on

Cum ne protejam in aceste vremuri tulburi?!

06 martie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In ultimii ani ne-am luptat cu un inamic nevazut, ne-am protejat asa cum am stiut mai bine, ne-am distantat de activitatile care ne reuneau cu cei dragi si ne-am inchis in propriile locuinte. Unii dintre noi au pierdut aceasta lupta, altii incearca sa se recupereze… insa cu totii priveam cu incredere catre viitor.

 

2022 a venit cu o incercare si mai grea pentru noi toti, caci razboiul dintre Rusia si Ucraina a lasat un gust amar multora dintre noi…. si lupta continua si azi cu amenintari mult mai mari. Mai precis, pe 27 februarie, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a pus in alerta fortele nucleare ale Rusiei din cauza tensiunilor majore cu lumea occidentala in privinta atacului militar din Ucraina, scrie The Washington Post.

Speram insa sa ramana o simpla amenintare si sa nu fim nevoiti sa punem in aplicare ghidul de supravietuire de mai jos.

 

Ce facem in caz de atac nuclear?

 

  • In primul rand trebuie sa stim ca efectele asupra sanatatii apar numai daca o persoana este expusa la radiatii. De aceea, cea mai importanta masura de protectie este prevenirea expunerii. Prin urmare este esential sa ne adapostim. De asemenea, este recomandat sa stam departe de peretii exteriori si de acoperis, cel mai indicat ar fi sa ne adapostim in subsolurile locuintei noastre pentru o perioada de cel putin 24 de ore sau pana cand autoritatile locale ofera alte instructiuni. Usile, geamurile si sistemele de ventilatie (de incalzire sau de racire) trebuie inchise.

 

  • Daca am fost expusi la radiatii este important ca inainte de a intra in locuinta sa renuntam la toate obiectele vestimentare, pentru a evita contaminarea spatiului interior. Este recomandat sa plasam toate obiectele vestimentare intr-o punga de plastic si sa o inchidem cat mai ermetic cu putinta. Punga trebuie plasata intr-un loc sigur, departe de zonele de locuit, de copii si de animale.

 

  • Urmatorul pas este sa facem o baie cu apa calda, atentie nu fierbinte, si sapun.

 

  • Trebuie sa anuntam autoritatile ca avem obiecte ce ar putea fi contaminate, pentru ca acestea sa le poata prelua si gestiona conform procedurilor stabilite.

 

  • Un alt lucru extrem de important este legat de consumul alimentelor si a lichidelor. Este extrem de important sa nu consumam alimente sau lichide care au fost expuse radiatiilor.

 

In alta ordine de idei, inca din noiembrie 2021 se vorbea despre un posibil blackout energetic, o pana nationala de curent, de o durata necunoscuta (de la cateva ore, pana la cateva zile). Ce putem face in acest caz? Ei bine, nu ar fi rau sa avem in propriile noastre locuite un mic kit de supravietuire compus din:

  1. Un aparat radio cu baterii si baterii de rezerva.
  2. Baterii de rezerva;
  3. Lanterne;
  4. Lumanari si chibrituri ori aprinzatoare cu gaz;
  5. Paturi si imbracaminte groasa;
  6. Trusa de prim ajutor;
  7. Apa pentru o perioada mai indelungata;
  8. Alimente cu termen mai lung de valabilitate;
  9. Bani cash;
  10. Medicamente esentiale;
  11. Baterii externe;
  12. Masti de protectie;
  13. Orice alte obiecte pe care le consideram esentiale.

 

Daca boala ne arata slabiciunea (trupurilor noastre), razboiul ne arata uraciunea (celui ce crede ca dreptatea este numai a lui). Sa fim alaturi cu tot ceea ce putem, fiecare, pentru a alina durerea familiilor despartite care au fost obligate sa-si paraseasca propriile lor camine ... Cata durere, sa trebuiasca sa pleci din CASA TA!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Primele blocuri de stat construite dupa 1989! Primele blocuri de stat construite dupa 1989!
HORNBACH sustine educatia alternativa a copiilor cu noi ateliere creative HORNBACH sustine educatia alternativa a copiilor cu noi ateliere creative
Inchirierea caselor noi, o afacere care ia viteza Inchirierea caselor noi, o afacere care ia viteza
Miele deschide cel de-al patrulea showroom propriu, in Timisoara Miele deschide cel de-al patrulea showroom propriu, in Timisoara
Piata materialelor pentru confortul termic al locuintelor aduce 1,2 mld. euro pe an Piata materialelor pentru confortul termic al locuintelor aduce 1,2 mld. euro pe an
BASF aduce lumina naturala in spatiile fara ferestre BASF aduce lumina naturala in spatiile fara ferestre

Vezi mai multe articole