on

Constructiile de piscine in Romania. Rolul si avantajele bordurilor de piscina.

16 septembrie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vanzarile de produse pentru piscine au crescut cu 25% fata de anul trecut iar principalele motoare de crestere au fost: dezvoltarea segmentului rezidential, constructia de noi hoteluri si pensiuni si numarul mai mare de proiecte publice care vizeaza si constructia de piscine. Desi majoritatea romanilor si-ar dori sa aiba o piscina proprie, doar 6% au în plan constructia sau renovarea piscinei în urmatorii 2 ani.

 

amenajare piscina

 

Constructiile de piscine iau avans în Romania, pe fondul dezvoltarii segmentului rezidential, a deschiderii de noi hoteluri si pensiuni si al numarului mai mare de proiecte publice care vizeaza si constructia de piscine si bazine de înot. Tendinta se observa deja în vanzarile de produse pentru piscine, care au crescut de la începutul anului. În primele 8 luni ale acestui an, STAR STONE a înregistrat vanzari  de produse pentru piscina cu 25% mai mari, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Odata cu cresterea numarului de piscine construite, au crescut si dimensiunile acestora.

La nivel individual însa, desi majoritatea romanilor si-ar dori sa aiba o piscina proprie, doar 6% au în plan constructia sau renovarea piscinei urmatorii 2 ani, potrivit unui sondaj online comandat de STAR STONE, cel mai mare producator roman de pavaje premium destinate sectorului rezidential. Dintre acestia, peste 65% doresc sa amenajeze piscina cu skimmer, iar cel mai dorit tip de piscina este cea din beton – aproape 40%.

În ultimul an, a crescut însa si preferinta pentru materiale de calitate, cu accent mai mare pe durabilitate si pe costurile pe care le implica o astfel de constructie.

La nivel general, tendintele sunt de a alege borduri de piscina în concordanta cu plaja acesteia,  cu stilul si culorile casei – designul a devenit o componenta cheie în constructia si renovarea piscinei proprii sau în proiecte rezidentiale si HORECA. Iar producatorii trebuie sa vina în întampinarea clientilor cu game diversificate de produse, atat calitativ, cat si ca design si functionalitati. Cu un avans semnificativ al vanzarilor, la STAR STONE, categoria de piscine creste în importanta, iar gama noastra  include de la borduri de piscina, dale de pavaj si accesorii, care se completeaza reciproc, atat în ceea ce priveste dimensiunea si culoarea, cat si textura”, spune Cristian Pop, Director General STAR STONE S.A., mentionand ca, anul acesta, a lansat o noua gama de borduri de piscina care înglobeaza o serie de inovatii ce înlesnesc montajul, îl fac mai usor si limiteaza greselile de montaj.

borduri piscina foto

 

Care sunt rolurile bordurilor de piscina?


Estetic:
 • delimiteaza cu precizie spatiul alocat piscinei;
 • subliniaza si evidentiaza forma piscinei;
 • aduc un plus de valoare si rafinament amenajarii;
 • au o textura spectaculoasa de piatra naturala, fiind un element decisiv în crearea imaginii finale a piscinei;
 • acopera imperfectiunile piscinei si taieturile din montarea pavajului;

Tehnic:
 • datorita profilului special creat, au laturile lungi profilate, astfel încat sa împiedice contaminarea apei tratate din piscina cu apa pluviala, optimizand astfel cheltuielile de întretinere a apei din piscina, prin reducerea consumului de clor, PH -/+, antifloculant, antialge  etc.
 • datorita profilului interior special, împiedica crearea de valuri si mentine apa tratata în piscina;
 • prezenta rosturilor de dilatare din productie asigura distanta minima necesara între borduri, pentru o rostuire corecta, care sa permita contractia/dilatarea si sigilarea îmbinarii bordurilor si înlesneste montajul acestora;
 • prezenta marcajului de identificare pe fiecare latura scurta a bordurii de piscina asigura identificarea rapida si corecta a acestora, eliminand greselile de montaj;
 • existenta în portofoliul de produse STAR STONE a peste 20 de piese speciale, raze, colturi, subcolturi, asigura decorarea aproape a oricarei forme de piscina;
 • rezistenta sporita la înghet-dezghet, la exfoliere, la contact prelungit cu apa tratata;

De siguranta:
 • profilul este rotunjit la exterior astfel încat sa minimizeze potentialele accidente din jurul piscinei;
 • profilul interior al bordurii piscinei este special conceput, astfel încat sa asigure o portanta si o priza foarte buna pentru persoanele aflate în interiorul piscinei;
 • textura bordurilor de piscina este una antiderapanta ce minimizeaza riscurile de alunecare

 

La nivel mondial, piata constructiilor de piscine se situa la 6,77 de miliarde de dolari în 2019 si este de asteptat sa ajunga la 7,39 de miliarde de dolari în 2027, conform unei analize realizate de Allied Market Research.

STAR STONE estimeaza, pentru 2022, o crestere de peste 20% a vanzarilor totale, la aproape 7 milioane de euro. STAR STONE este compania cu cea mai rapida crestere din industria de constructii din Romania, în perioada 2017 – 2020, si a fost inclusa de Financial Times si anul acesta, în top 1.000 cele mai performante companii europene.

Despre STAR STONE

STAR STONE este cel mai mare producator roman de pavaje premium destinate sectorului rezidential. Prezenta pe piata din Romania înca din 2008, compania STAR STONE a intrat în 2019 si pe piata din Ungaria, iar în 2020 si în Belgia, unde comercializeaza, printr-o retea ampla de distributie, dale de pavaj, boltari, piatra decorativa, accesorii de gard, borduri de piscina etc. La nivel national, compania dispune de o retea de peste 300 de distribuitori si retelele DIY Dedeman si Hornbach. STAR STONE a fost inclusa anul acesta, pentru a doua oara, în topul Financial Times (Ft) in top 1.000 cele mai performante companii europene. Prezenta STAR STONE în acest top vine ca o recunoastere a strategiei de dezvoltare, a inovatiei si a investitiilor derulate de-a lungul timpului în tehnologii de ultima ora, în cercetare si dezvoltare pentru crearea de produse de calitate destinate segmentului rezidential.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea I] Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea I]
Sfaturi pentru intretinerea piscinei si curatarea apei Sfaturi pentru intretinerea piscinei si curatarea apei
Piscine gonflabile pentru gradini mici Piscine gonflabile pentru gradini mici
Cum sa mentii curata apa din piscina in doar 5 pasi Cum sa mentii curata apa din piscina in doar 5 pasi
Sanatatea piscinei: Controlul infectiilor - Partea a II-a Sanatatea piscinei: Controlul infectiilor - Partea a II-a
Piscina sau jacuzzi? Piscina sau jacuzzi?

Vezi mai multe articole