on

Tot ce trebuie sa stii despre rulourile pentru ferestre

09 decembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In ultima vreme se discuta din ce in ce mai mult despre calitatea mediului din interiorul locuintelor, dar si despre faptul ca o cladire trebuie sa asigure locatarilor sai: confort termic, confort fonic si confort vizual.

 

Avand in vedere ca petrecem peste 90% din timpul nostru in spatii inchise, mediul interior trebuie sa ne asigure toate conditiile optime pentru desfasurarea activitatilor zilnice. Caci in cazurile in care lumina naturala sau temperatura nu este adaptata nevoilor noastre, devenim mai putin eficienti. Ei bine, o solutie de umbrire solara interioara si/sau exterioara, precum rulourile motorizate Somfy, va impiedica aparitia acestor probleme si va asigura un echilibru optim intre lumina natura si confortul interior.

 

 

 

Avantajele rulourilor motorizate

 

Avantajele sistemelor de umbrire solara, mai exact a rulourilor motorizate, sunt multiple si au impact atat asupra duratei de viata a cladirilor, cat si asupra stilului de viata al ocupantilor acestora. Vorbim, asadar, de beneficii precum: eficienta energetica, protectie termica, confort acustic, control smart, securitate, intimitate si optiunea de alimentare solara. Dar sa exemplificam putin:

 

 • Prin montarea de rulouri motorizate, pe timpul verii se va reduce nevoia de climatizare prin diminuarea aportului de caldura care intra prin spatiile vitrate de la ferestre. In timpul iernii, cu sistemele de umbrire coborate, se creeaza inca un strat de aer care reduce pierderile de caldura din casa catre exterior. Astfel, proprietarii vor beneficia de un strat suplimentar de izolatie.

 

 • Toate rulourile motorizate pot fi controlate din telecomanda sau programate pentru a se deschide sau inchide in orice moment al zilei, atunci cand sunt integrate in sistemul smart home Somfy.

 

 • Prin controlul gradului de lumina naturala care patrunde in cladire si gestionarea aportului de energie solara atunci cand echipamentele de umbrire sunt controlate in mod automat, acestea contribuie la reducerea costurilor de energie pentru iluminat. Iar atunci cand sunt folosite in tandem cu sisteme eficiente de iluminat ele contribuie si la reducerea costurilor de energie electrica pentru racire.

 

 

Gamele de motoare Somfy: confort, protectie termica si securitate

 

Rulourile se pot motoriza atat prin variantele de motorizare cablate (RS100), cat si prin intermediul unor motoare a caror alimentare este asigurata de panoul solar furnizat odata cu motorul (Oximo WireFree RTS). Astfel, eliminand conectarea la o sursa de energie sau instalarea unor cabluri noi.

 

S&SO RS100 | Motorizare cablata pentru rulouri smart

 

 

Solutia RS100 este o motorizare cu adevarat revolutionara prin prisma avansului tehnologic si a facilitatilor pe care le aduce atat producatorilor de rulouri, instalatorilor, dar mai ales clientilor finali. Acest motor ofera instrumentele de configurare pentru toate etapele de lucru, atat pentru productie, cat si pentru instalare, precum si solutiile necesare pentru crearea unei locuinte inteligente pentru consumatorul final.

 

Beneficiile motorizarii RS100

 

 • Un nivel de zgomot aproape imperceptibil in modul discret, soft start si soft stop. Motorul are o caracteristica unica, avand doua viteze de functionare, pentru controlul lin al pornirii si opririi covorului de lamele, precum si ajustarea periodica automata a capetelor de cursa. Astfel, se asigura o durata lunga de viata si calitatea inalta a ruloului.

 

 • Are o durata de viata cu cel putin 40% mai mare decat a motoarelor conventionale. Motorul este testat la peste 17.500 de cicluri de inchidere - deschidere, echivalentul unei perioade de functionare de 15 ani, cu 2 actionari pe zi.

 

 • RS-100 stabileste noi standarde de securitate prin rezistenta testata la incercarile de fortare.

 

Oximo WireFree RTS | Sistemul motorizat pentru rulouri, alimentat de lumina solara

 

Oximo WireFree RTS este ultra-eficient, indiferent de nivelul luminii solare si este potrivit pentru toate tipurile de rulouri: standard, suprapuse, aplicate, pentru renovare sau montate pe acoperis.

 

Cum functioneaza sistemul?

