on

Amenajarea bucatariei: de ce sa alegi blat din lemn masiv

07 septembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

La amenajarea unei bucatarii, factorul care conteaza cel mai mult la alegerea mobilierului si a aparaturii este functionalitatea acestora. Asezarea lor este, de asemenea, importanta in economia spatiului de gatit, iar de durabilitate nici nu mai are sens sa pomenim, deoarece aceasta este de la sine inteleasa.

Un astfel de element, care trebuie sa exceleze la capitolul rezistenta, este blatul de bucatarie, poate cel mai utilizat spatiu dintr-o bucatarie. Acesta poate fi realizat dintr-o serie de materiale durabile si estetice, precum piatra naturala, cuartul, placile ceramice sau placile laminate.

Insa una dintre cele mai elegante variante ramane in continuare folosirea blaturilor din lemn masiv.

Cele mai potrivite esente pentru astfel de suprafete sunt fagul si stejarul, lemne de calitate superioara si foarte rezistente la uzura. Tratate impotriva umezelii si a aburului, aceste tipuri de blaturi sunt perfecte pentru bucatariile de inspiratie rustica sau nordica si sunt doua variante agreate cu predilectie de catre persoanele care isi doresc un spatiu de gatit cu adevarat special.

CITESTE SI: Trepte 2.0 – Afla cu ajutorul tehnologiei marimea treptelor pentru scara interioara

Trebuie mentionat, insa, ca duritatea celor doua esente este usor diferita. In urma unor teste, a rezultat ca fagul este mai dens, mai rezistent la rupere, zgarieturi, lovituri, compresie si, de asemenea, ceva mai elastic decat stejarul. Cu toate acestea, diferentele calitative sunt destul de mici astfel incat sa nu conteze foarte mult. Singura deosebire majora este cea legata de pret, in conditiile in care costurile de procesare din cazul stejarului sunt cu 40% pana la 100% mai ridicate decat in cazul fagului.

Lucreaza cu profesionisti!

De aceea, daca doresti atat calitate, dar si durabilitate, este recomandat sa apelezi la profesionisti in domeniu, care stiu sa aleaga si sa foloseasca materialele cele mai indicate pentru blaturile din lemn.

Spre exemplu, platforma Dippanels.ro ofera atat servicii de debitare si frezare, cat si de livrare a blaturilor din lemn masiv direct la locul montarii. Clientii nu trebuie decat sa trimita comanda insotita de datele proiectului, dupa care specialistii companiei se vor ocupa de prelucrarea acestora si de realizarea produselor finite. Acest serviciu cuprinde si:

  • decuparea formelor pentru accesoriile de bucatarie
  • frezarea canturilor
  • rotunjirea colturilor
  • modelarea blaturilor

In plus, livrarea este asigurata gratuit de catre Dip Panels pentru comenzile care depasesc 500 RON.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bucataria viitorului este digitalizata Bucataria viitorului este digitalizata
Lumina din bucatarie - Partea I Lumina din bucatarie - Partea I
Blaturi pentru bucatarie – bar Blaturi pentru bucatarie – bar
Sfaturi si idei utile pentru amenajarea unei bucatarii moderne Sfaturi si idei utile pentru amenajarea unei bucatarii moderne
Blatul de bucatarie: noile trenduri Blatul de bucatarie: noile trenduri
Pentru bucatarie: chiuveta din granit Pentru bucatarie: chiuveta din granit

Vezi mai multe articole