Constructiile din Romania, cea mai mare prabusire din UE

21 ianuarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In timp ce la sud de Dunare se simte o revenire a sectorului constructiilor, firmele romanesti continua sa se confrunte cu scaderi semnificative. In Romania, productia din constructii a scazut cu 4,6% in noiembrie comparativ cu octombrie, potrviit unui raport al biroului de statistica al Uniunii Europene - Eurostat.
 
Aceasta este cea mai mare contractie lunara a activitatii din constructii masurata la nivelul UE, tara noastra fiind urmata de Marea Britanie (-1,4%), Franta (-1,3%) si Germania (-1,1%). La polul opus, esalonul tarilor in care productia din constructii a crescut este condus de Portugalia (4%), urmata de Bulgaria (2,6%) si Polonia (2,4%). Singura stagnare a fost inregistrata in Olanda.
 
Romania nu sta bine la acest capitol nici daca se analizeaza indicatorul pe 12 luni. Astfel, declinul a fost de 17,7% in noiembrie 2010 fata de noiembrie 2009, dupa Spania, unde productia anuala din constructii a scazut cu 30,2%. Slovenia ocupa locul al treilea, cu un nivel de 16%. Activitatea din constructii a inceput sa se redreseze in intervalul analizat in Polonia (14,9%), Marea Britanie (11,1%) si Suedia (10,4%), mai arata datele Eurostat.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Prima Casa: bancile ofera conditii care-i sfideaza pe vechii clienti - 14 Iulie 2009 Prima Casa: bancile ofera conditii care-i sfideaza pe vechii clienti - 14 Iulie 2009
Balonul imobiliar din Bucuresti se dezumfla Balonul imobiliar din Bucuresti se dezumfla
Doua salarii medii: credit imobiliar pentru o garsoniera Doua salarii medii: credit imobiliar pentru o garsoniera
Lege a Bulinei rosii - special pentru cladirile de utilitate publica Lege a Bulinei rosii - special pentru cladirile de utilitate publica
Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri Viitorul middle-class: locuinte mici in turnuri
Bancile pentru locuinte aduc stabilitate in sistem Bancile pentru locuinte aduc stabilitate in sistem

Vezi mai multe articole