 

Panoul capteaza lumina zilei indiferent de nivelul luminii solare şi o transforma in energie electrica. Aceasta energie este stocata in baterie si poate retine suficienta putere pentru a functiona timp de 45 de zile fara nicio sursa de lumina, cu 2 cicluri de ridicare/coborare pe zi. Intregul ecosistem are o garantie de 7 ani, acesta este compus din panou, motor și baterie.

 

Beneficiile motorizarii Oximo WireFree RTS:

 

 • Tehnologia WireFree elimina costurile suplimentare pentru cablare, oferind o instalare rapida si curata (fara gaurirea peretilor). Un rulou solar poate fi instalat de 3 pana la 4 ori mai rapid decat rulourile standard, electrice.

 

 • Intervalele de instalare pot fi flexibile deoarece instalarea se poate realiza din exteriorul locuintei, chiar și atunci cand proprietarii nu sunt acasa.

 

 • Motorul are un consum redus de energie.

 

 • Chiar si rulourile cu motorizare cu alimentare solara pot fi controlate de pe un smartphone sau prin control vocal! Acest lucru se poate realiza prin conectarea la unitatea de comanda smart home TaHoma/Connexoon Window RTS si aplicatiile de mobil dedicate.

 

 • Este ideal pentru proiectele de renovare.

 

 

 

Ambele modele de rulouri sunt rezistente la inghet si au inclusa functia ce poate detecta obstacolele.

 

In caz de inghet, motoarele se opresc in momentul ridicarii ruloului si se opresc automat la intalnirea unui obstacol in momentul coborarii, protejand astfel intregul echipament.

 

Motoarele se pot conecta la senzori suplimentari de securitate si, prin intermediul unitatii de comanda Somfy TaHoma®, pot fi integrate in scenarii de simulare de prezenta si de securitate, pentru protectia suplimentara a locuintei. In cazul detectarii unui pericol, rulourile motorizate se vor inchide automat si luminile vor porni. In acelasi timp, utilizatorii vor primi un e-mail sau o notificare pe telefonul mobil, putand astfel sa gestioneze locuinta de la distanta.

 

In plus, cele doua motoare sunt concepute in mod ecologic si respecta cerintele initiativei Somfy ACT FOR GREEN, care isi propune sa reduca impactul produselor asupra mediului inconjurator pe toata durata de viața a acestora: de la materiile prime - pana la iesirea din uz.

 

 

 

Modalitati variate de control inteligent

 

Rulourile smart pot fi controlate prin:

 

 • Integrarea acestora in sistemul smart home Somfy: TaHoma® sau Connexoon Window RTS - unitati de comanda cu aplicatii de mobil dedicate.Eficienta rulourilor cu motorizare Somfy creste atunci cand sunt instalati senzori solari care activeaza automat rulourile la anumite praguri de temperatura, pe masura ce soarele se deplaseaza pe cer, inchizand echipamentele de umbrire atunci cand este nevoie. Senzorii meteo ofera informații despre intensitatea luminoasa, solara și despre temperatura. Daca aveti rulourile inchise la amurg, puteti economisi la facturile de incalzire pe timpul iernii, iar senzorul solar va poate oferi inca noua grade Celsius.
 • Telecomenzi pentru unul sau mai multe dispozitive: Nina io, Situo.
 • Comutatoarelor cu montare pe perete.

 

 

Somfy este liderul mondial in furnizarea de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire si acces in locuinte si cladiri comerciale. Somfy este furnizor pentru sistemele de automatizare și motorizare a echipamentelor de umbrire. In cazul rulourilor, Somfy ofera motorul sau kit-ul care include: panoul solar, baterie, motor - pentru solutia Oximo Wirefree si sistemul smart-home. Motoarele Somfy sunt integrate in rulou pentru clientul final de către partenerii autorizati Somfy pentru Romania.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Usa - mijloc de securitate! Usa - mijloc de securitate!
Cum sa-ti alegi o usa de interior buna, dar si cu pret mic Cum sa-ti alegi o usa de interior buna, dar si cu pret mic
Cum sa-ti montezi singur o usa! Cum sa-ti montezi singur o usa!
Tehnologia viitorului – ferestre cu geam inteligent Tehnologia viitorului – ferestre cu geam inteligent
Sticla - o altfel de inteligenta neconventionala Sticla - o altfel de inteligenta neconventionala
Cu ce sa-mi incadrez fereastra.... ? Cu ce sa-mi incadrez fereastra.... ?

Vezi mai multe articole