Sistem pluvial rosu

Alegerea si montarea sistemului pluvial – prima parte

19 aprilie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 Asa cum am vazut in articolele trecute, un acoperis bine realizat si complet trebuie sa contina  un sistem pluvial bine dimensionat si montat.

Acest lucru este important pentru ca durata de viata a unui sistem pluvial este destul de mare, de ordinul zecilor de ani. Din punct de vedere al formei si materialelor utilizate pentru fabricarea elementelor componente ale sistemului pluvial, exista doua categorii: forma poate fi circulara sau rectangulara iar materialul poate fi tabla de otel sau material plastic (PVC).

Sectiunea sistemului pluvial este importanta doar din punct de vedere estetic, fie ca este circulara sau rectangulara, debitul de apa pluviala va fi preluat si evacuat in aceeasi maniera daca dimensionarea este corect facuta si raportata la marimea acoperisului ce asigura colectarea apei.
Cele doua tipuri de material utilizate, tabla de otel si PVC, sunt la prima vedere nu foarte diferite din punct de vedere functional dar exista cateva diferente notabile.

Exista cate o gama de dimensiuni pentru fiecare tip de material, pentru produsele din  tabla avem o gama mai restransa (de exemplu 125/90, 140/90, 150/90) fata de cele din plastic care ofera o mai mare flexibilitate (90/50; 110/80; 130/80; 130/100; 140/80; 150/100).

Pe langa caracteristicile dimensionale, este importanta durabilitatea sistemului, pastrarea aspectului iar din acest punct de vedere este de remarcat avantajul sistemului din tabla de hotel. Durata medie de viata in cazul sistemului pluvial din tabla zincata vopsita este de circa 50 de ani, iar la sistemul pluvial din PVC este de circa 30 de ani.

Pentru constructiile rezidentiale se utilizeaza mai des sistemul pluvial de 125/9 iar pentru cele industriale sau rezidentiale din zone muntoase sistemul 150/100.

Click aici pentru a citi a doua parte a acestui articol

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

4 beneficii ale unui acoperis verde 4 beneficii ale unui acoperis verde
Acoperis in 2 ape inegale ... sau, mai bine nu? Acoperis in 2 ape inegale ... sau, mai bine nu?
Pasii necesari pentru refacerea acoperisului Pasii necesari pentru refacerea acoperisului
INVELITORI: Sindrile din lemn INVELITORI: Sindrile din lemn
Proiectarea acoperisului. Etape si aspecte de care trebuie sa tinem cont Proiectarea acoperisului. Etape si aspecte de care trebuie sa tinem cont
Inchiderea sageacului Inchiderea sageacului

Vezi mai multe articole