Sanatate pentru casa

Sanatate pentru casa

03 mai, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Locuinta este adesea mediul in care va petreceti timpul cel mai placut, de aceea sanatatea corpului si a sufletului sunt in legatura directa cu aceasta. O casa sanatoasa se cunoaste de la intrare. Fara a tine cont de stil si de perioada in care a fost construita, in acel imobil exista o armonie si o puritate care bucura pe oricine. Buna dispozitie este de multe ori asigurata de o locuinta care sa placa si in care obiectele sa se integreze perfect.
Una dintre marile ironii ale secolului XXI este ca cea mai inalta tehnologie, in loc sa asigure, adesea submineaza sanatatea omului.
Sistemele moderne de incalzire si de racire distrag atentia cu promisiuni ale unei camere cu o temperatura perfecta, insa in acelasi timp dau nastere la raceli si alergii. Aditivii chimici permit materialelor de constructii, lemnului, tesaturilor si vopselelor sa dureze mai mult. Sinteticele produse in masa si materialele de constructii composite par a ajuta consumatorul sa economiseasca bani, insa ingredientele acestora duc la tulburari alimentare, migrene si depresii severe.                                                                                                   
O casa sanatoasa ii “hraneste” pe cei care o locuiesc si, de asemenea, protejeaza lumea dintre peretii ei. Trucul este un design in acord cu mediul, care va fi generator de energie, economic si nepoluant. Exista, in acest sens, “eco-case”, care au evuluat ca parte a miscarii “arhitectura verde”. Construite cu tehnici antice, aceste locuinte sunt realizate din pamant, argila, paie sau beton armat. Folosind energia solara si racirea naturala, aceste case ofera confortul modern fara a seca resursele.
Oricum, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa traiti izolati in padure sau intr-o coliba din chirpici pentru a trai sanatos si in armonie cu mediul natural. Chiar si cele mai traditionaliste case, care ar fi putut fi construite inainte de constientizarea necesitatii de a fi in acord cu mediul, pot fi adaptate pentru a incorpora cheile unui design sanatos  
 
Sanatate pentru corp
Eliminati pe cat posibil toxinele din locuinta dumneavoastra. Acest lucru inseamna mai mult decat alimente organice: fiti atenti la materialele care va inconjoara si felul in care acestea va pot afecta sanatatea.
Aranjati piesele de mobilier si lucrurile depozitate astfel incat sa creati confort. Designul sanatos inseamna, de multe ori, imprimarea personalitatii asupra locuintei. Atat timp cat amplasamentul mobilelor si al lucrurilor nu va stinghereste, va veti simti relaxat si dornic de viata.    
Aruncati colectiile de obiecte vechi, care nu isi mai gasesc utilitate sau nu mai pot avea un pretext decorativ. Adesea pline de praf, pernutele bunicii, jucariile din copilarie sau haina cumparata din primul salariu pe care nu o mai purtati de ani de zile pot afecta sanatatea  
Scapati de igrasia din camerele umede, izolati si aerisiti. Veti regasiti placerea de a intra intr-o incapere proaspat renovata.
Creati spatii speciale pentru exercitii si relaxare. Fie ca este vorba despre balcon sau despre o sala de fitness amenajata la subsol, gasiti-va locul ideal pentru a avea grija de corpul dumneavoastra.
 
Sanatate pentru suflet
Puneti-va casa in ordine, scapati de larma si de confuzie. Lasati sa intre cat mai multa lumina naturala in locuinta, eliberati locul de elementele de care nu aveti nevoie, veti respira mai usor.
Alegeti culori care sa va linisteasca si sa va redea energia dupa o zi obositoare de munca. O zona verde, cu plante de apartament, va fi o oaza, cu atat mai mult cu cat veti umple incaperea cu sunete linistitoare.sanatate pentru casa

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

3 metode alternative de eliminare a mucegaiului 3 metode alternative de eliminare a mucegaiului
Masuri de prevenire a alunecarilor de teren Masuri de prevenire a alunecarilor de teren
Cum iti poti pastra casa mereu curata si ordonata Cum iti poti pastra casa mereu curata si ordonata
Cum scapam de soareci Cum scapam de soareci
Combaterea rozatoarelor - cartite, soareci, sobolani Combaterea rozatoarelor - cartite, soareci, sobolani
Dusul cu sauna – e un moft sau chiar ajuta in pastrarea sanatatii? Dusul cu sauna – e un moft sau chiar ajuta in pastrarea sanatatii?

Vezi mai multe articole