Afacerile rentabile se fac in afara orasului

06 noiembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Plasamentele in terenuri destinate construirii de locuinte, parcuri de afaceri si centre comerciale, situate la cativa zeci de kilometri de marile orase, sunt dintre cele mai profitabile segmente imobiliare. In acest fel, investitorii continua sa joace la aceasta "bursa". Cota de castig este primul aspect pe care il are in vedere un investitor imobiliar in momentul in care demareaza o afacere de profil. Cum aglomeratia este tot mai mare in orase, iar terenuri libere nu prea mai sunt, oamenii de afaceri din domeniu se orienteaza catre construirea de cartiere de vile si blocuri in zonele limitrofe ale Capitalei. "Dintre acestea, cele mai solicitate continua sa fie zonele Pipera, Tunari, Baneasa, Corbeanca si Snagov", ne-a declarat Jeni Dragomir, presedintele agentiei Perfect Casa. Interesul crescut al cumparatorilor inseamna, pentru investitori, obtinerea de castiguri insemnate, pe masura cererii. "Dezvoltatorii obtin un profit   bun prin vanzarea acestor locuinte, inca din faza de proiect, in functie de locatie si pret", spune Jeni Dragomir. Preturile sunt destul de ridicate in cazul vilelor, segment destinat celor cu venituri mari. Aici se diferentiaza doua categorii de persoane. "Persoanele care cumpara o vila in asemenea zone sunt proprietarii unei firme de succes, astfel incat sa-si poata permite sa achizitioneze o vila cu pana la 500.000 euro", explica presedintele companiei imobiliare Perfect Casa. Mai raman vilele mai ieftine, cu preturi cuprinse intre 150.000 si 200.000 de euro. Cumparatorii unor asemenea imobile sunt de cele mai multe ori persoane care vand o proprietate in Bucuresti. Ei obtin in acest fel o sursa de venit pentru plata avansului necesar achizitionarii vilei, urmand ca pentru diferenta sa apeleze la un credit ipotecar.
 
Creste metropola
Un alt punct important pe harta investitiilor imobiliare din jurul Capitalei este orasul Voluntari, in ciuda faptului ca este o localitate mica. Interesul pentru aceasta zona nu este intamplator, mai ales ca orasul se afla pe axa de nord a Bucurestiului, acolo unde se dezvolta cu predilectie proiectele imobiliare de succes. Autoritatile locale mizeaza pe transformarea orasului Voluntari intr-un pol de afaceri, bazandu-se si pe realizarea unor proiecte de infrastructura. Modernizarea strazilor, alimentarea cu apa, realizarea canalizarii, largirea actualelor artere de circulatie de intrare si iesire din localitate sunt cateva exemple in acest sens.
La acestea se mai adauga si realizarea unor pasaje supraterane in zona caii ferate, dupa cum explica reprezentantii primariei din localitate. Dezvoltarea infrastructurii, precum si vecinatatea cu Aeroportul Henri Coanda si legatura cu centura Capitalei fac din Voluntari un oras cu potential de afaceri. "Voluntari este un punct de interes pentru investitori. Este clar ca acum este momentul unei alegeri strategice pe terenuri mari sau pe proiecte mari de dezvoltare", este de parere Alexandru Petrescu, partener in cadrul firmei de consultanta imobiliara Esop. Pe potentialul de dezvoltare al acestei zone "pariaza" si Dan Ioan Popp, presedintele companiei Impact. "Voluntari incepe sa devina localitatea cu cea mai mare dinamica de dezvoltare pe un areal de 30 de kilometri", spune Popp.
Ce vor investitorii
Se anunta afaceri mari, cu investitii pe masura, mai ales din partea unor companii din Spania, Austria, Grecia si Anglia. "Companiile straine au suficiente fonduri pe care sa le investeasca in terenuri destinate dezvoltarii de proiecte imobiliare de anvergura, precum si finantarea necesara finalizarii lor", spune Jeni Dragomir. In privinta asteptarilor pe care le au acestea, accentul este pus pe accesibilitatea cailor de transport - sosele, linii de metrou si de cale ferata. "Astfel, se deschid oportunitati pentru marile investitii, nu numai rezidentiale, cat si cele legate de comert si de business", conchide Dan Ioan Popp. Un segment imobiliar de succes este deja cel al proiectelor de business-park din zona Pipera - Voluntari. Alegerea unui sediu de firma de catre o companie produce efecte benefice pentru toata piata imobiliara. "O firma aduce un numar insemnat de angajati, care sunt motivati sa cumpere locuinte aflate cat mai aproape de birou", explica si specialistul de la Esop, Alexandru Petrescu.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sectorul constructiilor poate fi unul din sectoarele castigatoare ale economiei noi? Sectorul constructiilor poate fi unul din sectoarele castigatoare ale economiei noi?
Criza vazuta de pe munte - 30 Septembrie 2009 Criza vazuta de pe munte - 30 Septembrie 2009
Cifrele rele din imobiliarul romanesc Cifrele rele din imobiliarul romanesc
Cum arata sectorul imobiliar in 2019 si in viitor? Cum arata sectorul imobiliar in 2019 si in viitor?
Conarg a ajuns la 1.500 de apartamente livrate, dupa finalizarea Quadra 2 Conarg a ajuns la 1.500 de apartamente livrate, dupa finalizarea Quadra 2
Morfeus Regal – Nivel High Class pentru saltele Morfeus Regal – Nivel High Class pentru saltele

Vezi mai multe articole