on

Iti cauti o locuinta noua? Iata la ce trebuie sa fii atent!

04 octombrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Achizitia unei locuinte reprezinta o investitie majora si fiind vorba si de o investitie de viitor, alegerea acesteia se poate dovedi a fi o provocare. Indiferent ca vorbim de un apartament pe care dorim sa il cumparam sau sa il inchiriem, procedeul poate fi unul stresant atat din punct de vedere financiar, cat si emotional.

Conform Agentiei Nationale de Cadrastru si Publicitate Imobiliara, “in perioada ianuarie – august 2019, au fost vandute, la nivelul intregii tari, 335.582 de imobile”, cu o scadere de aproximativ 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Iar conform unui studiu realizat de Imoteca, apartamentele vechi pierd teren in favoarea apartamentelor noi, aproximativ 60% dintre cumparatori aleg o locuinta noua.

Achizitionarea, si chiar inchirierea unei locuinte noi nu este proces usor, cautarile si vizionarile te pot stresa si se pot dovedi a fi mai consumatoare de timp, din acest motiv te invitam sa citesti mai departe si sa descoperi cele mai importante elemente pe care ar trebui sa le ai in vedere inca din stadiul de cautari online.

1. Locatia ansamblului imobiliar

Inca din prima parte a cautarilor ar trebui sa fii foarte atent la zona in care este situat imobilul. Uneori se poate intampla ca textele anunturilor imobiliare sa nu corespunda cu situatia reala, iar cei 100 m pana la metrou sa se transforme in unul sau chiar doi km. De asemenea, pretul poate depinde in mod direct si de locatia unde imobilul este situat. Un apartament situat in mijlocul orasului va costa mai mult decat o casa la periferie, dar cea de-a doua optiune atrage dupa sine costuri suplimentare cu deplasarile.

2. Vecinatatile

Chiar daca nu iti permiti un apartament in mijlocul orajului, ar trebui sa fii atent si la ceea ce se afla in jurul imobilului. Este de preferat ca locuinta sa fie aproape de mijloacele de transport in comun, zone comerciale, scoli, gradinite, si de ce nu, si de locul de munca.

Daca iti doresti o locuinta linistita iti recomandam sa eviti zonel e care se afla in vecinatatea liniilor ferate, a stadioanelor, barurilor sau cluburilor etc.

De asemenea, trebuie sa te interesezi si despre ansamblurile in plan sau in curs de constructie. Unele lucrari pot sa polueze aerul din cartier, sa blocheze caile de acces sau sa incurce traficul.

3. Vizionarea locuintei

Daca ai facut o selectie de apartamente sau case care te incanta este timpul sa mergi la vizionare. Nu te lasa pacalit de aparente, in poze orice apartament poate parea perfect, dar in realitate situatia s-ar putea sa fie alta. Mai mult decat atat, verifica cu atentie toate zonele din locuinta. La vizionare poti merge insotit de un specialist in constructii, un electrician si chiar de un instalator. Fii atent si la costurile la care s-ar putea ridica lucrarile de renovare a locuintei.

 

6. Vecinii

Cunoasterea vecinilor este un factor de decizie foarte important, un factor care de cele mai multe ori nu este mentionat in descrierea anuntului. Inainte de a lua o decizie, indiferent ca este vorba de o achizitie sau de un contract de inchiriere, incearca sa afli cat mai multe informatii despre zona, dar si despre vecini. Fa mai multe plimbari prin zona, la diferite ore. Incearca sa discuti cu vecinii si cu administratorul blocului sau a cartierului rezidential. Cu cat vei face mai multe cercetari, cu atat vei fi mai linistit in noua ta casa.

7. Parcarea

In ziua de astazi, o locuinta ar trebui sa aiba cel putin un loc de parcare. De cele mai multe ori acest detaliu este mentionat in descrierea anuntului, in exista si cazuri cand informatia este omisa. Nu uita sa te documentezi si asupra pretului.

Iti doresti o locuinta noua, dar nu stii unde sa cauti?

Ei bine, Korter (Catalogul Flatfy*) - este o aplicatie unica, cu cel mai stufos catalog ce cuprinde ansambluri rezidentiale si dezvoltatori din toate orasele din Romania, Moldova, Kazahstan, Rusia si Belarus.

Pe Korter.ro poti vizualiza cele mai noi ansambluri rezidentiale construite sau care sunt in curs de construire, mai mult decat atat poti vizualiza schitele si suprafetele locuintelor. Iar faptul ca poti faptul vizualiza amplasarea imobilului pe harta este un atu considerabil, pentru ca in acest mod vei putea afla imediat ce si unde se construieste, ce se afla in vecinatate, ce mijloace de transport sunt, ce scoli, gradinite, parcuri si spatii comerciale sunt in zona respectiva s.a.

Flatfy este un motor de cautare global, un serviciu online de selectie a locuintelor propuse spre vanzare si/sau inchiriere. Flatfy colecteaza toate anunturile din zona imobiliara si le ofera utilizatorilor care sunt in cautarea unei locuinte, posibilitatea de a rasfoi toate ofertele de pe piata imobiliara intr-un singur loc. Daca vrei sa gasesti apartamente de vanzare sau apartamente de inchiriat in Bucuresti sau in orice zona a Romaniei, Flatfy iti vine in ajutor.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cele mai bune zone de locuit in Bucuresti, din punct de vedere al indicelui calitate-pret Cele mai bune zone de locuit in Bucuresti, din punct de vedere al indicelui calitate-pret
Aqua City, desemnat proiectul imobiliar cu cel mai puternic impact pozitiv în comunitate la Imobiliare Awards Aqua City, desemnat proiectul imobiliar cu cel mai puternic impact pozitiv în comunitate la Imobiliare Awards
Piața Imobiliară Rezidențială - Trim II 2022 Piața Imobiliară Rezidențială - Trim II 2022
Criza Coronavirusului Si Piata Imobiliara Criza Coronavirusului Si Piata Imobiliara
Sfaturi pentru o casa noua. Site-uri utile pentru primii pasi spre o locuinta Sfaturi pentru o casa noua. Site-uri utile pentru primii pasi spre o locuinta
Locuinta intr-un ansamblu rezidential: avantaje si dezavantaje Locuinta intr-un ansamblu rezidential: avantaje si dezavantaje

Vezi mai multe articole