on

Etapele de montare a panourilor solare: cat de simpla este operatiunea si ce eforturi presupune

06 iulie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Utilizarea panourilor solare, indiferent de tipul acestora, a devenit o necesitate in actualul climat economic. Aceasta datorita faptului ca reprezinta o solutie prietenoasa cu mediul si care presupune costuri minime de exploatare, in conditiile in care energia solara este accesibila tuturor si gratuita. Solutiile de prepararea a apei calde si/ sau aportul la incalzirea casei pe baza tehnologiei solare sunt parte ale proiectelor de instalatii, iar statele moderne incurajeaza aceste investitii prin programe de finantare precum „Casa Verde”.

Poate nu pare simplu, dar un sistem de incalzire solara este compus dintr-un numar mic de elemente nu foarte sofisticate si chiar usor de instalat. Cu toate acestea, este recomandabil ca un sistem complet si bine dimensionat sa fie realizat de firmele specializate. Pasionatii de DIY ceva mai priceputi pot realiza operatiunea chiar si pe cont propriu sau cel putin se pot ocupa de ceea ce inseamna instalarea panoului si racordarea instalatiilor interioare de preparare a apei calda sau de incalzire.

Asadar, sistemul alimentat cu energie solara foloseste o sursa de energie regenerabila, un motiv excelent pentru a alege o solutie economia si ecologica, precum aceasta. Colectoarele solare din prezent pot oferi caracteristici arhitecturale interesante si pot chiar adauga un plus vizual la aspectul cladirilor pe care sunt amplasate. Acestea pot fi gasite nu numai pe acoperisurile caselor, dar si pe acoperisuri de pridvor, acoperisuri de garaj, in gradini si pe terase.

Cele doua tipuri de colectoare din gama UltraSol de la Hoval au toate aceste optiuni. Indiferent de spatiul disponibil sau de modul in care sistemul trebuie sa fie pozitionat, instalarea flexibila si rapida este garantata datorita conceptului standardizat de instalare de la Hoval.

Gama de produse multifunctionale si flexibile ofera toate variantele de montaj

Colectorul solar UltraSol reprezinta o solutie flexibila, deoarece poate fi instalat atat pe orizontala, cat si pe verticala. Inaltimea redusa din constructie, alaturi de optiunea unui cadru de aluminiu turnat ultra-subtire si sticla solara antireflectanta, alcatuiesc un design elegant si discret. Acest tip de panou solar plan respecta cerinta minima de randament de 525 kWh/m2 si nu doar ca atinge foarte usor acest randament, dar are chiar si certificarea Solar Keymark si una din cele mai mari suprafete totale de absorbtie de pe piata.

Conceptul de instalare UltraFix

Conceptul de instalare al colectorului solar UltraSol este la fel de simplu, pe cat este de ingenios. Se bazeaza pe un cadru flexibil cu profile tubulare speciale de sustinere din aluminiu. Conceptul este disponibil pentru toate tipurile de instalare: pe acoperis, incastrate in acoperis sau in instalatii de sine statatoare (alaturate cladirii). Odata ce cadrul de baza este stabil, instalarea finala a colectoarelor se face cu usurinta prin utilizarea unor conexiuni de tip plug-in. Singurul instrument necesar este o cheie hexagonala pentru fixarea elementelor de prindere.

Cateva date despre panourile solare Ultrasol/ Ultrasol ECO

  • Eficienta  0.851/ 0.797
  • Suprafata totala  2.52 mp
  • Suprafata de absortie 2.36 mp
  • Dimensiuni tip vertical/ orizontal 1230 x 2050 x 54/2050 x 1230 x 54 mm

Avantajele colectoarelor solare Ultrasol

  • Suprafata colectoare de mare, aproape fara margini
  • Sticla solara de siguranta cu strat antireflexie (standard pentru UltraSol eco)
  • Izolatie termica din vata minerala
  • Conexiuni hidraulice incorporate
  • Absorber tip meandra pe intreaga suprafata
  • 4 racorduri hidraulice
  • Acelasi sistem de instalare pentru toate colectoarele disponibile
  • Utilizeaza in mod eficient energia solara regenerabila
  • Randament solar ridicat ce determina reducerea costurilor de incalzire
  • Proiectare si instalare flexibile

Sticla solara antireflexie

Acoperirea selectiva a sticlei solare nu are ca rol doar aspectul vizual, ci, mai presus de toate, este necesara pentru a maximiza randamentul solar.

Stratul antireflectorizant aflat pe colectorul UltraSol reflecta lumina soarelui mai putin accidental, ceea ce-I permite sa utilizeze si sa stocheze mai multa caldura.

Ambele colectoare UltraSol indeplinesc cu usurinta cerintele de randament minime anuale pentru colectoare (525 kWh/m2) si detin certificare Solar Keymark.

La solicitare, Hoval poate oferi asistenta pentru proiectarea intregului sistem de energie solara. Aceasta include cantitatea si orientarea colectoarelor, seturile de accesorii solare, rezervoarele de stocare tampon, generatoare de caldura suplimentare si automatizarea.

Ca furnizor complet, Hoval se asigura ca toate componentele sistemului sunt perfect coordonate, ceea ce nu doar ca le face mai usor de folosit, dar si imbunatateste eficienta sistemului. Asadar, pentru orice proiect aflat in desfasurare sau in plan, specialistii Hoval stau la dispozitie cu oferte dedicate de produse si solutii modern de inalta eficienta. Pentru a afla costul intregii operatiuni, trebuie doar trimisa o cerere de cotatie de pret pentru un sistem termic solar, cu sau fara manopera inclusa. In cazul alegerii manoperei, este bine de stiut ca partenerii Hoval pot facilita instalarea rapidă şi profesionistă a sistemelor furnizate, aveţi la îndemână tot pachetul de servicii de furnizare, proiectare, asistentă şi service pentru ca sistemele să funcţioneze înmod optim şi să vă asigure confortul dorit.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Iordache Viorel

10 iulie, 08:31

In poza articolului aveti panouri fotovoltaice si voi vorbiti in articol de altceva

Alte articole

O noua pompa pentru centrala termica scade costurile de curent O noua pompa pentru centrala termica scade costurile de curent
Ce trebuie sa stii despre pompele de caldura? De ce sa alegi produsele Termocasa? Ce trebuie sa stii despre pompele de caldura? De ce sa alegi produsele Termocasa?
Ce trebuie sa stii despre un convector pe gaz Ce trebuie sa stii despre un convector pe gaz
Mesterii raspund - cat ar trebui sa coste in realitate un semineu pe lemne calitativ? Mesterii raspund - cat ar trebui sa coste in realitate un semineu pe lemne calitativ?
Sisteme de incalzire Sisteme de incalzire
Colectorul solar termic: sfaturi de montare si de utilizare a calculatorului solar Colectorul solar termic: sfaturi de montare si de utilizare a calculatorului solar

Vezi mai multe articole