Culoarea casei dumneavoastra

10 septembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Am tot vorbit saptamanile trecute despre diverse branduri de vopsele si materiale folosite in amenajarile interioare. Majoritatea au "retete" straine, chiar daca sunt facute la noi, sau sunt importate, facand ca pretul acestora sa fie mai mare decat in tarile lor de provenienta. Dar, din fericire, piata autohtona are si branduri romanesti care reprezinta o concurenta serioasa brandurilor de alta origine.
 
Azur amorsa de perete are o aderenta foarte buna la suport, se usuca foarte rapid (2 ore la o temperatura medie de 21 grade Celsius) si umple foarte eficient porii avand o putere mare de patrundere. Se fabrica pe baza de copolimer acrilic emulsionat si adjuvanti. Produsul asigura o buna absorbtie pe suport realizand o adeziune buna la suport a straturilor ulterioare, precum si reglarea gradului de absorbtie a suportului in vederea reducerii consumului la produsele ce se aplica ulterior. Se utilizeaza ca prim strat pentru amorsare in sisteme de protectie si decorative, la vopsirea atat la interior cat si la exterior a constructiilor civile si industriale. Se intinde perfect cu pensula, bidineaua, trafaletul sau prin pulverizare air-less. Produsul se aplica nediluat sau diluat cu apa pana la maxim 1:4, in functie de gradul de absorbtie al suprafetei. Pentru un metru patrat din suprafata se consuma 100-150 grame amorsa.
 
Grundul uzual Azur are si el o aderenta buna la suport, prezinta durabilitate superioara, se usuca rapid (24 de ore la o temperatura medie de 21 grade Celsius) si este rezistent la uzura si ceata salina. Se fabrica pe baza de rasini alchidice in solutie, pigmenti
 
anticorozivi, solventi organici si adjuvanti. Produsul se poate dilua cu diluant S 509 in proportie de maxim 20% in functie de vascozitatea produsului si metoda de aplicare. Pentru un rezultant eficient se utilizeaza un litru pentru o suprafata de 9-10 metri patrati.

Grundul S 5061 se aplica folosind pensula, rola sau prin pulverizare fiind si el aderent la suportul de lucru, durabil si rezistent la ceata salina. In plus, are o rezistenta crescuta la coroziune. Puterea de acoperire este de 200-250 g/mp. Acest produs se fabrica pe baza de rasini alchidice in solutie, pigmenti anticorozivi, fara plumb si cromati, solventi organici si adjuvanti. Se utilizeaza ca prim strat pe suprafete metalice in scopul protectiei acestora impotriva coroziunii si pentru realizarea unei bune aderente pentru straturile urmatoare ale sistemului de vopsire.
 
Grundul S 5007 FZ, care prezinta si el rezistenta foarte buna la coroziune si durabilitate, are o aderenta foarte buna la suport si se usuca rapid. Mai mult de atat, acest produs ofera si protectie in medii tropical arid si tropical umed. Se fabrica pe baza de rasini alchidice in solutie, pigmenti anticorozivi, fara plumb si cromati, solventi organici si adjuvanti. Produsul se poate aplica diluat cu diluant D 506 sau S 510 in proportie de maxim 10% in functie de vascozitatea produsului si metoda de aplicare. Cu un litru din acest grund se acopera 6-8 metri patrati.
 
Azur Roua este o vopsea pentru interior, super alba, cu lavabilitate foarte buna (clasa II lavabilitate conform EN 13300). Are o putere foarte mare de acoperire, dar totusi lasa peretele sa respire. In plus, se usuca usor (in circa 2 ore la o temperatura medie de 21 grade Celsius), este rezistenta la murdarie, aspect continuu, uniform, mat si are o putere buna de acoperire (14 mp/l/strat). Aceasta vopsea se fabrica pe baza de copolimeri acrilo-stirenici, pigmenti, materiale de umplutura si adjuvanti. Roua este destinata finisarilor interioare pe suport de beton, caramida, tencuieli uzuale de var-ciment, gleturi de vas si ipsos, placi de gips-carton. Nu se recomanda aplicarea pe huma. Produsul formeaza dupa aplicare si uscare o pelicula lavabila cu aderenta buna la suport. Primul strat se poate dilua cu apa maxim 10%, iar al 2-lea strat se aplica nediluat. Dilutia se va face in functie de vascozitatea produsului si metoda de aplicare (trafalet, pensula sau prin pulverizare). Se poate colora cu pasta de nuantare Azur.
 
Azur Evrika este deasemenea o vopsea interior cu putere mare de acoperire si cu grad de alb ridicat, dar cu o alta clasa de lavabilitate, respectiv III, conform EN 13300. Si puterea de acoperire este ceva mai scazuta, cu un litru de vopsea se poate acoperi un strat de 12 metri patrati dintr-o suprafata. Procedeul de fabricare si aplicare este acelasi ca la Azur Roua.
 
Vopseaua Edil, fabricata de acelasi producator, este destinata acoperirii peretilor si tavanelor. Acest tip de produs se fabrica pe baza de copolimeri vinil-acrilici, pigmenti, materiale de umplutura si adjuvanti. Produsul formeaza dupa aplicare si uscare o pelicula cu aderenta buna la suport, putere buna de acoperire, aspect continuu, uniform, mat, usor de intretinut. Primul strat se poate dilua cu apa maxim 10%, iar al 2-lea strat se aplica nediluat. Dilutia se va face in functie de vascozitatea produsului si metoda de aplicare. Puterea de acoperire este de 10 mp/l/strat
In ceea ce priveste celelalte produse destinate suprafetelor speciale din interiorul casei dumneavoastra, cum ar fi cele din lemn, am rezervat un articol special pentru ele, saptamana viitoare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pereti din gips-carton, avantaje si dezavantaje Pereti din gips-carton, avantaje si dezavantaje
Vopseaua de cursa lunga Vopseaua de cursa lunga
Redecorarea peretilor: Sfatul mesterilor care nu trebuie urmat Redecorarea peretilor: Sfatul mesterilor care nu trebuie urmat
Despre stickerele pentru pereti Despre stickerele pentru pereti
Exfolierea finisajelor: de ce repararea imediata nu este recomandata Exfolierea finisajelor: de ce repararea imediata nu este recomandata
Finisajul interior - secretul frumusetii unei locuinte Finisajul interior - secretul frumusetii unei locuinte

Vezi mai multe articole