on

Tinerii la domiciliu | Carantina

03 aprilie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Zilele acestea pot fi mai dificile avand in vedere noua ordonanta. Suntem cu totii la distanta de cei dragi si de activitatile noastre preferate ce se desfasurau pana nu demul in afara casei, dar nu trebuie sa ne lasam afectati. Casa, locul pe care unii dintre noi il resimt ca pe o constrangere foarte mare, poate fi centrul atentiei noastre si rodul unor activitati relaxante. Cand sentimentul de monotonie ne cuprinde, putem schimba putin “imprejurarile”.

O activitate placuta cand ne aflam intr-o stare de plictiseala generala este sa redecoram casa sau apartamentul. Cum facem aceste lucruri daca nu putem da o fuga pana la magazin? Nici o grija, nu avem nevoie de obiecte noi, ci doar de imaginatie. Rearanjarea obiectelor si a mobilei in casa ne poate da un sentiment de revigorare, relaxare si creeaza o perceptie a spatiului mai putin tensionata.

PASUL 1: CURATENIA

Daca ar fi sa alegem o activitate pe care sa o facem, in general nu vom alege curatenia, dar in acest caz este esentiala si poate fi chiar placuta. Pentru a incepe redecorarea trebuie sa avem spatiu pentru a ne desfasura, prin urmare trebuie sa punem deoparte sau sa aruncam obiectele care graviteaza in jurul nostru fara un scop anume.

PASUL 2: PLANUL

Nu trebuie sa ne grabim sa mutam toata mobila, mai intai trebuie sa observam anumite detalii, precum:

  • obiectele cele mai usor de mutat (ex. masuta de cafea, covorul, noptierele, plantele, scaunele etc.);
  • obiectele pe care nu le putem muta (dulap prins in perete, rafturi, mobila foarte grea care ar fi riscant de mutat);
  • ce zone nu trebuie blocate (usa, fereastra si culoarele pe unde ne deplasam - zonele din camera prin care ne miscam cel mai mult).

 

Putem nota aceste detalii sub forma unei schite de genul:

 

PASUL 3: DISTRACTIE

Aici incepe cu adevarat rearanjarea. Fie ca am intocmit sau nu un plan, urmatoarele sugestii pot schimba radical felul in care va arata locuinta noastra.

  • Putem muta covoarele dintr-o camera in alta, schimbandu-le pozitia la 90 de grade si plasa mobila in jurul acestora, observam cum spatiul din jur este de fapt maleabil.
  • Daca avem oglinzi pe pereti, decoratiuni, poze sau tablouri este timpul sa le interschimbam pozitia. 
  • O masuta de cafea e un articol estetic, dar poate deveni agasanta cand suntem in cautare de spatiu. Aceasta poate fi mutata langa canapea sau lipita de un perete, putrem pune plante pe ea, poate fi asezata in camera copilului pentru a se juca, etc.
  • Lumina este un factor important, trebuie sa avem grija sa nu blocam ferestrele, dar ne putem folosi de spatiul de sub acestea daca mutam acolo o comoda sau un dulapior, o masa pe care putem pune lucruri etc.
  • Cand incepem sa plasam mobila mai mare (ex. fotoliu, canapea, dulap) putem proceda astfel: obiectele cu marime asemanatoare pot interschimba locul, de exemplu biroul poate sta in locul comodei sau al fotoliului.

                                                                   

Astfel, aceasta activitate ne poate crea o noua perspectiva asupra propriei locuinte si un sentiment nou, de detensionare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum iti poti racori casa in zilele toride? Cum iti poti racori casa in zilele toride?
Organizarea eficienta a hainelor Organizarea eficienta a hainelor
Depozitarea bicicletei in apartament Depozitarea bicicletei in apartament
Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea I) Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea I)
O mica sala de fitness la tine in casa O mica sala de fitness la tine in casa
Miroase a Craciun in casele noastre Miroase a Craciun in casele noastre

Vezi mai multe articole