Casa de vanzare

Vrei sa vinzi casa? Pregateste-o pentru vanzare

01 august, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Poate te muti in alt oras sau alta tara, poate ti-a ramas mostenire de la un bunic sau de la o matusa, sau poate a devenit prea mica si acum ai nevoie de una cu mai multe camere si mai spatioasa. De voie sau de nevoie, iti vinzi casa. Dar cum te pregatesti pentru aceasta operatiune?

Pentru inceput, invita pe la tine cativa prieteni si roaga-i sa observe si sa-ti spuna ce probleme vad ei la casa ta. Pentru ca tu locuiesti in ea zi de zi, de multi ani, te-ai obisnuit cu eventualele defecte si nu-ti mai sar in ochi, nu le mai observi. In schimb, ei vor vedea prin prima crapaturile, murdaria, zgarieturile, usile si ferestrele care nu se mai inchid bine, etc.

Tot prietenilor cere-le sa-ti spuna ce nu le place la casa ta si care sunt motivele pentru care nu ar cumpara-o sau pentru care nu merita pretul cerut de tine. Adica cere-le sa se puna in pielea unui cumparator. In felul acesta vei sti ce anume trebuie sa remediezi pentru a putea obtine pe ea pretul dorit sau cat anume sa ceri pe ea pentru a o vinde in starea actuala.

Informeaza-te asupra preturilor din piata imobiliara. Consulta site-urile de specialitate, vezi ce preturi sunt cerute pentru apartamente sau case asemanatoare cu a ta, din acelasi cartier cu tine sau cartiere invecinate.

Stabileste daca o vinzi tu sau apelezi la serviciile unui agent imobiliar. Vezi ce avantaje si dezavantaje ai in fiecare dintre aceste doua variante. Exista cumparatori care nu doresc sa cumpere prin intermediul unei agentii imobiliare si exista vanzatori care nu vor sau nu au timp sa discute zilnic, la telefon, cu cei interesati de proprietatea scoasa la vanzare, situatie in care ajutorul uni agent imobiliar este de preferat.

Asigura-te ca ai toate actele necesare vanzarii. Nu vrei sa ajungi in situatia in care gasesti un cumparator dar nu poti perfecta tranzactia pentru ca iti lipsesc actele.

Stabileste cat de repede vrei sa vinzi. In cazul in care ai nevoie urgenta de bani, atunci vinde doar cash si cere un pret sub media zonei. Trebuie sa stii ca o vanzare prin intermediul unui credit imobiliar poate dura peste o luna.

Formuleaza un anunt complet, care sa contina toate informatiile esentiale, si urca-l pe site-urile de profil insotit de poze relevante ale casei pe care o vinzi.

Si ultimul sfat: ai nevoie de calm si rabdare, fii pregatit pentru o operatiune de durata.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Iti cauti o locuinta noua? Iata la ce trebuie sa fii atent! Iti cauti o locuinta noua? Iata la ce trebuie sa fii atent!
Aqua City, desemnat proiectul imobiliar cu cel mai puternic impact pozitiv în comunitate la Imobiliare Awards Aqua City, desemnat proiectul imobiliar cu cel mai puternic impact pozitiv în comunitate la Imobiliare Awards
Ce trebuie sa stii atunci cand iti doresti sa achizitionezi o locuinta noua Ce trebuie sa stii atunci cand iti doresti sa achizitionezi o locuinta noua
Piața Imobiliară Rezidențială - Trim II 2022 Piața Imobiliară Rezidențială - Trim II 2022
Cele mai bune zone de locuit in Bucuresti, din punct de vedere al indicelui calitate-pret Cele mai bune zone de locuit in Bucuresti, din punct de vedere al indicelui calitate-pret
La pas prin sectorul 2 al capitalei La pas prin sectorul 2 al capitalei

Vezi mai multe articole