Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

Izolatia contra frigului: economii mari cu preturi mici

Izolatia contra frigului: economii mari cu preturi mici

20 noiembrie, 2012

In ziua de astazi confortul termic este un lucru firesc. Vrei sa te simti bine la tine acasa, vrei sa nu-ti fie frig si sa te coste cat mai putin, desi costurile cu energia cresc. Cum poti avea toate beneficiile unei locuinte calduroase la un cost redus? Exista o solutie. Cand consumi mai putin platesti mai putin. Vei spune ca mai putina caldura consumata insemna o diminuare a confortului, insa nu e neaparat asa. Izolatia contra frigului inseamna un consum mai mic, caldura mai multa si economii mai mari. Nu stii de unde sa incepi? Daca vrei sa simti cu adevarat diferenta, cel mai bun punct de plecare il reprezinta izolatia exterioara. Placarea peretilor exteriori cu polistirenul expandat sau extrudat genereaza o economie termica considerabila. Cum iti dai seama de acest lucru? Peretele de…

mai mult >
Cum recunosti un polistiren performant energetic?

Cum recunosti un polistiren performant energetic?

19 noiembrie, 2012

“Si bun, si ieftin”. Exista produse care sa se incadreze in paradigma aceasta? Uneori da, de cele mai multe ori, nu. Indiferent de tipul de produse sau de piata, este aproape imposibil sa obtii un rezultat foarte bun din punct de vedere calitativ si sa-l vinzi la cel mai mic pret de pe piata. Si asta din simplul motiv ca, pentru a obtine calitate, este nevoie de multa cercetare, de materii prime de cea mai buna calitate precum si de linii de productie si procesare performante. Iar toate astea implica cheltuieli suplimentare. In prezent, si piata polistirenului din Romania se confrunta cu aceasta situatie. Exista foarte multi producatori mici, unii dintre ei chiar sezonieri, care realizeaza produse ce nu respecta standardele de calitate sau actele normative aflate in vigoare, care nu sunt…

mai mult >
Termoizolarea sarpantei intre capriori

Termoizolarea sarpantei intre capriori

02 martie, 2012

Stai la casa. Ai inlocuit batrana tocarie de lemn cu una moderna, termoizolanta, din termopan. Ai termoizolat si peretii cu polistiren expandat, precum si pardoseala cu polistiren expandat. Ai bine, o idee buna ar fi sa termoizolezi si acoperisul. Din pierderile energetice ale unei case, aproximativ 25% dintre acestea se realizeaza prin acoperis, 30% prin ferestre si 35% prin pereti. Materialul termoizolant folosit poate fi polistirenul, vata minerala, vata bazaltica, spuma poliuretanica sau celuloza. Totusi, materialul cel mai folosit si recomandat este vata minerala din fibra de sticla, material prezentat sub forma de saltea rulata, ce poate fi usor manevrat si aplicat. Grosimea optima a stratului de vata minerala este de 10-20 centimetri. Vata minerala are avantajul ca este rezistenta la…

mai mult >
Pretul locuintei in functie de termoizolatie

Pretul locuintei in functie de termoizolatie

06 februarie, 2012

In fiecare iarna, facturile la incalzire starnesc discutii si dispute aprinse. Fiecare isi intreaba colegii de serviciu sau prietenii: “Tie cat ti-a venit caldura?”, urmata invariabil de intrebarea “Si la cate camere stai?”. Multi considera ca platesc prea mult, altii se plang ca nu se bucura de suficienta caldura conform facturilor pe care le platesc, se da vina pe furnizorul de agent termic, pe repartitoarele de caldura, pe tocariile vechi sau blocurile “din placi”, ceausiste. Raspunsul la toate acestea este termoizolarea locuintei. Este cunoscut faptul ca, la apartamentele construite inainte de 1990, consumul energetic este dublu fata de o locuinta similara din Uniunea Europeana. Studiile arata ca intre 30% si 35% din caldura unei locuinte se pierde prin peretii exteriori. Pretul…

mai mult >
Termoizolarea pardoselii

Termoizolarea pardoselii

15 decembrie, 2011

Cand este vorba despre casa ta, deciziile le iei intotdeauna pe termen lung. Unele lucruri le poti schimba la doi ani, anual sau ori de cate ori vrei. De exemplu, culoarea si textura zugravelii, draperiile sau canapelele. Alte lucruri un le poti schimba dupa bunul plac. Gresia, faianta si parchetul le montezi, de obicei, pentru macar 10 ani, desi durata lor de viata este mult mai mare. La fel se intampla si cu termoizolarea pardoselii. Este o lucrare care trebuie bine gandita si efectuata din start, pentru a un o reface peste cativa ani. Daca pardoseala nu este termoizolata, pana la 15% din caldura dintr-o casa se pierde prin pardoseala. Prin termoizolare, costurile cu incalzirea scad cu aproximativ 15-20%, iar investitia se amortizeaza in aproximativ 4 ani. Pentru termoizolarea pardoselii…

mai mult >