on

Decorarea casei de Halloween

16 octombrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Halloween este o sarbatoare de origine celtica, celebrata in noaptea de 31 octombrie. Desi multi dintre noi considera ca Halloweenul provine din Statele Unite ale Americii, la origine, Halloween este o sarbatoare irlandeza. Sarbatoarea fiind derivata din celebrarea Samhain (denumire irlandeza) sau Samonios (nume galic), creata de celti.

Samhain era un ritual al recoltei insotit de focuri sacre. Un ritual care marca un prag temporal fundamental, cand suflete mortilor se plimbau pe strazi, iar pentru a fi imbunate, dar si pentru a asigura o recolta viitoare bogata, se lasau daruri la usa. Si uite asa a luat nastere formula tipica Halloweenului “Trick or Treat” (Ne dati ori nu ne dati?).

In ziua de astazi, milioane de oameni din intreaga lume celebreaza Halloweenul cu costume, decoratiuni, multe bomboane si petreceri tematice. Daca si tu te numeri printre ei si abia astepti sa iti decorezi casa cu ornamente care mai de care mai infricosatoare, te invitam sa citesti in continuare.

Dovleacul

Dovleacul sculptat nu trebuie sa lipseasca din nicio casa decorata in spiritul Halloweenului. In vremurile stravechi, acesta avea scopul de a lumina sufletele celor aflati in purgatoriu. Dovleacul poate fi decupat in forme haioase sau infricosatoare, iar in interior se pune lumanari aprinse.

Iata cateva idei.

Costumele

Costumele de Halloween infatiseaza figuri supranaturale: monstri, schelete, fantome, vrajitoare si multe alte personaje infricosatoare.

Ne dati ori nu ne dati?

Dulciurile nu trebuie nici ele sa lipseasca, iata ce poti face.

Casa

Casa trebuie sa fie si ea infricosatoare.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Velcro – de la pantofi sport, la echipamente militare si plimbari in spatiu! Velcro – de la pantofi sport, la echipamente militare si plimbari in spatiu!
Oua de Pasti - tehnici de incondeiere Oua de Pasti - tehnici de incondeiere
Cum poti creste un lamai in casa Cum poti creste un lamai in casa
Sa incondeiem ... Sa incondeiem ...
 5 idei trasnite de refolosire a cutiilor de pizza 5 idei trasnite de refolosire a cutiilor de pizza
Plantele - sufletul casei Plantele - sufletul casei

Vezi mai multe articole