Amenajare camera copil

Cum sa iti amenajezi casa pentru siguranta copiiilor

16 august, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Un bebelus in casa ne schimba perspectiva despre aproape orice aspect al vietii. Si lucrurile stau la fel si cu designul interior. Decorarea casei pentru a gazdui un copil inseamna, in primul rand, sa securizezi intreaga locuinta si sa elimini obiectele si sursele de risc. Abia apoi ajungi sa te gandesti la culoarea patutului si la desenele pe care le veti picta impreuna pe pereti. Cu siguranta nu putem cuprinde aici tot ce poti face pentru a-ti feri copilul de pericole, dar iata o lista buna de la care sa incepi in ce priveste decorarea casei. Mai intai fa un tur al casei de la nivelul unui bebelus. Pe bune, calatoreste prin toata casa in patru labe si uita-te dupa muchii ascutite, obiecte mici asezate pe jos sau pe ultimele rafturi ale bibliotecii, prize, cabluri, denivelari in covor sau aschii in parchet, mancarea si apa pisicii si orice altceva ar putea fi o atractie / pericol pentru cel mic.

Reorganizeaza rafturile: trebuie sa le eliberezi pe cele de jos pana la nivelul pieptului tau. Muta obiectele mici si pe cele casante mai sus si rezerva rafturile de jos pentru perne decorative sau carti masive inghesuite bine, ca sa nu incapa degetele curioase printre ele. Pastreaza un loc tot in rafturile de jos pentru jucariile celui mic pe care va fi incantat sa si le scoata singur din raft.
Fixeaza piesele de mobilier. Daca sunt subrede, fixeaza-le in perete pentru ca vei avea acasa unmic alpinist care escaladeaza orice forma si inaltime. Poate este momentul sa scapi si de masuta joasa cu blat de sticla si s-o inlocuiesti cu una din plexiglas.

Fixeaza covoarele si presurile ca sa nu alunece sau renunta la ele de tot. Exista de asemeni niste forme din cauciuc aderente care se aplica in interiorul cazii pentru ca cel mic sa nu alunece la baie.

Ai auzit vreodata de incuietoare pentru toaleta? Acum ai auzit.

Instaleaza opritoare din cauciuc atat la usile camerelor cat si la cele de la dulapuri pentru a proteja degetelele celor mici.

Monteaza dopuri de plastic (se gaesc unele speciale in comert) pe toate prizele expuse.
Acolo unde simti ca este cazul, pune lacate la sertare, usite, dulapuri si lasa-le deschise doar pe cele in care te simti confortabil ca bebe sa scotoceasca.

Izoleaza cablurile si pastreaza obiectele electrice si de menaj departe de accesul copilului. Foarte potrivite sunt rafturile suspendate sus, in debara.

Mare atentie la plantele de decor care pot fi toxice. Cum ar fi rododendronul sau clasicele muscate.

Coltarele din cauciuc aplicate pe colturile ascutie de mobilier poate nu sunt cea mai atractiva piesa de decor, dar in mod sigur sunt absolut necesare pentru protectia celui mic. Asta daca nu vrei sa renunti de tot la colturi si muchii taioase si sa-ti inlocuiesti masuta de cafea cu un pouf din piele, de exemplu.

Daca, dupa ce te-ai ocupat de toate aceste lucruri, tot nu esti sigur ca ai acoperit orice sursa de risc, e suficient sa fii atent la copilul tau si sa gandesti cu un pas inaintea lui. Bafta!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tavane fotoluminiscente pentru camera copiilor Tavane fotoluminiscente pentru camera copiilor
Idei pentru amenajarea dormitorului unui baietel Idei pentru amenajarea dormitorului unui baietel
Cum sa decorezi o camera care sa-l multumeasca atat pe baietel, cat si pe fetita Cum sa decorezi o camera care sa-l multumeasca atat pe baietel, cat si pe fetita
Cum alegi corect biroul copilului Cum alegi corect biroul copilului
Personalizarea mobilei prin pictura Personalizarea mobilei prin pictura
Cum sa amenajezi camera copiilor – Sfaturi si idei Cum sa amenajezi camera copiilor – Sfaturi si idei

Vezi mai multe articole