on

Ce este corianul si la ce il putem folosi

09 august, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Corianul este un material compus din minerale naturale, rasini acrilice si pigmenti netoxici. Acest material a fost inventat de compania DuPont in anul 1967 si patentat in anul 1968.  Insa abia in 1971 a fost prezentat pentru prima data, la expozitia cu vanzare organizata de Asociatia Nationala a Constructorilor din Houston, Texas. Vizitatorii expozitiei au crezut initial ca acest material se poate folosi doar in bucatarii si bai, confuzia a fost creata chiar de culoarea corianului – alb. Astazi, corianul este dispoznibil in peste 100 de culori si este apreciat de toti arhitectii din intreaga lume.

Coriandul este un material dur, neporos, ingnifug, omogen, non-toxic, hipoalergenic, cu o suprafata care impiedica aparitia bacteriilor, microorganismelor si chiar a mucegaiului. Este foarte usor de intretinut si de curatat. Pentru curatare se poate folosi apa cu detergent si chiar amoniac, inalbitor sau alcool pentru dezinfectare.

De retinut: Nu folositi niciodata produse de curatare abrazive, suprafata se poate zgaria cu usurinta. Este adevarat ca acest material poate reveni la infatisarea initiala printr-un simplu procedeu de slefuire, dar in timp aceasta operatiune se poate dovedi obositoare, mai ales daca vorbim de suprafere mari. 

De ce este corianul atat de apreciat si unde il putem folosi?

Corianul se poate transforma aproape in orice forma, dupa ce este incalzit. Acest proces se numeste termofomare si ne poate ajuta sa obtinem orice forma sau model dorim. Datorita acestei proprietati, corianul nu mai cunoaste limite in materie de design. El avand o gama larga de intrebuintari, atat in design-ul de interior, cat si in cel de exterior.

Culorile si texturile rezista o perioada indelungarta indiferent de cat de mult a fost folosit. Este rezistent la razele UV si din acest motiv este adesea folosit in placarea piscinelor, a fatadelor, a scarilor, etc..

Corianul este rezistent la pete si lovituri, iar in cazul in care apar zgarieturi acestea se pot repara cu o simpla slefuire. Din aceste motive in ziua de astazi, corianul este din ce in ce mai folosit in case, mall-uri, spitale, laboratoare, centre de infrumusetare, si multe altele.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ne vedem la BIFE–SIM Ne vedem la BIFE–SIM
Tendinte de design interior pentru 2019 Tendinte de design interior pentru 2019
Amenajarile Interioare si fascinanta lume a Designului de Interior. Cine este Karim Rashid? Amenajarile Interioare si fascinanta lume a Designului de Interior. Cine este Karim Rashid?

Vezi mai multe articole