on

Scari interioare din lemn – Rezistenta si Durabilitate

20 noiembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Omul a prelucrat lemnul inca din cele mai vechi timpuri, fie pentru realizarea de adaposturi, fie pentru confectionarea armelor si uneltelor, fie pentru a se incalzi. Astazi, lemnul este folosit atat pentru proprietatile lui fizice, precum rezistenta la tractiune si comprimare, durabilitate, grad de izolare, cat si pentru aspectul acestuia.

Cand ai in plan achizitionarea unei scari interioare primul gand, pe langa materialele din care aceasta va fi confectionata, este legat de siguranta pe care aceasta ti-o poate oferi, la rezistenta si durabilitate. O scara trebuie sa sustina greutatea, sa nu aiba trepte prea multe si nici prea inalte si sa iti ofere confort in utilizare. Modele de scari interioare din lemn masiv, potrivite pentru orice tip de spatiu, vei gasi si pe site-ul partenerului nostru de incredere, Dippanels.ro.

Bineinteles ca atunci cand ai in vedere proiectarea unei scari interioare trebuie sa colaborezi cu un specialist, astfel vei beneficia de cele mai bune solutii, tinand cont de spatiul disponibil, de forma, marime si materiale. Pentru a te bucura de o scara interioara din lemn masiv Dippapnels.ro te ajuta la configurarea acesteia.

De ce optezi pentru o scara interioara din lemn masiv?

Atunci cand scarile din lemn sunt realizate din esente cu proprietati mecanice ridicate si prelucrate prin tehnologie avansata, ce poate respecta milimetric detaliile de executie, acestea devin structuri rigide si robuste ce vor rezista pentru foarte mult timp.

Lemnul, datorita texturii si aspectului, ii va oferi spatiului o personalitate proprie, iar atmosfera casei va deveni mult mai calda si primitoare. De asemenea, lemnul se poate incadra in orice stil de amenajare interioara, de la modern la rustic, de la minimalist la industrial, de la retro la boem.

Principalul factor generator de zgomote, este utilizarea unui lemn de esenta moale in productia scarilor interioare. Zgomotele nu vor aparea imediat dupa montarea scarii, ci dupa o perioada de utilizare, cand fibrele lemnului se vor comprima, realizand spatii in zonele de fixare (gaurile suruburilor sau scobiturile din vanguri). In momentul in care spatiile acestea se creeaza, nivelul de vibratie creste si zgomotul se amplifica, iar in timp, urcarea sau coborarea scarii fara zgomote sa fie aproape imposibila.

In productia de scari interioare, fagul si stejarul sunt cele mai utilizate, dar si cele mai potrivite esente de lemn masiv. Ambele specii sunt esente tari care se vor comporta in timp asemenea scarilor metalice, adica nu vor suferi modificari care sa permita accentuarea miscarilor elementelor ce compun scara, evitand producerea de zgomote. De asemenea, fagul si stejarul au o rezistenta crescuta la infundare si implicit la comprimarea fibrelor.

Lemnul de stejar este unul din cele mai frumoase si apreciate esente de lemn. Este dur, puternic si durabil, este rezistent la socuri, si, in acelasi timp, emana o frumusete unica prin textura si culoarea sa. Sansele ca lemnul de stejar sa se deformeze sunt minime, deoarece acesta are proprietati deosebite legate de capacitatea redusa de a ceda si primi umiditate din mediul inconjurator, fapt ce va incetini procesul de tensionare a fibrelor si implicit aparitia curburilor. Lemnul de stejar se prelucreaza foarte usor si are o utilizare extinsa, fiind foarte utilizat si in productia de scari interioare premium. De asemenea, lemnul de stejar este usor de intretinut si are o durata indelungata de viata.

Lemnul de fag este foarte rezistent la socuri, el avand o rezistenta crescuta si la presiune. Lemnul de fag are o rezistenta la infundare mai mare decat cea a lemnului de stejar, fiind alegerea care balanseaza cel mai bine raportul cost/rezistenta. Vopseaua adera foarte bine pe suprafata lui, iar textura acestuia este asemanatoare cu ceea a lemnului de artar sau mesteacan. Este poate cel mai utilizat lemn in productia de scari interioare. Datorita rezistentei crescute, treptele de scara din lemn de fag sunt perfecte pentru zonele de trafic intens.

Partenerul nostru de incredere, Dippanels.ro, produce doar scari din lemn ce se incadreaza in segmentul Premium, lemn de esenta tare (fag sau stejar) dimensionat pentru a obtine rigiditate si rezistenta crescuta a structurii.

Ai nevoie de o scara interioara din lemn care sa treaca cu brio testul timpului? Pe site-ul partenerului nostru de incredere, Dippanels.ro, poti configura scara interioara in doar cateva minute cu ajutorul celei mai noi tehnologii de proiectare si productie a scarilor interioare. Completeaza si trimite formularul, iar apoi echipa Dippanels il va analiza si te va indruma in alegerea celei mai bune solutii pentru locuinta ta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Scara interioara – Ce tip de lemn sa folosesti Scara interioara – Ce tip de lemn sa folosesti
Cum construim corect o scara – partea 1 Cum construim corect o scara – partea 1
Cum construim corect o scara – partea 2 Cum construim corect o scara – partea 2
Placarea scarilor interioare – Gresie sau lemn? Placarea scarilor interioare – Gresie sau lemn?
O scara potrivita unui interior cu stil O scara potrivita unui interior cu stil
Scara interioara - cerinte minime si tipuri de scara Scara interioara - cerinte minime si tipuri de scara

Vezi mai multe articole