Intretinerea gazonului in sezonul cald

17 iunie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vara este momentul in care te poti bucura cu adevarat de senzatia unica pe care ti-o ofera mersul descult pe iarba. Temperaturile ridicate si lipsa precipitatiilor implica, insa, un ritual de ingrijire a gazonului mai intens.
Cu aproximativ 30 de zile inainte de instalarea temperaturilor extreme, gazonul trebuie fertilizat pentru ca solul sa beneficieze de suficiente substante nutritive atunci cand iarba va creste inntr-un ritm accelerat. Ingrasamantul poate fi sub forma de substanta uscata sau sub forma de lichid.

Irigarea gazonului este extrem de importanta in zilele calde si lipsite de precipitatii ale verii, cand apa se evapora mult mai usor. Irigarea se face dimineata devreme si cea mai eficienta metoda este cea prin picurare, insa se poate face si cu ajutorul stropitorilor sau furtunului. Un gazon hidratat este un gazon sanatos.

Vara iarba trebuie tunsa in mod regulat, dimineata devreme sau seara tarziu pentru ca gazonul sa piarda cat mai putina apa. Iarba nu trebuie scurtata excesiv pentru ca daca suprafata firului este prea mica, nu se mai poate dezvolta corespunzator. Inainte de a pleca in vacanta, nu uita sa tunzi gazonul, insa nu fi tentat sa il tunzi prea scurt pentru ca iarba nu va mai putea concura cu buruienile. Daca vremea este foarte calda si uscata, iarba va creste mai greu, deci nu e nevoie sa o scurtezi atat de des, pentru ca va avea nevoie de mai mult timp si energie pentru a se reface.

Nu plasa piscina copiilor si alte obiecte gonflabile direct pe gazon ci in locuri special amenajate, deoarece iarba se va sufoca si se va usca. Planteaza seminte in golurile gazonului si iriga zona frecvent. Nu calca in locurile proaspat plantate decat dupa ce firul este suficient de puternic.
Cu putina grija, te poti bucura de racoarea placuta a gazonului si de mirosul de iarba proaspat tunsa intreaga vara.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Luna iulie in gradina - ce recoltam si ce plantam Luna iulie in gradina - ce recoltam si ce plantam
Nevastuica: o combatem sau o adoptam? Nevastuica: o combatem sau o adoptam?
Bucuria verii pentru fiecare situatie: muscatele colorate fac viata mai frumoasa Bucuria verii pentru fiecare situatie: muscatele colorate fac viata mai frumoasa
Cineraria - Lux mediteranean de primavara Cineraria - Lux mediteranean de primavara
5 plante medicinale care nu trebuie sa lipseasca din gradina ta 5 plante medicinale care nu trebuie sa lipseasca din gradina ta
Geoseinteticele: materiale utile pentru lucrari de pamant Geoseinteticele: materiale utile pentru lucrari de pamant

Vezi mai multe articole