Polistiren expandat grafitat Austrotherm AF-PLUS si polistiren expandat Austrotherm AF80

Alege corect polistirenul pentru termoizolarea fatadei

14 august, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Zi de zi, clipa de clipa, cu totii suntem pusi in situatia de a lua decizii. Unele decizii sunt relativ simple, cum ar fi, de exemplu, cum ne imbracam, ce mancam, cum ne petrecem timpul liber, altele au o importanta covarsitoare si produc efecte pe termen lung, cum sunt deciziile legate de cariera sau de casa noastra.
Deoarece investitia este una destul de mare iar rezultatele ei isi vor face simtita prezenta timp de foarte multi ani, alegerea corecta a polistirenului este esentiala in momentul in care decizi sa realizezi termoizolarea casei. Inainte de toate, trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de polistiren, fiecare fiind special gandit pentru a raspunde provocarilor termoizolarii unei anumite parti a casei. Exista politiren special gandit pentru termoizolarea peste astereala, intre capriori, a fatadei, a planseelor de pod, a soclurilor si a pardoselilor.

Spre exemplu, special pentru termoizolarea fatadei, Austrotherm ofera doua tipuri de polistiren. Este vorba despre polistirenul expandat EPS® AF80 si polistirenul expandat grafitat EPS® AF-PLUS.

Placile de polistiren expandat Austrotherm EPS® AF80 sunt recomandate gandite pentru termosisteme la fatade lipite, fatade ventilate si pereti usori, din lemn. Au o conductivitate termica de calcul λc = 0,040 W/mK si o conductivitate termica efectiva: λef = 0,038 W/mK, precum si o rezistenta la tractiune de TR120 ≥ 120 kPa (12 t/m2). Placile de polistiren expandat Austrotherm EPS® AF80 sunt usor de identificat si recunoscut la raft, avand o dunga rosie pe laterala pachetului.

Placile de polistiren expandat grafitat Austrotherm EPS® AF-PLUS sunt folosite tot pentru realizarea de termosisteme la fatade lipite, fatade ventilate si pereti usori, din lemn. Fata de varianta AF80, acest polistiren grafitat are caracteristici tehnice superioare: conductivitate termica de calcul λc = 0,032 W/mK, conductivitate termica efectiva λef = 0,032 W/mK si rezistenta la tractiune TR150 ≥ 150 kPa (15 t/m2).

Daca vrei sa afli mai multe lucruri despre toate tipurile de polistiren, domeniile de utilizare ale fiecarui sortiment si despre cum sa identifici corect polistirenul, astfel incat sa nu fii indus in eroare, intra si documenteaza-te pe www.alegecorectpolistirenul.ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Terasa circulabila - Lucrari de termohidroizolatii Terasa circulabila - Lucrari de termohidroizolatii
Poluarea fonica: cat de groasa trebuie sa fie izolatia pentru diverse niveluri de zgomot Poluarea fonica: cat de groasa trebuie sa fie izolatia pentru diverse niveluri de zgomot
Termoizolarea podelei - ordinea corecta a straturilor Termoizolarea podelei - ordinea corecta a straturilor
Hidroizolatia care va protejeaza beciul Hidroizolatia care va protejeaza beciul
Modernizati-va casa si economisiti energie! (prima parte) Modernizati-va casa si economisiti energie! (prima parte)
Polistirenul pentru acoperis Polistirenul pentru acoperis

Vezi mai multe articole