montarea unui intrerupator

Cum sa montezi singur un intrerupator in cativa pasi simpli - DIY

16 ianuarie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Uneori de voie, alteori de nevoie, facem singuri diverse lucrari prin casa. De la banalul schimbat al unui bec pana la lucrari ce necesita un grad redus de specializare, indemanare, cunostinte, cum ar fi schimbatul bateriei de la chiuveta, al unei prize sau al unui intrerupator. Doar n-o sa chemam electricianul pentru lucruri banale. Iar daca n-ai montat niciodata un intrerupator, iata cum poti face aceasta operatiune chiar de unul singur.

Pasul 1. Asigura-te ca ai cele necesare, adica intrerupatorul nou, functional, surubelnita izolata, creion de tensiune.

Pasul 2. Aprinde becul in camera in care vei schimba intrerupatorul. Scoate sigurantele / ridica clapetele de la tabloul electric. Cand se stinge becul inseamna ca nu mai este tensiune in intrerupator.

Pasul 3. Scoate masca intrerupatorului. Apoi scoate butoanele tragand de ele. Incearca sa nu folosesti surubelnita pentru a scoate butoanele deoarece ai putea rupe piciorusele de sustinere.

Pasul 4. Dupa ce ai scos butoanele si fata / masca intrerupatorului, desurubeaza cele doua suruburi care tin intrerupatorul prins in perete. In felul acesta, cele doua “gheare” din interiorul intrerupatorului, care-l tin fixat in perete, sunt slabite (se deplaseaza spre centrul intrerupatorului) si permit extragerea intrerupatorului din perete.

Pasul 5. Desurubeaza suruburile care tin firele.

Acestia sunt pasii pentru demontarea intrerupatorului. Pentru a monta noul intrerupator urmezi aceiasi pasi, dar in sens invers. Adica insurubezi suruburile de la fire, introduci intrerupatorul in perete, strangi suruburile astfel incat “ghearele” sa se fixeze in perete, montezi butoanele si masca intrerupatorului, apoi pui iar sigurantele la tabloul electric. Daca becul se aprinde, felicitari, tocmai ai montat singur un intrerupator.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Sorin

19 ianuarie, 15:30

Daca cineva scoate siguranta de nul din tablou becul se stinge dar faza(care e periculoasa) ramane in intrerupator. Atentie la ce scrieti. Cineva poate sa o pateasca rau de tot urmand sfatul vostru.

Alte articole

Gresia e baza si preturile mici sunt mereu binevenite Gresia e baza si preturile mici sunt mereu binevenite
Cum se zugraveste cu vopsea lavabila? Cum se zugraveste cu vopsea lavabila?
Solutii handmade pentru ramele foto Solutii handmade pentru ramele foto
DIY: Corpuri de iluminat pe care le poti realiza singur DIY: Corpuri de iluminat pe care le poti realiza singur
Montarea lambriului Montarea lambriului
Sa vopsim usor! Sa vopsim usor!

Vezi mai multe articole