Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

Placa de polistiren de peste 20 de cm grosime

Beneficiile polistirenului pe perioada verii

27 iunie, 2014

Beneficiile termoizolarii locuintei cu polistiren nu se vad doar iarna, cand viscolul suiera printre blocuri iar temperaturile scad sub -10 grade Celsius, ci si vara. Expandat sau extrudat, polistirenul te protejeaza si de canicula. Polistirenul reduce schimburile energetice dintre imobil si mediul exterior. Daca iarna nu lasa caldura din casa sa iasa prin pereti si sa se disipeze in frigul iernii, pe perioada verii impiedica racoarea din apartament sa iasa prin pereti si nici nu lasa canicula sa intre in casa. Pentru termoizolatia peretilor exteriori este suficient sa folosesti polistiren expandat, dar pentru termoizolatia pardoselilor, planseelor, teraselor, soclurilor, fundatiilor si acoperisurilor este recomandat polistirenul extrudat. Acesta este mult mai compact decat polistirenul expandat,…

mai mult >
Termoizolare cu vata bazaltica - termoizolare la interior

Vata de sticla sau vata bazaltica?

04 martie, 2014

Fie ca vorbim de vata de sticla sau de vata bazaltica, ambele au proprietati de izolare termica, fonica si sunt ignifuge. Ambele tipuri de vata minerala sunt utilizate cu succes in constructiile rezidentiale si industriale, insa care este diferenta dintre ele? O cunoastere amanuntita a acestor doi termeni duce la alegeri inspirate in materie de constructii si renovari. Vata de sticla Vata minerala de sticla este flexibila si elastica, in timp ce vata bazaltica este rigida. Un punct in plus pentru vata de sticla, care se poate instala foarte usor in spatiile care trebuie umplute perfect cu izolatie si care au forma neregulata sau sunt greu accesibile. In aceasta categorie intra: mansardele, peretii de compartimentare, peretii caselor de lemn. Datorita aerului inglobat in masa izolatiei este…

mai mult >
on

Izolatia termica a cabanelor din lemn

15 ianuarie, 2014

Cabanele din lemn apar deseori in visele si planurile multora dintre noi. De cate ori vrem sa fugim de larma orasului si grijile zilnice, visam sa ne refugiem Intr-o cabana la munte. Daca pentru majoritatea cabanuta de pe varful muntelui ramane la stadiul de exercitiu de imaginatie, exista persoane care reusesc sa ajunga sa toarne fundatia si sa se gandeasca la pasii de urmat in desavarsirea proiectului lor. Unul dintre pasii ce ridica mai multe semne de intrebare este, fara indoiala, tipul izolatiei termice ce trebuie folosita pentru a asigura rezistenta cabanei din lemn si confortul celor care au bucuria de a o locui. Este indicat sa ai mare grija la alegerea tipului de izolatie pe care doresti sa il folosesti. Deseori o izolatie necorespunzatoare poate atrage dupa sine umiditatea ridicata,…

mai mult >
meserias care termoizoleaza planseul spre pod cu vata minerala

Cum izolam planseul spre pod?

14 ianuarie, 2014

De o bună perioadă de timp aspectul termoizolaţiei clădirilor a devenit foarte important. Există suficiente argumente pentru realizarea acestor tipuri de lucrări. Pe lângă cele oferite de către inginerii constructori, fiecare dintre noi resimte efectul pozitiv al termoizolaţiei prin costul asigurării unui climat interior optim, având în vedere preţurile la energia termică necesară în sezonul rece, dar si necesitatea de condiţionare a aerului pe perioada sezonului călduros. Pierderile de energie ale unei case sau apartament se regăsesc la nivelul diverselor părţi structurale, cele mai importante fiind localizate la nivelul suprafeţei ce desparte partea locuibilă (zona utilă) de exterior, termenul utilizat fiind anvelopa clădirii. O analiză a acestor pierderi ne arată…

mai mult >
Aplicare polistiren extrudat

Avantajele polistirenului extrudat

17 decembrie, 2013

Asa cum moda isi are propriile tendinte, si domeniul constructiilor urmeaza anumite trenduri. Noul trend in materie de izolare a locuintelor este fara nici o indoiala polistirenul extrudat. Deseori, o discutie despre acest material este insotita de avantajele si dezavantajele sale, dar si de comparatia cu polistirenul expandat. Ambele tipuri de materiale sunt folosite pentru izolatia locuintelor, diferenta notabila dintre cele doua fiind faptul ca polistirenul expandat permite vaporilor de apa sa treaca prin perete, pe cand polistirenul extrudat nu are aceasta proprietate. Dar, si aceste doua caracteristici isi au avantajele si dezavantajele lor. Originea polistirenului extrudat este oarecum interesanta, caci acesta a fost initial o scartaitoare amuzanta pentru copii si destul de iritanta…

mai mult >