on

Cum alegi un semineu potrivit pentru camera de zi?

30 decembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nu exista ceva mai confortabil decat petrecerea serilor de iarna in fata semineului, impreuna cu familia sau chiar in tihna, alaturi de o ciocolata calda sau un pahar cu vin. Semineul completeaza decorul si creeaza o atmosfera magica, plina de relaxare.

 

Motivele pentru care semineul este o idee foarte buna pentru camera de zi sunt multe. De la mirosul lemnelor proaspat arse in cazul semineelor care functioneaza cu lemne si pana la confortul vizual pe care il confera orice tip de semineu, acest element este ideal pentru cei care isi doresc sa adauge un plus de caldura in camera de zi, atat la propriu, cat si la figurat. Ambianta din living va fi schimbata radical prin adaugarea unui semineu.

 

Este foarte important sa se aleaga semineul potrivit pentru camera de zi, atat din punct de vedere estetic, cat si din perspectiva nevoilor pe care trebuie sa le acopere. De aceea, cei care consulta ofertele din magazine trebuie sa cunoasca detalii despre diverse tipuri de seminee, pentru ca alegerea sa fie mai usoara.

 

Stabileste clar motivul pentru care iti doresti un semineu in camera de zi

 

Unele persoane vor sa achizitioneze un semineu pentru a spori nivelul de incalzire, pe cand altele se gandesc doar la aspectul estetic. Prin stabilirea clara a motivului, specialistilor din magazine le va fi mai usor sa ii indrume pe cei care sunt in cautare de seminee.

 

Cea mai sigura si eficienta alegere: semineul electric

 

Exista diverse tipuri de seminee din care cei interesati pot alege: seminee electrice, seminee care functioneaza cu gaz sau seminee care ard lemne.

 

Semineele electrice reprezinta cea mai convenabila optiune din absolut toate punctele de vedere. Odata achizitionata, structura din care face parte semineul electric poate fi amplasata in orice loc din camera de zi. Nu necesita instalare profesionista si nici nu trebuie sa fie asigurata o ventilatie speciala. De asemenea, semineele electrice sunt ideale pentru familiile care au copii sau animale de companie, fiind foarte sigure. Alegand un semineu electric, nu va exista grija emisiilor de gaze, a mirosurilor neplacute si a curatarii periodice. Unele seminee electrice sunt prevazute cu flacari 3D identice cu cele reale.

 

Semineele care functioneaza pe gaz sunt relativ usor de intretinut si au un pret convenabil. Dezavantajele sunt legate de conectarea acestor seminee la reteaua de gaze si de costurile lunare pe care le implica.

 

Varianta clasica este reprezentata de semineul care functioneaza cu lemne, iar avantajele sunt legate de aspectul estetic si de atmosfera creata. Totusi, aceste seminee sunt printre cele mai scumpe, sunt greu de instalat si de intretinut si necesita curatare periodica pentru a putea fi folosite in siguranta.

 

Acorda atentie designului

 

Unele seminee au aspect industrial, altele pastreaza aspectul rustic si traditional, dar exista si modele moderne decorate cu granit. Alegerea designului depinde in totalitate de felul in care este amenajata camera de zi.

 

Un semineu cu aspect clasic si detalii decorative elaborate poate fi prea mult pentru o camera de zi decorata in stil modern si minimalist. In aceasta situatie, un model cu design mai simplu ar arata mai bine. Cei care doresc sa mearga la sigur pot alege semineele de culoare neagra sau cele cu aspect cromat, care se potrivesc in majoritatea decorurilor.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pompele de caldura Pompele de caldura
Tehnologia condensatiei - Sisteme de incalzire inovatoare si eficiente Tehnologia condensatiei - Sisteme de incalzire inovatoare si eficiente
Incalzirea cu panouri radiante – eficienta termica si beneficii pentru sanatate Incalzirea cu panouri radiante – eficienta termica si beneficii pentru sanatate
Rezervoare de Propan pentru Casa. Alegere, Montaj și Utilizare Rezervoare de Propan pentru Casa. Alegere, Montaj și Utilizare
Informatii privind amplasarea centralelor termice de mici dimensiuni Informatii privind amplasarea centralelor termice de mici dimensiuni
Centrala in condensatie ACV si boilerul din inox “tank in tank” Centrala in condensatie ACV si boilerul din inox “tank in tank”

Vezi mai multe articole