Acte si autorizatii

Ai o lista intreaga de probleme de rezolvat si nu vrei sa pierzi mai mult timp decat e nevoie alergand dupa actele necesare pentru construirea casei. Informeaza-te si vei stii cum sa fii eficient.

on

Tu stii ce prevede Legea asociatiilor de proprietari? Partea a II-a

05 noiembrie, 2015

Prima parte a articolului dedicat prevederilor din Legea asociatiilor de proprietari o gasesti aici. Pentru ca sunt multe aspecte de luat in seama, iata alte prevederi referitoare la penalizari, litigii, administratori si sanctiuni. Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat. Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice. Asociatia de proprietari…

mai mult >
on

Ajutorul pentru incalzirea locuintei in sezonul rece 2015-2016

02 noiembrie, 2015

Ca in fiecare an, statul roman va acorda si in aceasta iarna ajutor de incalzire persoanelor cu posibilitati financiare limitate. Depunerea dosarelor pentru obtinerea ajutorului de incalzire a locuintei a inceput in data de 19 octombrie 2015. Dosarul trebuie sa contina urmatoarele acte: - actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei; - certificatele de nastere ale copiilor (in cazul copiilor pana la 14 ani); - adeverinta eliberata de angajator cu salariul net pentru luna anterioara depunerii cererii (in original); - cupon de pensie valabil pentru luna anterioara depunerii cererii (in copie); - alte acte doveditoare privind veniturile realizate de titular si membrii familiei acestuia, asa cum sunt prevazute in formularul de cerere si declaratie pe proprie raspundere (daca…

mai mult >
on

Tu stii ce prevede legea Asociatiilor de proprietari? Partea I

30 octombrie, 2015

Luna de luna iti platesti cheltuielile la intretinere si faci eforturi ca sa nu ramai dator. Cand esti restant cu plata intretinerii, administratorul si/sau presedintele de asociatie te avertizeaza ca, din cauza ta si a altora ca tine, toti vecinii risca sa ramana fara apa calda sau caldura, ca furnizorii de utilitati vor sista livrarea acestora. Te trezesti ca ai de plata cheltuieli cu reparatiile si te intrebi unde sunt aceste reparatii, sau ca ai de plata fndul de rulment si iti amintesti ca ai mai platit fond de rulment si in urma cu un an, asa ca te intrebi ce s-a intamplat cu acei bani. Ei bine, stiai ca exista LEGEA nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, lege care a fost actualizata 2015? Iata cateva prevederi ale acestei legi pe care…

mai mult >
on

Cuprinsul Certificatului de Urbanism

27 octombrie, 2015

Certificatul de Urbanism este actul prin care autoritatea responsabila cu construirea intr-o anumita zona, Primaria sau Consiliul Judetean, iti spune in ce conditii poti construi pe terenul pe care il detii. Am discutat de curand despre documentatia necesara obtinerii Certificatului de Urbanism. Este cazul sa-ti spunem si care este cuprinsul Certificatului de Urbanism, valabilitatea sa si in ce conditii poate fi prelungit termenului de valabilitate. Cuprinsul Certificatului de Urbanism Informatii despre regimul juridic: situarea imobilului in intravilan sau extravilan; natura proprietatii sau titlul asupra imobilului, conform extrasului de carte funciara pentru informare, eliberat la cerere de catre biroul de cadastru; servitutile care greveaza asupra imobilului, dreptul de preemiiune, zona…

mai mult >
on

Ce este PUZ si ce reglementeaza el

22 octombrie, 2015

Planul Urbanistic Zonal (prescurtat PUZ) este un proiect care are caracter de reglementare specifica detaliata a dezvoltarii urbanistice a unei zone dintr-o anumita localitate. Rolul Planului Urbanistic Zonal este acela de a asigura corelarea dezvoltarii urbanistice complexe a zonei cu prevederile Planului Urbanistic General (PUG) al localitatii din care face parte. Planul Urbanistic Zonal stabileste obiectivele, actiunile, prioritatile, permisiunile si restrictiile de urbanism ce necesita a fi aplicate in utilizarea terenurilor si conformarea constructiilor din zona studiata. Practic, PUZ-ul reprezinta o faza premergatoare realizarii investitiilor si acopera toate domeniile: locuire, servicii, productie, circulatie, spatii verzi, institutii publice etc. Citeste siCe este PUG si ce reglementeaza…

mai mult >