Termoizolarea pardoselii

15 decembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

termoizolarea pardoselii
Cand este vorba despre casa ta, deciziile le iei intotdeauna pe termen lung. Unele lucruri le poti schimba la doi ani, anual sau ori de cate ori vrei. De exemplu, culoarea si textura zugravelii, draperiile sau canapelele. Alte lucruri un le poti schimba dupa bunul plac. Gresia, faianta si parchetul le montezi, de obicei, pentru macar 10 ani, desi durata lor de viata este mult mai mare. La fel se intampla si cu termoizolarea pardoselii. Este o lucrare care trebuie bine gandita si efectuata din start, pentru a un o reface peste cativa ani.
 
Daca pardoseala nu este termoizolata, pana la 15% din caldura dintr-o casa se pierde prin pardoseala. Prin termoizolare, costurile cu incalzirea scad cu aproximativ 15-20%, iar investitia se amortizeaza in aproximativ 4 ani.
 
Pentru termoizolarea pardoselii ai la dispozitie mai multe solutii. Polistirenul extrudat este solutia cea mai eficienta din punct de vedere termic. Totodata este si cel mai usor de montat. Vata minerala (de sticla sau bazaltica) este solutia cea mai ecologica si are, de asemenea, cea mai buna rezistenta la foc. Varianta cea mai ieftina o reprezinta sapa termoizolatoare.
 
In cazul in care te decizi sa termoizolezi cu polistiren extrudat, trebuie sa stii ca ai la dispozitie doua variante:
Varianta 1: aplici stratul de polistiren, apon torni placa de beton. In cazul acesta un mai este nevoie sa torni sapa, parchetul se poate monta peste beton, cu conditia ca betonul sa fie turnat uniform.
Varianta 2: in cazul in care placa de beton este deja turnata, polistirenul extrudat, gros de 3-5 centimetri, va fi montat peste beton. Apoi spacluiesti si armezi. Peste torni o sapa autonivelanta, apoi montezi parchetul. Armarea se face cu plasa STM. Daca nu armezi, este posibil ca sapa sa se fisureze, iar polistirenul se va lasa.
 
Indiferent de solutia pe care o alegi, termoizolarea pardoselii nu este un moft, ci o necesitate.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

ionel

30 martie, 23:22

Varianta 1: aplici stratul de polistiren, apoi torni placa de beton.
In aceasta situatie sub placa de polistiren se mai pune ceva??? vreo membrana bituminoasa sau altceva ???
Multumesc anticipat pentru raspuns!

Alte articole

Alege corect polistirenul Alege corect polistirenul
Primele sfaturi din 2018 (I): “Asa vreau sa izolez podul. Este in regula?” Primele sfaturi din 2018 (I): “Asa vreau sa izolez podul. Este in regula?”
Termoizolare – sfaturi pentru aplicarea adezivului si fixarea placilor Termoizolare – sfaturi pentru aplicarea adezivului si fixarea placilor
Polistiren extrudat Polistiren extrudat
COMBATEREA ASCENSIUNII CAPILARE A APEI IN ZIDURI, LA CLADIRI VECHI COMBATEREA ASCENSIUNII CAPILARE A APEI IN ZIDURI, LA CLADIRI VECHI
Dezvaluiri despre piata polistirenului. Produse care pot induce in eroare Dezvaluiri despre piata polistirenului. Produse care pot induce in eroare

Vezi mai multe articole