizitatori pana in 2024. Acest interes deosebit a determinat, de altfel, solicitari ridicate pentru cazare de calitate, cererea depasind adesea oferta din acest punct de vedere. In acest context, dezvoltatorul de lux The Resort Group PLC a pus bazele unui sistem de investitii imobiliare, care vine deopotriva in intampinarea investitorilor si a doritorilor de vacante exotice, avand in portofoliu patru proiecte finalizate si doua in constructie.

Stim deja ca 10 -15% dintre achizitiile imobiliare pe plan local au scop investitional, ceea ce inseamna ca o buna parte dintre romani sunt atrasi de astfel de oportunitati de business. Acestora, dar si diversilor investitori care vor sa parieze in viitor pe imobiliare, vrem sa le transmitem ca beneficiile sunt considerabil mai mari la o achizitie intr-un loc exotic, precum resorturile din Capul Verde, de la yield-ul foarte bun  promis de dezvoltatori, pana la libertatea de a-ti stabili singur modelul de business si avantajele oferite pentru vacantele personale. Pentru cei care doresc mai multe detalii, reteaua noastra de agentii le sta la dispozitie pentru consultanta si intermediere”, a declarat Razvan Cuc, Presedinte RE/MAX Romania.

Pana in prezent, patru apartamente in valoare de peste 190.000 euro fiecare au fost achizitionate de catre investitori romani, prin intermediul consultantilor RE/MAX Romania.

Initial am fost sceptica atunci cand mi s-a prezentat proiectul. Ma gandeam cum as putea sa le propun clientilor mei sa investeasca intr-un astfel de proiect, in conditiile in care prima intrebare era adesea <>. Insa am inceput sa ma documentez si sa le povestesc oamenilor despre o experienta, un stil de viata ce le poate aduce, ca bonus, un randament garantat. Succesul a fost atins din momentul in care am reusit sa programez si sa experimentez prima excursie de inspectie, fiind deosebit de important ca potentialul investitor sa viziteze locatia si sa se bucure de experienta de cinci stele. Pentru mine, ca agent, increderea dobandita, comisioanele atractive si posibilitatea de a ma bucura de astfel de locatii in jobul meu m-au facut sa-mi doresc repetarea experientei cat mai curand posibil”, a declarat Cristina Ailioaei, Sales Associate RE/MAX Properties, agentul care a intermediat vanzarea a doua proprietati in Capul Verde.

Toate camerele, apartamentele si vilele sunt vandute separat, inregistrate sub titlul juridic unic, ceea ce inseamna ca investitorul beneficiaza de drept de proprietate. Prin urmare, acesta poate decide cum este gestionata proprietatea, respectiv poate beneficia de avantajele unei case de vacanta sau poate obtine venituri suplimentare din inchirierea acesteia. Pentru a facilita munca noului proprietar, dezvoltatorul pune la dispozitia acestuia un program de inchiriere al hotelului, care se ocupa, in numele sau, de tot managementul proprietatii si al turistilor. Totodata, investitorul poate alege pastrarea controlul asupra modului in care gestioneaza proprietatea, stabilind rata de inchiriere pe saptamana, disponibilitatea pentru oaspeti, etc.

Rambursarea primita este direct proportionala de performanta turistica a Capului Verde, nivelul de ocupare a statiunii si veniturile generate de operatorii de turism, acesti factori fiind influentati direct de cresterea constanta a numarului de turisti care viziteaza anual arhipelagul. Dezvoltatorii The Resort Group garanteaza, insa, pentru proprietatile aflate in portofoliul lor, un randament de 5%. De asemenea, ofera investitorilor un pachet de vacanta personala all inclusive de cinci saptamani/ an, in cazul utilizarii proprietatii prin programul de inchiriere al resortului. Costul proprietatilor pleaca de la 150.000 de euro pentru un apartament, pana la 600.000 de euro, o vila cu 5 dormitoare.

Resort Group PLC are patru proiecte finalizate in Capul Verde, situate pe insula Sal: MELIA Tortuga Beach Resort, finalizat in mai 2011, s-a bucurat inca de la lansare de un succes fara precedent in industrie, castigand premii an de an si avand niveluri ridicate de ocupare. MELIA Dunas Beach Resort & Spa, cel de-al doilea proiect al dezvoltatorului din Capul Verde, este operational din noiembrie 2014. Acesta beneficiaza de peste 1200 de camere, fiind foarte popular printre turistii care ajung in arhipelag si atragand un nivel foarte ridicat de ocupare, in special pentru vacantele all inclusive pentru familii. Primele hoteluri doar pentru adulti, TUI Sensimar Cabo Verde si MELIA Llana Beach Resort & Spa, au fost deschise in decembrie 2016, ambele oferind  o serie de apartamente hoteliere de lux, piscine tropicale si facilitati de spa. Cele doua hoteluri au peste 600 de apartamente si pot primi peste 43.000 de turisti pe an. Dupa finalizarea celor trei proiecte premiate de pe insula Sal, dezvoltatorul si-a extins operatiunile si pe alte insule, avand in prezent proiecte in constructie pe insulele Boa Vista si Santiago. 


# # #
Despre RE/MAX

In Romania, RE/MAX este cea mai mare retea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare numar de  agenti imobiliari, avand, in prezent, peste 50 de francize si peste 400 de membri, fiind recunoscut ca cel mai puternic brand national in imobiliare. Planul de extindere la nivel national al RE/MAX Romania vizeaza, pana in 2023, 110 birouri francizate si peste 1.000 de agenti imobiliari.

La nivel mondial,RE/MAX este lider in real-estate, fiind franciza numarul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, infiintata in 1973 in Denver, are astazi peste 125.000 de agenti afiliati in 8.000 de birouri aflate in peste 100 de tari din intreaga lume. In Europa, RE/MAX este prezent in 38 de tari, cu peste 2.000 birouri si 24.000 de agenti, continuand sa se extinda. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Romanii nu isi cumpara casa de frica somajului - 01 Octombrie 2009 Romanii nu isi cumpara casa de frica somajului - 01 Octombrie 2009
Calatorie in Jurul Clatitei: creativitate, multa distractie si premii delicioase Calatorie in Jurul Clatitei: creativitate, multa distractie si premii delicioase
Cum se poate infiinta o asociatie de proprietari? Cum se poate infiinta o asociatie de proprietari?
Depanero: 20% dintre intrarile in service ale aparatelor defecte pot fi evitate, daca acestea sunt utilizate corespunzator Depanero: 20% dintre intrarile in service ale aparatelor defecte pot fi evitate, daca acestea sunt utilizate corespunzator
Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperisuri Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperisuri
Solutie anticriza: chirias in propria locuinta - 18 DECEMBRIE 2008 Solutie anticriza: chirias in propria locuinta - 18 DECEMBRIE 2008

Vezi mai multe articole