on

Aplicatiile lemnului compozit in constructii

12 mai, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In proiectele de constructie, renovare sau amenajare se foloseste o varietate mare de materiale de constructii. In functie de stadiul proiectului, proiectantii, arhitectii, inginerii, constructorii si chiar beneficiarii finali se consulta si aleg diferite materiale in functie de rezistenta, greutate, durabilitate, calitate, pret si aspect. Bineinteles ca fiecare material folosit in constructii are avantajele si dezavantajele sale. Iar pentru fiecare material in parte exista diferite standarde care il pot face potrivit pentru diferite utilizari.

 

Un material relativ nou pe piata materialelor de constructii este lemnul compozit, cunoscut si sub denumirea de WPC - Wood Polymer Composite.

 

Ce este lemnul compozit?

 

Lemnul compozit este un material care datorita avantajelor pe care le poseda si a aspectului sau deosebit reuseste sa cucereasca din ce in ce mai multi beneficiari. Cu aspectul sau asemanator cu cel al lemnului natural, dar si cu atingerea placuta, lemnul compozit reuseste sa inlocuiasca cu succes lemnul natural in foarte multe proiecte de constructii, aducand un plus in ceea ce priveste rezistenta sau durabilitatea.

 

Compus din fibre lemnoase, respectiv deseurile generate in urma proceselor de prelucrare a lemnului sau a deseurilor de paleti din lemn, in amestec cu materiale plastice reciclate, WPC se dovedeste a fi revolutionar si prin faptul ca este un material prietenos cu mediul, realizat 100% din materiale regenerabile, rumegus si plastic reciclat.

 

Aplicatiile lemnului compozit

 

Lemnul compozit rezista cu brio in conditii nefavorabile, fiind ideal pentru amenajarile exterioare. Acesta poate fi folosit pentru confectionarea pardoselilor pentru terase si piscine, pontoane, alei pietonale, pergole, foisoare, balcoane, garduri, imprejmuiri (balustrade), placare fatade cladiri, mobilier urban, demonstrand o durabilitate mult mai mare decat cea a lemnului natural si avand nevoie de o intretinere minima. Profilele din lemn compozit pot fi utilizate in orice tip de amenajari exterioare, insa nu este recomandat a fi folosite la constructia structurilor de rezistenta.

 

Mai mult decat atat, profile WPC pentru pardoseli exterioare sunt potrivite atat pentru uz rezidential si comercial, cat si pentru zonele cu trafic greu.

 

                    

                              

Citeste aici mai multe despre avantajele si dezavantajele lemnului compozit.

 

De unde pot achizitiona profile din lemn compozit?

 

 

BENCOMP este cel mai mare producator de profile WPC din Sud-Estul Europei si zona Balcanica, dar si primul fabricant de profile din lemn compozit din Romania. Fabrica BENCOMP face parte dintr-un grup de firme oradean cu traditie in colectarea si reciclarea deseurilor reciclabile si si-a inceput activitatea valorificand anii de experienta in domeniul prelucrarii maselor plastice a unor ingineri talentati, dorind ca prin aceasta initiativa sa inchida un circuit final de reciclare prin obtinerea unor produse finite, care sa adauge plus valoare pe mai multe niveluri:

  • Protectia mediului prin reciclarea deseurilor din lemn si a celor din plastic HDPE;
  • Protectia mediului prin reducerea consumului energetic;
  • Productie durabila in timp.

 

 

BENCOMP investeste si in cercetare si dezvoltare, astfel ca in timp capacitatea de productie a fabricii a crescut constant si in prezent numarul de profile WPC realizate a ajuns la peste 40. Mai precis, vei gasi aici:

  •  11 tipuri diferite de profile de pardoseala; 
  •  4 de lambriu exterior;
  •  Peste 15 profile de gard – scanduri, traverse, stalpi etc.; 
  •  3 tipuri de grinzi pentru pergola;
  •  Peste 20 de modele de accesorii pentru montajul acestor profile.

 

In fabrica BENCOMP se realizeaza profile de inalta calitate, perfect similare celor produse in Europa de Vest, iar acest lucru se datoreaza atat calitatii ingredientelor folosite, cat si tehnologiei de productie. Mai mult decat atat, BENCOMP a obtinut certificarea de Furnizor de Solutii pentru Case Verzi pentru profilele din WPC (lemn compozit) produse in fabrica din Buzau si destinate confectionarii de terase, garduri, imprejmuiri, lambriuri exterioare, mobilier urban etc.. Mai multe poti citi aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Placarea cu faianta - Ghid Practic Placarea cu faianta - Ghid Practic
Tot ce ar trebui sa stii despre BCA Tot ce ar trebui sa stii despre BCA
BCA-ul, vedeta pietei materialelor de constructii BCA-ul, vedeta pietei materialelor de constructii
Etichetarea adezivilor pe baza de ciment flexibil. Cand sunt valabile informatiile si cand nu? Etichetarea adezivilor pe baza de ciment flexibil. Cand sunt valabile informatiile si cand nu?
Caracteristicile betonului intarit - rezistenta si durabilitate Caracteristicile betonului intarit - rezistenta si durabilitate
Sticla cu fir de aur si argint Sticla cu fir de aur si argint

Vezi mai multe articole