Piatra minerala - natura in bucataria ta

26 august, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Avand atat potential decorativ cat si o utilizare practica, piatra minerala transforma o bucatarie banala intr-un spatiu plin de rafinament. Fie ca este vorba despre travertin, onyx, granit, marmura sau oricare alta piatra naturala, calitatea si frumusetea acestor materiale determina multi designeri sa recomande inlocuirea MDF-ului, PVC-ului, a
bucatarie granit
placilor ceramice cu aceste minerale.
Avantajele montarii unui blat din granit sau din marmura in bucataria dumneavoastra nu sunt numai de ordin estetic, surclasand traditionalul pal sau chiar lemnul, pietrele minerale au o duritate mult mai crescuta si implicit sunt mai durabile. In ceea ce priveste pardoseala, travertinul impune respect oricaruia il calca: culorile pastelate, liniile fine si suprafata neteda vor infrumuseta bucataria. Travertinul poate fi utilizat si la placarea peretilor interiori ai bucatariei, inlocuind faianta sau placa ceramica. Versatilitatea acestei pietre minerale precum si pretul mai scazut comparativ cu marmura sunt factorii care influenteaza decizia finala a cumparatorului in favoarea acestei roci.
Marmura este cea mai apreciata roca metamorfica datorita luciului, a rezistentei si a diversitatii cromatice. Marmura de Carrara reprezinta etalonul pietrelor naturale utilizate in decoratiuni interioare din Europa, culoarea alba sau gri-albastruie fiind elementul distinctiv al acestui mineral. Utilizarea marmurei in bucatarie ca placaj mural sau ca pardoseala indica un anumit statul social, aerul clasic si elegant pe care il emana acesta roca fiind in acord cu luxul unei bucatarii ultramoderne.
Granitul este solutia de compromis in ceea ce priveste decorarea bucatariei, fiind mai ieftin decat travertinul si marmura, insa de o mult mai buna calitate decat alte materiale ce au la baza lemnul. De regula, granitul este utilizat la fabricarea blaturilor datorita multitudinii de culori, care se pot asorta cu usurinta oricarui decor si la placajul pardoselilor. Duritatea si rezistenta la erodare recomanda acest mineral si in constructii la acoperirea peretilor si chiar a usilor.
Piatra minerala este alternativa ideala pentru bucatariile cu stil. Blatul din granit, peretii placati cu travertin si pardoseala din marmura, mixate in diferite combinatii aduc un strop din puritatea si din robustetea naturii in bucataria ta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lumina din bucatarie - Partea a II-a Lumina din bucatarie - Partea a II-a
Cum aduci culoare in bucataria ta Cum aduci culoare in bucataria ta
Bucatarii mici, solutii cu impact mare - partea I Bucatarii mici, solutii cu impact mare - partea I
Cum poti sa-ti schimbi bucataria fara sa depasesti bugetul Cum poti sa-ti schimbi bucataria fara sa depasesti bugetul
Creste pretul casei tale prin cateva investitii in bucatarie Creste pretul casei tale prin cateva investitii in bucatarie
Ustensile utile in bucatarie Ustensile utile in bucatarie

Vezi mai multe articole