Studiu: 45% dintre cei care vor sa cumpere un apartament nu isi permit credite - 23 Februarie 2009

23 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Peste 45% din persoanele interesate de achizitia unui apartament sustin ca isi doresc un credit, insa inca nu si-l permit, arata un studiu realizat recent de consultantii imobiliari ai Imopedia, citat de NewsIn.
Potrivit acestora, la intrebarea "Care este motivul pentru care nu iti cumperi un apartament?", 27 din vizitatori au raspuns ca au banii cash, insa mai asteapta scaderea preturilor, 27% sustin ca isi permit un credit, insa costurile de creditare sunt inca foarte mari, in timp ce 46% au spus ca isi doresc un credit, insa inca nu si-l permit.
 
In cadrul studiului realizat de portalul imopedia, cele mai cautate zone din Bucuresti se afla in mijlocul orasului: 43% din accesarile online vizeaza oferte centrale (25%) si ultracentrale (18%). Pe locul doi ca zona de interes se afla partea de vest a Capitalei (18%) si pe locul trei se afla zona de est (14%). Nordul se afla abia pe locul sase in acest top, avand in fata zona rezidentiala de lux a Capitalei ce include Kiseleff, Dorobanti, Primaverii etc (9%) si chiar sudul (8%).
 
"Aceasta pondere mare a cautarilor de pe zonele centrale, ultracentrale, est si vest, are ca posibila explicatie faptul ca majoritatea vizitatorilor se orienteaza spre anunturile de apartamente, locatiile amintite anterior fiind cu predilectie cunoscute ca aglomeratii de blocuri", mai spun autorii studiului.
 
Acestia sustin ca faptul ca foarte multi vizitatori deschid anunturi de vanzari de apartamente in zone centrale si ultracentrale indica faptul ca in acest moment pe internet se afla multi „vanatori de chilipiruri”, care dispun de cash si care si maine ar cumpara, daca ar gasi oferta potrivita, sub pretul pietei.
 
In ceea ce priveste terenurile, cea mai cautata zona este Prelungirea Ghencea. Totodata, reprezentantii imopedia mai spun ca agentiile imobiliare se orienteaza mai mult dupa oferta, decat dupa cerere. Astfel, agentiile imobiliare isi actualizeaza mai des ofertele de inchiriere (34,3%), un procent aproape egal cu cel al ofertelor noi de vanzare (36,8%).
 
Site-ul imopedia.ro detine in prezent 433.086 anunturi imobiliare si inregstreaza peste 250.000 de vizitatori unici lunar. Majoritatea vizitatorilor site-ului imobiliar cauta anunturi de vanzari apartamente (47,7%). Anunturile de inchiriere de apartamente sunt vizate de 14,3% din vizitatori, un procent foarte apropiat de cel al potentialilor cumparatori de case si vile, care reprezinta 12,9%.
 
Pe segmentul spatiilor comerciale, cererea de spatii cu chirie este putin mai mare, procentele fiind foarte apropiate: 4,9% potentiali chiriasi si 3,8% potentiali cumparatori. In ceea ce priveste anunturile de terenuri, acestea au atras 9,9% din totalul cautarilor in baza de date imopedia.ro.
 
Reprezentantii companiei sustin ca in cadrul studiului au luat in calcul ultimele 100.000 de cautari din Imopedia, pe o perioada de 10 zile si au eliminat cautarile agentiilor imobiliare cunoscute de catre ei.
 
Sursa: Wall street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

“Casele bune schimba vieti” “Casele bune schimba vieti”
Tranzactiile imobiliare, in scadere cu 40% in februarie - 02 Aprilie 2009 Tranzactiile imobiliare, in scadere cu 40% in februarie - 02 Aprilie 2009
Paseste cu incredere in scoala Paseste cu incredere in scoala
Masdar, orasul cu zero emisii poluante Masdar, orasul cu zero emisii poluante
Producatorii locali vor ridica pretul mobilei Producatorii locali vor ridica pretul mobilei
Sonos lanseaza boxa inteligenta ultraportabila Sonos Roam, care iti permite sa iei cu tine experienta Sonos oriunde ai merge Sonos lanseaza boxa inteligenta ultraportabila Sonos Roam, care iti permite sa iei cu tine experienta Sonos oriunde ai merge

Vezi mai multe articole