Cadastru si intabulare

23 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mutati-va linistiti!

In acest editorial va prezentam, in sfarsit, ultimul capitol din planul pe care trebuie sa-l urmariti cand va construiti o casa: Cadastrul si intabularea. Dupa ce v-ati gandit la tot ce aveti nevoie si trebuie sa tineti cont, dupa ce ati cumparat un teren si v-ati apucat de constructia propriu-zisa a locuintei, este momentul sa finalizati... si chiar sa va mutati!!!

Firma de constructii sau echipa de muncitori angajati de dumneavoastra au incheiat lucrarile. Locuinta este gata! Acum este momentul sa faceti receptia casei impreuna cu inspectorul de santier. Aceasta este etapa in care trebuie sa verificati respectarea planului realizat de arhitect si buna lui executie. In constructie trebuie sa se regaseasca toate specificatiile si materialele stabilite in proiectul de executie. Imobilul este necesar sa fie bine realizat, fiind respectate toate detaliile tehnice de utilizare a materialelor pentru constructii utilizate.
 
Inspectorul raspunde de siguranta dumneavoastra
 
In cazul in care veti constata anumite abateri de la proiect, arhitectul trebuie sa va modifice proiectul si sa il depuna la primarie pentru o noua aprobare.
Este bine sa stiti ca inspectorul de santier raspunde penal (in cazul unor probleme aparute in exploatare si datorate executiei defectuoase care provoaca accidente) sau pecuniar (daca problemele pot fi reparate).
Daca ati tinut cont de sfatul nostru si ati chemat reprezentantul administratiei locale la receptia fiecarei etape a constructiei, acum va va fi mult mai simplu sa obtineti semnatura acestuia de buna executie si receptie a casei. Acordul acestuia este absolut necesar, el fiind cel care verifica respectarea cerintelor minime cerute de lege.
Noua constructie, ca oricare alta, trebuie sa aiba „buletin” si sa fie inregistrata. Asa ca nu uitati ca la receptia casei inspectorul de santier trebuie sa va predea actele de receptie, documentatia tehnica si economica, impreuna cu cartea tehnica a imobilului.
 
Asigurati-va linistea!
 
Urmatorul pas pe care mai trebuie sa il faceti este sa realizati cadastrul si intabularea casei, care vor fi executate de un expert cadastral autorizat. Pentru aceste operatiuni aveti nevoie de cateva acte in copie si bani pentru taxe.
Pentru mai multa siguranta va sfatuim sa va asigurati locuinta pentru cazuri nefericite ca incendiu, dezastre naturale, furturi etc.
Ei bine, cred ca v-ati saturat de lucrari de constructii, acte, receptii, proiecte etc. Va dam o veste buna! Daca ati ajuns cu toate in acest punct, inseamna ca va puteti linisti. Acum nu mai aveti decat sa va mobilati noua locuinta, sa va aduceti lucrurile personale si sa va „asezati” la casa voastra. Asadar, mutati-va si traiti fericiti!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenzi pentru neasigurarea locuintei Amenzi pentru neasigurarea locuintei
Tu stii ce prevede legea Asociatiilor de proprietari? Partea I Tu stii ce prevede legea Asociatiilor de proprietari? Partea I
Ce este PUD si ce reglementeaza el Ce este PUD si ce reglementeaza el
Tu stii ce prevede Legea asociatiilor de proprietari? Partea a II-a Tu stii ce prevede Legea asociatiilor de proprietari? Partea a II-a
Construirea casei in regim propriu Construirea casei in regim propriu
Ce este PUG si ce reglementeaza el Ce este PUG si ce reglementeaza el

Vezi mai multe articole