on

Semineul Electric – avantaje si dezavantaje

11 noiembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Desi toamna aceasta ne rasfata inca cu temperaturi placute, iarna se apropie cu pasi repezi si temperaturile reci nu pot fi evitate fara o sursa de caldura. Semineul este una dintre cele mai placute surse alternative de caldura.

Semineul electric poate schimba in totalitate imaginea livingului, el nu este doar un element de design, ci si o sursa de caldura. Dar hai sa vedem care sunt avantajele si dezavantajele acestuia.

Avantajele unui semineu electric

Considerat o solutie practica, fiind usor de utilizat, semineul electric poate fi montat cu usurinta in orice fel de locuinta, deoarece nu are nevoie de instalarea unui cos de fum.

Semineul electric se conecteaza la priza, iar din acest motiv nu are nevoie de curatare, nu scoate fum si nici nu trebuie sa iti faci griji cu privire la aerisirea regulata a camerei.

Spre deosebire de semineul clasic pe lemne care are nevoie de horn, cos de evacuare etc., semineul electric se monteaza foarte usor, deoarece el are nevoie doar de o priza, de preferat cu impamantare. Semineul electric poate fi montat intr-un numar nelimitat de variante ambientale, in functie de spatiul disponibil, mobilierul din incapere, stilul decorativ si preferintele personale. El se poate instala pe pardoseala, in interiorul unei constructii specifice, etc.

Modelele mai avansate iti vor permite alternarea parametrilor precum, culoarea, forma si viteza focului, intensitatea luminoasa, setarea temperaturii etc.

Alte avantaje ale semineului electric:

  • Nu scoate fum, miros sau mizerie;
  • Se gaseste intr-o gama variata de modele;
  • Durata mare de viata, pentru ca el de fapt nu consuma combustibil, coroziunea fiind mentinuta la un nivel minim.
  • Daca nu este un semineu electric incorporabil, el poate fi mutat dintr-o camera in alta in orice moment;
  • Nu necesita intretinere si verificare periodica;
  • Caldura radiata de semineul electric este una placuta prin uniformitate, datorita sistemului de rezistente incorporate si a posibilitatii de reglaj.

Dezavantajele unui semineu electric

Desi costurile de intretinere si montare sunt mai mici, semineul electric implica un consum mare de energie electrica. Din acest motiv, dar din cauza faptului ca el nu are puterea de a incalzi intreaga locuinta, semineul electric este considerat o sursa de incalzire alternativa.

Chiar daca existe si modele cu proiectie 3D, flacara unui semineul electric va parea falsa.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Reglarea presiunii in vasul de expansiune al centralei Reglarea presiunii in vasul de expansiune al centralei
Sisteme de incalzire Sisteme de incalzire
Traieste atmosfera idilica din sufrageria ta cu un semineu electric ieftin si aspectuos Traieste atmosfera idilica din sufrageria ta cu un semineu electric ieftin si aspectuos
Iata de ce merita sa schimbi cazanul pe lemne cu o pompa de caldura electrica Iata de ce merita sa schimbi cazanul pe lemne cu o pompa de caldura electrica
EVOHOME | Cel mai inteligent sistem de control al temperaturii EVOHOME | Cel mai inteligent sistem de control al temperaturii
Intretinerea si verificarea periodica a centralelor termice Intretinerea si verificarea periodica a centralelor termice

Vezi mai multe articole