on

5 Sfaturi pentru a te bucura cât mai mult timp de amenajarea ta cu pavele

09 septembrie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 

După amenajare, vrei ca pavajul din curte să reziste o perioadă cât mai lungă. În general, pavajul necesită o întreținere minimală, dar totuși foarte importantă.

Iată 5 sfaturi pentru a te bucura cât mai mult timp de amenajarea ta:

Solicită montatorului certificat de garanție pentru lucrare!
 

Primul pas pentru a te asigura că amenajarea ta va rezista în timp, este să apelezi la un montator cu experiență! La finalul lucrării parcurge toată suprafața pentru a te asigura că este totul în regulă. Solicită certificatul de garanție a lucrării, pentru min 1 an, pentru că aceasta să treacă peste un ciclu de îngheț-dezgheț. Discută cu montatorul un plan de curățare și întreținere a lucrării.

 

Curăță buruienile dintre rosturi!
 

Deoarece umplerea rosturilor dintre pavele se face cu nisip, acesta permite creșterea buruienilor care se adaptează foarte ușor, cum sunt papadia, trifoiul și nu-mă-uita. Semințele lor prind foarte ușor rădăcini, chiar și în straturi superficiale sau în praf. Elimină buruienile dintre rosturi înainte ca acestea să prindă rădăcini puternice. Altfel, nu doar vor deteriora aspectul suprafeței lucrării, ci vor putea inclusiv disloca bucățile de pavaj.

Verifică și completează nisipul dintre rosturi 1 dată pe an!
 

Pentru o platformă de pavaj, rostuirea pavelelor reprezintă un element foarte important. Deteriorarea suprafeţei pavajului este cauzată de multe ori de rosturile care nu sunt închise.
În timp, nisipul dintre rosturi se elimină sub efectul ploilor, vântului, provocând posibile mișcări ale elementelor de pavaj. De aceea, pentru a menține funcționalitatea pavajelor respective, acestea trebuie verificate și reumplute periodic. Operațiunea efectivă de rostuire a pavajelor și de umplere a rosturilor pavelelor constă în adăugarea de nisip prin măturare. Se împrăștie nisip uscat de granulație 0/2 mm peste rosturi de la suprafeţe perfect uscate.

Curăță suprafața pavelelor imediat după ce s-au pătat!

Aspectul lucrării de pavaj se deteriorează de multe ori prin pătare. Se recomandă intervenția cât mai rapidă, cât timp murdăria afectează doar suprafața.

Murdăria obișnuită - praf, depuneri de pământ, excremente de pasăre sau mușchi, se poate îndepărta cu ajutorul mijloacelor manuale de curățare, cum ar fi mătura sau peria de frecat. De asemenea, soluțiile de curățare existente în locuință, cu un ph între 5 și 9, pot fi folosite fără riscuri, prin diluarea lor în apă. O altă metodă eficientă este utilizarea curățitoarelor cu presiune, fără a exista riscul de a deteriora suprafața pavelelor din beton. Atenție însă în zona rosturilor, deoarece există riscul împrăștierii nisipului, motiv pentru care nu pot fi spălate prin presiune ridicată.

 

 

Aplică soluții de impregnare o dată la 2 ani!
 

Majoritatea modelelor de pavaj marca Elis Pavaje conțin deja din fabrică o impregnare, proces în urma căruia produsul capătă impermeabilitate. Algele, mușchiul și mizeria se vor agăța astfel mai greu de pavele, iar suprafața lor va fi mai bine protejată. Pentru a obține un efect de lungă durată, inclusiv de reîmprospătare a culorii, recomandăm efectuarea unui proces de impregnare la fiecare doi ani.

 

Dacă vrei să nu ai grija întreținerii pavelelor, apelează la un montator specializat, care îți poate asigura pe bază de abonament servicii de întreținere și reparații. Sperăm că sfaturile noastre (și filmul de mai jos) îți vor fi de folos!

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Insamantarile de toamna: ce poti planta acum pentru o recolta bogata la primavara Insamantarile de toamna: ce poti planta acum pentru o recolta bogata la primavara
5 plante medicinale care nu trebuie sa lipseasca din gradina ta 5 plante medicinale care nu trebuie sa lipseasca din gradina ta
Activitati de intretinere a gazonului Activitati de intretinere a gazonului
Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare
Culesul Strugurilor Culesul Strugurilor
Gladiola, planta invingatorilor: sfaturi de plantare si ingrijire Gladiola, planta invingatorilor: sfaturi de plantare si ingrijire

Vezi mai multe articole