on

ZECO – pentru suprafete sigure pe timp de iarna

23 decembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Iarna se apropie cu pasi repezi, iar multi dintre noi asteptam cu mare nerabdare si primii fulgi de nea. Dar cu toate ca zapada reuseste sa aduca mai aproape de noi magia iernii, impodobind strazile, casele, pomii si absolut tot ce ne inconjoara intr-un alb imaculat, ea se poate transforma intr-un adevarat pericol pentru noi toti.

Iarna este anotimpul cu cele mai multe accidentari, cele mai multe victime fiind copiii si persoanele in varsta. Gheata, poleiul si zapada sunt cele mai frecvente cauze care provoaca accidentarile din timpul iernii. De asemenea, poleiul este cel mai periculos fenomen meteorologic, el fiind un pericol real pentru toti participantii la trafic.

Din cauza faptului ca suprafata carosabila acoperita cu polei, gheata sau zapada are o aderenta foarte scazuta la pneuri, intretinerea carosabilului este o operatiune foarte importanta.

Intretinerea corecta a carosabilului pe timp de iarna poate contribui semnificativ la scaderea numarului de accidente rutiere. De asemenea, si intretinerea corecta a spatiului din jurul casei (scari, trotuare si inclusiv a acoperisului) poate reduce riscul accidentarilor in randul pietonilor.

De cele mai multe ori materialul antiderapant este compus dintr-un amestec de nisip si sare. Sarea, presarata pe carosabil, se dizolva si ataca gheata, impiedicand in acelasi timp formarea poleiului. Astfel, soseaua devine mai putin alunecoasa. Dar pe langa faptul ca sarea poate distruge caroseria masinii si asfaltul, ea are un impact negativ si asupra mediului inconjurator.

Pentru deszapezirea drumurilor, numai in America de Nord, se folosesc aproximativ 40 de tone de sare pentru deszapezirea drumurilor. Sarea, desi contribuie la reducerea numarului de accidente, dauneaza mediului inconjurator. Sarea ajunge in sol, unde distruge structura acestuia, iar mai apoi ajunge in panza freatica. Sarea care ajunge in sol sau in panza freatica poate fi diluata, dar niciodata eliminata complet. Si cu toate ca sarea este o substanta naturala, in momentul in care este imprastiata pe carosabil, ea nu dispare pur si simplu. Si desi este spalata de ploaie, aceasta nu se descompune, ci ajunge in sol, iar mai apoi in apa pe care o bem.

O solutie prietenoasa cu mediul inconjurator, dar si eficace in lupta cu poleiul, gheata si zapada este ZECO. ZECO este un produs ecologic antiderapant potrivit atat pentru suprafata carosabilului, cat si pentru zonele pietonale. Zeco este un produs ecologic, el ofera o aderenta excelenta pe sosele, alei, statii de tramvai si in toate zonele in care poleiul si zapada pot face victime.

ZECO este un produs marca Zeolites Production, iar datorita faptului ca este un produs exclusiv din zeolit, ceea ce inseamna ca nu contine sare si nici produse chimice, ZECO este extrem de prietenos cu mediul inconjurator. Mai mult decat atat el nu afecteaza zonele peste care este aplicat.

ZECO se aplica pe toate suprafetele alunecoase, carosabil, zone pietonale, aleile si scarile din jurul casei, intr-un strat subtire si efectele acestuia sunt imediate. In zonele cu trafic intens stratul are o durata de fixare mai mica si trebuie inlocuit periodic. ZECO este un produs sigur atat pentru copii, cat si pentru animale si mediu, el poate fi folosit fara nicio problema si pe aleile interioare ale casei.

Mai mult decat atat, nu trebuie sa faci eforturi suplimentare pentru indepartarea acestuia de pe carosabil sau din alte zone, deoarece primavara, cand zapada se va topi, stratul de ZECO poate fi imprastiat peste iarba. Zeolitul clinoptilolitic este si un bun fertilizator. Pentru a descoperi toate beneficiile zeolitului te invitam sa citesti si Zeolitii si utilizarea lor in agricultura ecologica.

Spre deosebire de sare, care necesita timp pentru topire, antiderapantul ZECO actioneaza instantaneu pe suprafetele alunecoase de iarna, fiind in acelasi timp un produs sigur atat pentru mediul inconjurator, oameni si animale, cat si pentru materialele de constructii (beton, lemn, metal etc.), masini etc.

In timp ce sarea contamineaza si dauneaza solului, peluzelor si albiilor, ZECO le ajuta. Zeolitul are o capacitate mare de retinere a apei, el imbunatateste structura, porozitatea si permeabilitatea solurilor, creste capacitatea de schimb cationic, contribuind la o mai buna aprovizionare a plantelor cu elemente nutritive etc.

ZECO a fost testat cu succes si pe sosele din Nordul Europei unde vreme este extrem de dificila, dar si grija pentru mediul inconjurator este extrem de mare.

ZECO nu este doar un material antiderapant potrivit pentru sezonul rece, ci poate fi folosit la fel de bine si in sezonul cald. Produsul poate fi folosit pentru scurgerile de ulei, benzina sau alte substante ce pot favoriza derapajul prezente pe carosabil sau aleile interioare. Avantajul nisipului de zeolit este faptul ca acesta are o capacitate mult mai mare de absorbtie si de inmagazinare decat nisipurile comune, astfel el va absorbi cu usurinta substantele petroliere, fiind mai apoi foarte usor de maturat si inlaturat, lasand in urma o zona fara pericole de alunecare.

Mai multe detalii despre ZECO vei gasi si aici.

Si pentru ca decembrie este luna cadourilor, impreuna cu partenerul nostru de incredere Zeolites Production, punem la bataie 10 saci de antiderapant ecologic - ZECO. Concursul se desfasoara in perioada 23 decembrie 2019 - 13 ianuarie 2020. Pentru a te inregistra si pentru a afla toate detalii concursului click aici

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ziua in care natura renaste Ziua in care natura renaste
Pregateste-ti casa de Paste! Pregateste-ti casa de Paste!
Organizarea locuintei - Spatii de depozitare creative Organizarea locuintei - Spatii de depozitare creative
Solutiile Hoval pentru noul concept “Casa Vie” – seria de evenimente dedicate cladirilor pasive in Bucuresti si Timisoara Solutiile Hoval pentru noul concept “Casa Vie” – seria de evenimente dedicate cladirilor pasive in Bucuresti si Timisoara
Semineul electric - rasfat pe bani putini Semineul electric - rasfat pe bani putini
Exista racoare fara aer conditionat? Exista racoare fara aer conditionat?

Vezi mai multe articole