spune nu igrasiei

Spune "nu" igrasiei

02 martie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta majoritatea celor care locuiesc la bloc este prezenta igrasiei. De obicei, oamenii apeleaza la o recosmetizare a apartamentului, o noua zugraveala si eventual la treatarea peretilor cu tot felul de vopseluri antigrasie. Sunt mai multe modalitati de a scapa de igrasie, dar care depind de bugetul fiecaruia.  
 
Inlaturarea igrasiei prin uscarea zidurilor folosind metoda electro-osmotica. Modalitatea este ceva mai scumpa, dar este foarte eficienta. Sistemul introduce in zid, printr-o serie de anozi de titan montati in zidarie chiar deasupra nivelului solului, un curent electric de foarte mica intensitate, total inofensiv. Efectul este de respingere a umezelii inspre partea inferioara a zidului a moleculelor de umezeala si intoarcerea acestora in mod inofensiv inapoi in pamant. Atata timp cat aceasta sarcina mica pozitiva este mentinuta, zidurile protejate raman uscate si total lipsite de igrasie. In zidaria exterioara, chiar deasupra solului sunt practicate o serie de mici gauri in care se introduc anozii ce vor fi legati printr-o conexiune speciala formata din fire.
Rezultatul final este practic invizibil, iar distrugerile sunt minime.
Sistemul ofera protectie permanenta impotriva igrasiei de ascensiune si poate fi montat in cladiri construite din orice material si avand orice vechime. El poate fi pus in functiune imediat ce a fost instalat. Garantia unui astfel de sistem este in general de 30 de ani.
Oricand dupa instalare, eficacitatea sistemului poate fi monitorizata prin conectarea la un calculator care furnizeaza date despre: sarcina zidului, curentul in sistem, voltajul din sistem
Fata de metoda chimica de inlaturare a igrasiei, metoda electro-osmotica nu implica actiuni destructive asupra cladirii. In plus, sistemul este ecologic pentru ca nu se folosesc substante chimice, lucru care il face inofensiv pentru mediul inconjurator sau pentru oameni si animale.
 
Vopsea speciala pentru suprafete umede. Ea este de obicei mata si pe baza de rasini termoplastice, pentru pereti interiori. Este perfecta pentru rezolvarea problemelor de igrasie sau inundatii in cladiri. Se aplica pe orice suprafata umeda a peretilor interiori. Datorita faptului ca nu contine ulei si alchid isi pastreaza culoarea si nu se ingalbeneste in timp. Blocheaza umezeala ce provine din perete si rezista la presiunea negativa a apei. Impiedica producerea bacteriilor si a putregaiului. Se usuca rapid si nu se cojeste. Este rezistenta la alcali, asigura o aderenta perfecta fara amorsa si nu miroase.
Aplicarea nu trebuie sa fie facuta neaparat de specialisti, pentru ca procedeul este destul de simplu. Apa de prisos de pe suprafata ce urmeaza sa fie vopsita se sterge cu o carpa sau daca a fost deja vopsita in trecut se curata de straturile umflate si de praf pana la obtinerea unei baze solide. Dupa ce se pregateste suprafata, se aplica noua vopsea, fara sa se dilueze, cu pensula sau rola, in doua straturi. La o temperatura de 25 de grade celsius, ea se zvanta in 2-4 ore in functie de grosimea stratului aplicat. Se poate da al doilea strat dupa 8 ore. Cu 1l se vopsesc intre 2 si 5 mp, cu 1kg se acopera 1,7 mp, in functie de vopsea. Acest lucru este de obicei specificat de producator pe fiecare cutie. Consum minim: 600 gr/mp in doua straturi. Difera in functie de gradul de absorbtie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

"Plansul" termopanelor "Plansul" termopanelor
Umiditatea din casa: Care este nivelul optim? Umiditatea din casa: Care este nivelul optim?
Igrasia si mucegaiul Igrasia si mucegaiul
Umezeala la colturi Umezeala la colturi
Aerisirea casei in anotimpul rece Aerisirea casei in anotimpul rece
Cum stii ca ai nevoie sa iti cumperi un dezumidificator? Cum stii ca ai nevoie sa iti cumperi un dezumidificator?

Vezi mai multe articole