on

Incalzirea locuintei: cum se monteaza folia carbonica

05 august, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Solutiile de incalzire a casei sunt realizate intr-o gama variata si pot fi gandite in functie de caracteristicile constructiei, dar si in functie de modul de utilizare si de stilul de viata al locuitorilor. Una dintre cerintele importante este dimensionarea corecta, in functie de necesarul energetic al locuintei.


Sursele de energie sunt fie asigurate din diferitele substante/ materii combustibile, fie pot proveni din alte surse, cum ar fi energia electrica, energia eoliana sau cea produsa de apa, in cazul pompelor de caldura. Una dintre optiunile de incalzire pe baza de electricitate este utilizarea filmului de incalzire – a foliei din carbon.

 

Dupa denumire, se poate intui ca este vorba despre un sistem de incalzire electric, mai precis un sistem de incalzire prin pardoseala. Filmul flexibil imprimat sau folia carbonica de incalzire reprezinta o solutie eleganta pentru incalzirea pardoselilor, fie ca este vorba de parchet laminat, linoleum, covoare sau alte suprafete. O caracteristica foarte importanta si definitorie pentru sistem este grosimea redusa, amanunt care il face usor de instalat si de utilizat ca sistem permanent de incalzire sau complementar.

 

Datorita grosimii de numai 0.4 mm, instalarea filmului incalzitor direct sub pardoseala de lemn sau sub parchetul laminat este insesizabila, deoarece nu modifica inaltimea sau aspectul acesteia. Latimea standard de livrare a foliei incalzitoare poate fi de 0.3 m, 0.5 m, 0.8 m sau 1 m. Folia poate fi debitata la lungimea necesara, in functie de dimensiunile camerelor, astfel ca va rezulta un numar de fasii necesare pentru latimea stabilita. Daca debitarea de lungime este efectuata in locul montarii, atunci folia poate fi taiata la interval de 1 cm.

 

O caracteristica importanta a foliei este puterea specifica, de 220W/ mp sau 130W/ mp, cu o tensiune de alimentare de 230Vca.

 

Cum se realizeaza montajul

Din punct de vedere al montajului efectiv, solutia este usor de implementat si poate fi realizata cu putina indemanare si cu un minimum de scule. O atentie sporita trebuie acordata montajului si legaturilor electrice.

 

Pentru ca este vorba despre asezarea unor folii pe pardoseala, va trebui asigurata debitarea lor la lungimea necesara si pozitionarea in paralel, fara a fi suprapuse in vreun fel. Asadar, dupa asezarea foliei pentru parchet (a izolaţiei din PEE, de exemplu), vor fi pozitionate foliile din carbon si apoi realizate toate legaturile electrice intre fasii, intr-un circuit electric de tip paralel. Timpul de instalare este cel mai redus posibil, de numai cateva zeci de minute. Alaturi de foliile din carbon legate in paralel, trebuie instalat si un senzor de temperatura, care va fi conectat la cronotermostat.

 

Garantia oferita de producatori este de 10 ani pentru filmul incalzitor flexibil, iar durata de viata este cuprinsa intre 30 si 50 de ani. Sistemul se preteaza pentru dormitoare, holuri, livinguri, sali de sport, birouri, cabinete medicale, hoteluri, pensiuni etc.

 

Datorita deranjului minim din timpul instalarii, foliile din carbon pot fi utilizate atat pentru pardoseli noi, cat si pentru cele in curs de renovare. Folia carbonica de incalzire asigura o distributie uniforma a caldurii pe toata suprafata. Temperatura pardoselii este una redusa, ca in cazul oricarui sistem de incalzire prin pardoseala, iar confortul va fi asigurat la temperaturi de operare scazute, iar economia de spatiu din camere va fi un alt amanunt apreciat de proprietari.

 

In final, iti reamintim ca orice subiect despre amenajarea locuintei poate fi discutat si pe forumul nostru, locul unde se intalnesc pasionati de bricolaj, mesteri priceputi sau profesionisti. Asa ca te asteptam sa gasim impreuna raspunsuri si solutii la problemele tale: http://www.misiuneacasa.ro/forum/forum.php 

Adauga un comentariu


1 Comentariu

florea

11 octombrie, 20:20

Un sistem foarte bun de incalzire . Il am de 5 ani si functioneaza ireprosabil. Am o suprafata de 135 mp locuibili. 4 dormitoare doua bai bucatarie si hol. Tot sitemul de incalzire plus termostatele aferente pe fiecarei incaperi au costat 5900 lei. In iarna 2016-2017, din octombrie si pana in martie consumul pe incazire a fost de 1500 lei. In luna ianuarie 2017 cand a fost cel mai frig, costul incalzirii a fost de 450 lei. Temperatura este constanta cu o diferenta de un grad intre pardoseala si tavan. Temperatura interioara am setat-o pe 23 g. Eu sunt foarte multumit, o recomand.

Alte articole

Centrala in condensatie ACV si boilerul din inox “tank in tank” Centrala in condensatie ACV si boilerul din inox “tank in tank”
Incalzire in pardoseala Incalzire in pardoseala
"Care este parerea voastra despre plasmele termice?" "Care este parerea voastra despre plasmele termice?"
Cum sa ai o casa eficienta energetic Cum sa ai o casa eficienta energetic
Pompa de caldura - amortizarea investitiei Pompa de caldura - amortizarea investitiei
Construirea casei: ce trebuie sa stii despre alegerea unui sistem termic complet Construirea casei: ce trebuie sa stii despre alegerea unui sistem termic complet

Vezi mai multe articole