Cand atinge piata imobiliara pragul de jos? "Preturile sunt mici, dar tot nu sunt de criza" - 08 martie 2010

08 martie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Preturile apartamentelor scoase la vanzare au scazut comparativ cu sfarsitul anului trecut si sunt mai accesibile pentru majoritatea potentialilor cumparatori, insa nu se poate vorbi inca despre adevarate preturi de "criza" in imobiliare, apreciaza vizitatorii targului imobiliar Project Expo, care s-a incheiat ieri in Capitala.
 
Cu toate acestea, dezvoltatorii spun ca interesul clientilor este din ce in ce mai mare, iar preturile la care s-a ajuns sunt cele mai mici posibile.
 
"Preturile in continuare sunt mari, dar sunt mai accesibile decat cele de anul trecut, insa nu sunt preturile de criza la care ma asteptam.
 
In plus, sunt preturi mari pentru proiecte netermiante inca si nu am incredere ca vor fi finalizate la timp", spune Diana M., 30 de ani, profesoara.
 
28.000 de euro, o garsoniera de 40 mp
 
Cea mai ieftina oferta de la targul care s-a incheiat ieri a fost o garsoniera de 40 de metri patrati la pretul de 28.000 de euro, intr-un ansablu rezidential dezvoltat de grupul imobiliar Premier in sudul Capitalei.
 
"Pretul mic se explica prin achizitia terenului dupa 2008 si prin reducerea costurilor la materialele de constructie. In conditiile in care dezvoltatorii oricum au renuntat la o pondere cat mai mare din profit, preturile nu cred ca vor ajunge si mai jos decat cele de acum", a explicat Giulio Angheloiu, presedintele Premier.
 
La targ au fost prezente oferte cu discounturi de pana la 40%, un astfel de ansamblu fiind Plaza Residence, de pe Bulevardul Basarabiei. Preturile in cadrul ansamblului variaza in prezent intre 64.000 de euro pentru o garsoniera si circa 175.000 de euro pentru un apartament cu trei camere. Preturile initiale incepeau de la 88.000 de euro si mergeau pana la 253.000 de euro. "Reducerea preturilor este explicata de evolutia in scadere a pietei", a precizat Edica Constantin, reprezentanta dezvoltatorului Plaza Trading.
 
"Se vede o diferenta fata de preturile trecute, dar nu cred ca acestea sunt preturile reale. Sunt preturi de oferta, pentru publicitate, iar ele cred ca urca odata cu alegerea finisajelor, a spus Dorin S., de 38 de ani, care lucreaza in domeniul aviatiei.
Revine interesul pentru imobiliare
 
De altfel majoritatea vizitatorilor prezenti ieri la targ aveau dubii in ceea ce priveste preturile la imobiliare, unii fiind chiar de parere ca un pret atat de mic se traduce mai departe printr-o calitate slaba a lucrarilor.
 
"Pentru o familie de tineri care n-au preferinte de zona unde vor sa se mute, cred ca se gasesc unele oferte foarte accesibile ca pret. Ca sa ajunga la preturile acestea insa, cred ca dezvoltatorii reduc din calitate, iar in ceea ce priveste calitatea lucrarilor la ansablurile noi de locuinte am unele dubii", a declarat Cristina S., in varsta de 26 de ani, de profesie economist.
 
Cu toate acestea, organizatorii targului apreciaza ca majoritatea vizitatorilor s-au declarat multumiti de oferta si in plus se observa o revenire a interesului pentru imobiliare la inceputul acestui an.
 
"Suntem multumiti de prezenta si ne asteptam la un apogeu al vizitatorilor in cursul acestei zile (ieri - n.red.), tinand cont de vremea buna de afara. Fata de anul trecut, majoritatea viziatorilor vin si intreaba direct unde gasesc un anumit dezvoltator fiind interesati de acel proiect si majoritatea pleaca multumiti de preturi. In orice caz se observa o revenire a interesului pentru imobiliare", a precizat Carina Condei, reprezentantul Project Expo.
 
Sursa: Ziarul financiar

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Acordul pentru debransare se cere de la toti vecinii Acordul pentru debransare se cere de la toti vecinii
Constructii la marginea lanului Constructii la marginea lanului
studenti studenti
Englezii vor proprietati mioritice Englezii vor proprietati mioritice
Apartamentele s-au scumpit cu 22% Apartamentele s-au scumpit cu 22%
Tranzactiile imobiliare, ca un joc pyramidal Tranzactiile imobiliare, ca un joc pyramidal

Vezi mai multe articole