on

Cum a evoluat semineul de la arhaica vatra pe foc, la miracolul tehnologic de astazi!

09 martie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Desi nu se poate spune cu exactitate cand a aparut semineul in forma pe care o cunoastem in prezent, singurul lucru pe care il stim cu certitudine este ca la inceputuri, in locul semineelor moderne de astazi, oamenii le construiau in interiorul casei, din piatra si lut. In plus, in locul unui burlan soba traditional, acesta prezenta in partea superioara un orificiu cu rol de evacuare al fumului, care trecea direct prin acoperis. 
 
 
Aceasta metoda de incalzire isi are originile bine inradacinate in istoria solutiilor de incalzire neconventionala, din care, peste 20 ani le revin profesionistilor sibieni de la PEFOC. Echipa cu experienta dovedita in mii de proiecte livrate cu succes, isi propune imbunatatirea camerelor de ardere performante, prin adaugarea unei componente decorative care sa completeze latura lor functionala, cu multa personalitate si stil, adresandu-se pana si celor mai exigente gusturi in materie de design si amenajari.
 
 
In primul rand, trebuie sa stiti ca un semineu pefoc ce functioneaza pe baza de lemn sau gaz, sunt impartite in doua mari categorii: seminee inchise (cu vatra inchisa si suprafata vitrata) si seminee deschise (cu vatra deschisa). Semineele deschise sau traditionale, cum sunt cunoscute de majoritatea dintre noi, au un randament scazut, care se cifreaza in jurul valorii de 25% si au nevoie de un tiraj crescut ceea ce presupune utilizarea unui cos de fum supradimensionat, cu un diametru interior suficient de mare pentru a putea face fata necesarului de aerisire si evacuare a fumului la exterior. 
 
 
In schimb, la semineele inchise povestea este putin mai complexa iar datorita paletei largi de modele disponibile pe piata de specialitate si acestea la randul lor, se impart in doua categorii specifice: semineu inchis standard si semineu inchis premium.
 
 
Din pacate, foarte multi comercianti, din frica de a-si pierde clientii sau din alte interese mai putin nobile, “uita” sa le mentioneze acestora timpii maximi de functionare ai unui semineu in general, dar si neplacerile ulterioare ale unuia de tip inchis: geamul murdar in timpul arderii, dar si aspecte reale legate de randamentul fiecarui model in parte. Din pacate, multi dintre clienti, neavand experienta necesara sau fiind gresit informati, nu iau tocmai cea mai buna decizie, sfarsind intr-un final, sa regrete alegerea facuta, achzitionand un semineu total nepotrivit nevoilor reale de incalzire.
 
 
Un semineu inchis, de calitate superioara, are un randament de peste 75% si asigura incalzirea alternativa a casei. Geamul semineului va fi tot timpul curat, siguranta de exploatare fiind maxima. Semineele inchise pot functiona cu lemne sau pe curent, sunt confectionate din fonta sau otel, placate cu samota sau termota la interior, design-ul acestora fiind foarte variat si extrem de versatil, putandu-se adapta cu usurinta unei povesti arhitecturale moderne, rustice, clasice sau individualizate. In functie de dimensiunile si performanta focarelor cu care sunt dotate, acestea pot incalzi suprafete destul de generoase, cuprinse intre 60 si 150 mp.
 
 
PEFOC, gratie experientei dobandite in cei peste 20 ani de activitate si prin specialistii sai bine pusi la punct cu tot ceea ce inseamna universul sistemelor de incalzire alternativa, poate sa va ajute sa luati cea mai buna decizie pentru nevoile specifice ale fiecarui camin, fie ca este vorba despre o casa sau un apartament la bloc. De la semineele traditionale sau moderne, pe lemne, gaz sau electrice si pana la modelele premium de gratar ceramic kamado, obiectivul lor consta in comercializarea de produse de calitate care sunt testate sa devina solutii fiabile pentru confortul, siguranta si caldura caminului pe care il numim “acasa”!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Alegerea sursei de incalzire electrica: aeroterme, convectoare sau panouri radiante? Alegerea sursei de incalzire electrica: aeroterme, convectoare sau panouri radiante?
Repartitoarele de caldura – pro si contra Repartitoarele de caldura – pro si contra
Top 5 cele mai indragite stiluri de seminee Top 5 cele mai indragite stiluri de seminee
Primele sfaturi din 2018 (II): “Care suporturi sunt cele mai avantajoase ca pret pentru incalzirea prin pardoseala?” Primele sfaturi din 2018 (II): “Care suporturi sunt cele mai avantajoase ca pret pentru incalzirea prin pardoseala?”
Termosemineul este alternativa eleganta si puternica la centrala clasica din locuintele noastre Termosemineul este alternativa eleganta si puternica la centrala clasica din locuintele noastre
Pompa de caldura - amortizarea investitiei Pompa de caldura - amortizarea investitiei

Vezi mai multe articole