Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

on

Cum scapi de paianjeni

18 noiembrie, 2015

Probabil ca esti una dintre persoanele care se tem de paianjeni. Oricum, paianjenii nu plac nimanui, iar plasele pe care le construiesc la colturile tavanelor deranjeaza pe toata lumea. Paianjenii invadeaza casele in special toamna, cand cauta un loc potrivit pentru a supravietui. Cum scapi de paianjeni si cum ii tii la distanta de casa ta? In primul rand, mentine curatenia. Paianjenii prefera zonele intunecate ale casei, colturile si acele locuri in care exista foarte mult praf. Aspira foarte bine casa si insista in locurile greu accesibile aspiratorului, dar foarte accesibile paianjenilor. Acorda mare atentie zonei de sub pat si din spatele canapelei si a fotoliilor. Inainte de a aduce in casa ghivecele cu plante de pe balcon, curata plantele si verifica-le de paianjeni si alte insecte.…

mai mult >
on

Lupta impotriva gandacilor de bucatarie poate fi castigata

01 octombrie, 2015

Cel mai bine este sa previi instalarea gandacilor de bucatarie la tine in casa pastrand mereu curatenia si nelasand resturi de mancare ce i-ar atrage. Dar, uneori, cand blocul este infestat iar vecinii tai sa nu fac nimic impotriva gandacilor, acestia ajung si la tine in casa, oricat de mult ai pastra curatenia. Evident, este important ca toti locatarii blocului sa aiba o actiune simultana si sustinuta impotriva acestor musafiri nedoriti, dar iata ce ai putea sa faci tu pentru a castiga aceasta lupta. In primul rand, identifica locurile din casa unde gandacii de bucatarie isi fac cuiburi. Acestia prefera locurile retrase, cu lumina putina si umiditate mai mare. In functie de gradul de infestare alegi si “armele” cu care vei lupta impotriva gandacilor de bucatarie. Atunci cand gradul de…

mai mult >
on

Cum scapi de soareci si sobolani

16 septembrie, 2015

Lupta impotriva soarecilor si a sobolanilor nu-i usor de castigat, dar nici imposibila. Inainte de toate, trebuie sa te inarmezi cu rabdare, cu metodele si produsele potrivite. E adevarat, cel mai important este sa previi, sa nu le oferi acestor rozatoare nedorite sansa de a se pripasi pe langa casa ta. Dar daca acestia au reusit sa se aseze la tine acasa, incepe lupta. Astupa fisurile, gaurile si tunelurile pe care sobolanii obisnuiesc sa le foloseasca pentru a scapa atunci cand sunt incoltiti. Nu o face cu pamant, ci cu ciment. Foloseste pisici. Chiar daca nu va reusi sa-i prinda pe adulti, ci doar puii, mirosul de pisica ii va face pe sobolani sa evite unele zone. Apeleaza la statii permanente de intoxicare lenta a sobolanilor. Asa cum am mai spus, spre deosebire de soareci, sobolanii sunt…

mai mult >
on

De ce trebuie sa scapi de soareci si sobolani

11 septembrie, 2015

Aceste rozatoare omnivore, inteligente si care se adapteaza extrem de usor la conditiile din mediu, traiesc pe langa sau chiar in casa omului si produc pagube si multe neplaceri. Soarecii si sobolanii sunt purtatori de paraziti si boli infectioase pe care le pot transmite omului si animalelor. In plus, rod mobila, cablurile electrice si alte obiecte din lemn sau plastic, distrug recoltele si contamineaza alimentele. Trebuie sa scapi cat mai repede de soareci si sobolani pentru ca nu ii poti tine la distanta de casa. Orice ai face, ei gasesc gauri, crapaturi si fisuri pe unde se strecoara in beci si casa. Iar in cazul in care nu gasesc astfel de brese, si le creeaza singuri. Un sobolan poate ridica o bariera de 500 grame, iar cu ajutorul incisivilor puternici, sub forma de dalta, pot roade…

mai mult >
on

Cateva lucruri despre alunecarile de teren

21 aprilie, 2015

In cazul in care ai o casa construita intr-o zona de munte sau deal, pe un versant, atunci stii ce pericol constituie alunecarile de teren. Sau ar trebui sa stii. Alunecarea de teren este un proces de deplasare, de miscare a rocilor sau a pamanturilor de pe versanti. Procesul este unul gravitational si poate avea loc atat rapid, cat si lent. Iata ce ar trebui sa stii despre alunecarile de teren. Ele sunt cauzate de cutremure, de ploile abundente si de defrisarile de padure. Ploile inmoaie pamantul iar lipsa vegetatiei face ca pamantul ud sa se desprinda de pe versanti si sa “o ia la vale”. Procesul de alunecare cuprinde 3 faze: - faza pregatitoare, de alunecare lenta; - alunecarea propriu-zisa; - stabilizarea sau echilibrarea naturala. Chiar daca faza pregatitoare, de alunecare lenta,…

mai mult >