Adunarea generala poate prevedea in buget cheltuieli pentru interventii de urgenta

22 ianuarie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cred ca actele normative in vigoare au scapat din vedere faptul ca sunt blocuri cu o vechime de 30-40 de ani unde apar tot felul de defectiuni majore. Cum nu este posibil sa convocam adunari generale ultraurgente, actionam doar pe baza hotararii comitetului executiv si, ulterior, cerem validarea adunarii generale.
 
Constantin Moga, Bucuresti
S-a procedat corect, dar pentru a nu avea temeri in legatura cu incalcarea legislatiei care cere ca reparatiile sa fie aprobate de catre adunarea generala, se poate cere acordul consemnarii in buget a unor sume pentru interventii urgente de genul celor enuntate de catre dv. Valoarea acestora poate fi dimensionata la nivelul cheltuielilor din anul anterior, orice depasire putand sa fie girata de catre comitet si validata ulterior de catre adunarea generala.
 
Fiul meu este plecat din tara pentru o perioada ceva mai mare de timp si vine pe acasa doar doua-trei saptamani pe an. Este normal ca administratorul sa-i pretinda ca pe perioada absentei sa contribuie la plata gazelor consumate pentru incalzirea apei calde?
 
Ion Cuncea, Pitesti
Daca este vorba de apa calda folosita la incalzirea caloriferelor, fiul dumneavoastra este bun de plata. Nu insa si daca administratorul ii pretinde sa plateasca pentru apa calda menajera utilizata la baie si bucatarie.
 
Blocul, avand trei scari, s-au constituit trei asociatii de proprietari dintr-o asociatie de locatari. S-a neglijat faptul ca blocul dispunea de un singur contor de intrare a apei. Asa au aparut disputele. Desi asociatia din care fac parte si-a montat un contor pasant, presedintele comitetului a impus ideea amenajarii si a unui camin, chiar daca multi dintre proprietari s-au opus. Mai mult, a decis ca toti detinatorii de spatii sa contribuie in cote egale, adica eu sa platesc cat altii care au familii compuse din patru, cinci sau chiar mai multe persoane.
 
Nicolae Bucur, Bucuresti
Caminul la care va referiti este o dotare comuna. Ca atare, contributia se impunea a se fi stabilit in functie de spatiul detinut. Discutati cazul in prima adunare generala, avand in vedere alegerea in organele de conducere a unor oameni care cunosc si respecta prevederile legale.
 
Eugen Eftimiu
Specialist in probleme locative
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Chiriile pentru locuintele de stat, actualizate anual Chiriile pentru locuintele de stat, actualizate anual
Guvernul cere UE amanarea alinierii pretului la gaze Guvernul cere UE amanarea alinierii pretului la gaze
De'Longhi achizitioneaza o noua fabrica in Romania De'Longhi achizitioneaza o noua fabrica in Romania
JYSK a lansat colectia de accesorii si decoratiuni de Craciun 2019 in cadrul evenimentului Winter Feelings JYSK a lansat colectia de accesorii si decoratiuni de Craciun 2019 in cadrul evenimentului Winter Feelings
Caldura: Scumpire sub 15% Caldura: Scumpire sub 15%
Bucatarii liliputane Bucatarii liliputane

Vezi mai multe articole