on

Vopsea Lavabila – Suede Metallic Glitter - Ghid de aplicare

14 noiembrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In ultima perioada glitterul a pus stapanire pe intreaga lume, el este folosit in domenii diferite, de la fashion, la produse handmade si chiar in amenajarile interioare, prin insertia lui in vopseaua lavabila.

Vopsea lavabila – Suede Metallic Glitter

Suede Metallic Glitter este o vopsea lavabila speciala pentru peretii interiori. Fiind o vopsea decorativa pe baza de apa nu are un miros neplacut, astfel nu vei fi nevoit sa aerisesti spatiul o perioada indelungata. Textura obtinuta este una unica, asemanatoare cu cea a unui smirghel fin. Efectul pe care aceasta vopsea lavabila in realizeaza este unul special, metalic si stralucitor. El se schimba in functie de unghi, lumina si modul in care a fost aplicat.

Ce putem decora cu vopseaua lavabila Suede Metallic Glitter?

Efectul vopselei decorative Suede Metallic Glitter este potrivit atat pentru spatiile de locuit, cat si pentru spatiile publice intens circulate, precum: hoteluri, restaurante, cafenele, birouri si multe altele. Desi este indicat ca aceasta vopsea lavabila sa fie aplicata doar pe peretii interiori, dupa ce in prealabil a fost aplicat un strat de vopsea acrilica, ea poate fi folosita si pentru alte tipuri de proiecte, precum decorarea literelor volumetrice confectionate din polistiren. Vezi mai jos un exemplu.

Litere din polistiren
Vopsea lavabila folosita: Suede Metallic Glitter
H: 1.2 m
L: 20 cm

Vopseaua lavabila, Suede Metallic Glitter - by Tambour Romania, este usor de aplicat, are o putere mare de acoperire si rezultatul este unul cu adevarat special. Produsul este disponibil in 7 culori diferite, este gata de utilizare (nu se va dilua cu apa) si il vei gasi pe site-ul www.tambourpaint.ro.

Timpul necesar de uscare difera in functie de numarul de straturi aplicat: pentru primul strat timpul de asteptare este de 1 ora, pentru al doilea strat vei astepta 2 ore, iar timpul de uscare final este de 24 ore. Dintr-un litru de vopsea lavabila cu efect decorativ - Suede Metallic Glitter poti acoperi intre 2 si 3 metri patrati in trei starturi aplicate. Nu aplica pe peretele umed sau cand temperatura zidului este sub 10 °C.

Cum se aplica vopseaua Suede Metallic Glitter?

1. Pregatirea suprafetei

Efectul poate fi aplicat pe orice tip de perete vopsit inainte cu un strat de lavabila acrilica, de preferat un produs din seria Supercryl. Pentru un rezultat cat mai bun, este important sa folosesti o vopsea acrilica cu o nuanta asemanatoare cu cea a vopselei Suede Metallic Glitter aleasa.
Atentie! Pentru a obtine rezultate maxime si un efect de succes, peretele ce urmeaza sa fie vopsit trebuie sa fie neted, fara texturi sau defecte.

2. Aplicare

Pentru a obtine o acoperire completa si pentru a termina mai repede, aplicati doua straturi de Suede Metallic Glitter, folosind un trafalet cu par scurt. Acesta va realiza o suprafata mai neteda si praful va adera mult mai greu. Trebuie sa astepti aproximativ doua ore inainte de aplicarea celui de-al doilea strat. Pentru a obtine efectul final aplica cel de-al treilea strat cu o pensula. Culoarea depinde foarte mult de numarul de straturi aplicate, dar si de cantitatea de vopsea folosita pe pensula.

3. Aplicarea stratului de efect (al treilea strat)

Introdu pensula in cutia de vopsea, elimina excesul si aplica produsul pe perete folosind miscari largi in x. Continua aceasta miscare si ai grija ca marginile x-ului sa nu fie vizibile. Se recomanda aplicarea vopselei pe portiuni mici, aprox 0,5 – 1 mp. Este recomandat ca in timpul aplicarii sa te indepartezi ocazional de perete, pentru a vizualiza intreaga suprafata. Aspectul final al vopselei lavabile Suede Metallic Glitter va fi obtinut dupa trei straturi si dupa ce peretele este complet uscat.

Pentru a vedea tehnica exacta te invitam sa urmaresti filmuletul urmator.

4. Curatare si depozitare

Curata imediat dupa utilizare uneltele de lucru cu sapun si apa. Inchide recipientul pentru a impiedica patrunderea aerului si depoziteaza produsul intr-un loc acoperit si ventilat, sub 35 °C.

Atentie: Vopseaua lavabila Suede Metallic Glitter nu este definita ca o substanta periculoasa si nu contine materiale care necesita marcaje speciale sau avertismente, dar nu este recomandat sa fie lasata la indemana copiilor.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Glet peste vopsea lavabila? Este posibil, dar numai in anumite conditii Glet peste vopsea lavabila? Este posibil, dar numai in anumite conditii
Indepartarea petelor de grasime de pe pereti Indepartarea petelor de grasime de pe pereti
Efecte Decorative - Magnetic Paint Efecte Decorative - Magnetic Paint
Exfolierea finisajelor: de ce identificarea cauzei este extrem de importanta Exfolierea finisajelor: de ce identificarea cauzei este extrem de importanta
Cateva sfaturi pentru a zugravi singura casa Cateva sfaturi pentru a zugravi singura casa
Cum combinam culorile finisajelor de la interior Cum combinam culorile finisajelor de la interior

Vezi mai multe articole