Asigurarea locuintei

Asigurarea locuintei

25 octombrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Asigurarile pentru locuinte pot fi un subiect complex, care difera in functie de nevoile fiecaruia; in functie de casa, buget si alti factori. Acest articol isi doreste sa descrie asigurarile de locuinte si sa raspunda la intrebari precum: cine are nevoie si de ce este atat de importanta aceasta asigurare?
Pentru multi dintre noi casa in care locuim reprezinta poate cea mai mare investitie pe care o vom face de-a lungul vietii. Asadar, locuinta, impreuna cu toate bunurile din ea, este o adevarata „comoara“ ce trebuie protejata cat mai bine cu putinta. Casa este precum un sanctuar pentru dumneavoastra si familie, un loc unde va puteti relaxa, locul unde va odihniti, dormiti si mancati si, nu in ultimul rand, locul unde puteti fi asa cum sunteti, petrecand clipe frumoase alaturi de cei dragi. Totusi, casa dumneavoastra este expusa pericolelor care, de multe ori, nu se rezuma la cele care-i au ca autori pe semenii nostri. Istoria ne-a dovedit ca omul, deocamdata, nu detine tehnologia necesara sa previna si sa impiedice toate aceste pericole. Tot ce poate sa faca e sa asiste neputincios la distrugerea partiala sau totala a locuintei. Din fericire, partea financiara implicata de indreptarea pagubelor, poate fi oferita de catre o firma de asigurari. Acest lucru va poate asigura ca nu veti avea de suferit financiar, in astfel de momente nefericite.
Ce sunt asigurarile pentru locuinte?
Chiar daca sunteti proprietarul casei sau doar ati inchiriat-o, ar trebui sa aveti incheiata o polita de asigurare, pentru ca, in mod sigur nici nu vreti sa va ganditi la ce s-ar intampla daca ati fi nevoiti sa o luati de la zero, in caz ca ramaneti fara locuinta. Prin polita de asigurare va veti recupera partea financiara implicata de pagube si veti putea sa va reconstruiti casa, sa o decorati si utiliati asa cum a fost ea initial. Sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le cunoasteti atunci cand apelati la o firma de asigurari. In primul rand, trebuie sa stiti de cata acoperire aveti nevoie. Aceasta este reprezentata de catre suma de bani pe care va trebui sa o primiti, pentru a putea inlocui total sau partial eventualele pagube - casa, mobila, haine, etc. Foarte multi oameni nu inteleg in intregime sau nu citesc polita de asigurare, si afla prea tarziu ca nu au acoperire completa sau nu au acoperire pentru ce a provocat paguba.
Polita de asigurare se va referi la proprietate in doua feluri:
a)      proprietate reala - fiind compusa din cladirea casei
b)      orice alta cladire care se afla pe proprietatea dumneavaostra (fie atasata sau separata de casa).
Puteti estima valoarea locuintei raportand-o la valoarea pietei. Nu mai este nevoie sa va spunem ca daca aveti locuinta de cativa ani, valoarea ei, in momentul evaluarii, va fi mult mai mare comparativ cu suma cu care ati achizitionat-o. In cazul caselor, o modalitate de estimare a valorii acestora este de a obtine asa-zisul „cost de inlocuire” - cat v-ar costa ca sa reconstruiti casa la preturile actuale ale tuturor materialelor necesare construirii casei. „Costul de inlocuire“ este cea mai folosita forma de evaluare in cazul caselor deoarece puteti fi sigur ca veti primi suficienti bani pentru a va putea reconstrui casa la fel cum a fost inainte de a fi distrusa. Puteti sa estimati costul de inlocuire, prin masurarea suprafetei casei in metri patrati, dupa care inmultiti totalul astfel obtinut cu costul materialelor de constructie, din care va rezulta o suma reprezentativa.
Va continua...

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Dati credit visului vostru! Dati credit visului vostru!
Guvernul vine in ajutorul celor care doresc o casa Guvernul vine in ajutorul celor care doresc o casa
Creditele ipotecare fara avans Creditele ipotecare fara avans
Produse bancare pentru renovarea casei Produse bancare pentru renovarea casei
De ce prefera romanii creditele pentru modernizarea casei? De ce prefera romanii creditele pentru modernizarea casei?
Asigurarea locuintei (III) Asigurarea locuintei (III)

Vezi mai multe articole