Camera ideala - sfaturi pentru amenajari interioare

06 septembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Te-ai mutat in casa noua si forma incaperilor iti creeaza probleme? Spatiul este prea mic sau dimpotriva, pare gol si neprimitor oricata mobila ai pune? Ne-am propus sa te ajutam si in aceasta problema frecvent intalnita si dezbatuta si de specialistii nostri in amenajari interioare... iata cateva mici trucuri de efect: 

 
Camera ingusta si inalta
E lucru stiut ca nuantele inchise apropie peretii, iar cele deschise ii indeparteaza. Dar nu numai culorile in sine au aceasta ultima calitate.
Poti crea senzatia de spatiu si cu ajutorul unor dungi orizontale, late si egale ca dimensiune, realizate pe perete in nuante complementare; sau, si mai bine, in tonuri diferite ale aceleiasi culori, de la cel mai deschis, la cel mai inchis. Foloseste vopsea-emulsie sau tapet uni
pentru a obtine acest efect.  
 
Camera joasa
Vei compensa absenta inaltimii cu ajutorul unor dungi late, realizate pe verticala (pentru materiale, vezi mai sus).
Un alt mod de a ajunge la acelasi rezultat e sa vopsesti tavanul in alb sau bleu, iar peretii - in culori mai inchise.
 
Camera prea spatioasa
Nuantele calde de auriu, pruna sau teracota reduc din dimensiunile acesteia si o vor face mai prietenoasa, mai apropiata.
 
Camera cu o forma neobisnuita, pereti rotunzi
Este preferabil ca atat peretii, cat si tavanul sa aiba aceeasi culoare, pentru ca atmosfera sa fie unitara, armonioasa. Acest efect il obtii si folosind o vopsea - emulsie satinata, intrucat luciul subtil al acesteia reflecta foarte bine lumina.
 
Camera de mici dimensiuni
Cel mai indicat ar fi sa vopsesti peretii si tavanul in alb, dar poti incerca si alte nuante reci: violet (lila), bleu sau verde-menta. Un covor sau o mocheta de culoare deschisa va intregi aspectul final.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Asigura-ti confortul acasa cu DECORATIUNI 2015,  noul catalog de la Praktiker! Asigura-ti confortul acasa cu DECORATIUNI 2015, noul catalog de la Praktiker!
Decoreaza pentru petrecerea de Halloween Decoreaza pentru petrecerea de Halloween
Decorarea cu tablouri Decorarea cu tablouri
Agatatori creative care te vor ajuta sa nu-ti mai ratacesti cheile vreodata Agatatori creative care te vor ajuta sa nu-ti mai ratacesti cheile vreodata
Mozaicul ca forma de arta Mozaicul ca forma de arta
Accesoriile din fier forjat Accesoriile din fier forjat

Vezi mai multe articole