on

Living: sfaturi si reguli de amenajare

25 septembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Livingul este cea mai importanta camera a unei case, deoarece, cel putin teoretic, este camera in care iti petreci cel mai mult timp. Aici iei masa, aici te relaxezi si atunci cand trebuie sa rezolvi anumite taskuri de la locul de munca, cel mai probabil o faci aici. Livingul trebuie sa fie amenajat in asa fel incat sa fie cat mai practic si in acelasi timp sa aiba o estetica excelenta. Acesta trebuie sa se muleze pe cerintele fiecarui locatar al casei si trebuie sa poata fi un loc ideal pentru relaxare.

Sfaturi utile pentru living

Un spatiu aerisit este intotdeauna un spatiu eficient. Indiferent de cat de mic este living-ul, poti obtine un spatiu aerisit si relaxat. Nu sufoca incaperea doar pentru  ca vrei anumite piese de mobilier sa fie prezente. Eleganta incaperii nu trebuie obtinuta, neaparat, prin piese mari de mobilier, ci poate sa apara si prin accesorii si modul de alegere al culorilor.

Orice sufragerie trebuie sa aiba mai multe zone. In functie de spatiu, livingul poate sa aiba o zona de relaxare, zona de biblioteca, cea de luat masa si cea de birou. Daca spatiul nu este generos, poti sa renunti  la una sau doua zone, insa niciodata la cea cu canapeaua ( cea de relaxare). Zona de luat masa este cea care poate sa fie eliminata, pastrand insa posibilitatea de a organiza mese si intalniri cu familia, cu ajutorul unei mese pliante.

Stilul poate sa decida sumele pe care le investesti si efortul pe care il faci. Stilul livingului trebuie sa tina cont de mai multe lucruri, inclusiv de stilul altor camere. Pe piata exista zeci de variante de stil, putandu-se opta pentru un stil clasic, retro, modern, contemporan sau ecletic. Practic, este aproape imposibil sa nu gasesti un stil care sa ti se potriveasca foarte bine.

Calitatea mobilierului, un criteriu esential. Un living confortabil este un living ce are mobila de buna calitate. Este bine sa se opteze pentru lemn masiv sau in cel mai rau caz pentru anumite placaje bine realizate. Mobilierul din living trebuie sa reziste zeci de ani si sa faca fata solicitarilor de tot felul. De asemenea, trebuie sa asigure un confort sporit ori de cate ori este folosit.

Lumina, foarte importanta pentru un confort sporit. Livingul este cel mai luminos spatiu din intreaga casa, asadar, este bine sa fie amenajat in camera cu cea mai multa lumina naturala si cu ferestre cat mai mari. De asemenea, nu doar ferestrele conteaza, ci si sursele de iluminare. Trebuie sa se eviti acele becuri extrem de puternice, optand, mai degraba, pentru lampi ce isi pot regla intensitatea.

Ce greseli trebuie sa fie evitate la amenajarea livingului?

  • Apropierea canapelei de perete. Canapeaua trebuie sa fie pozitionata cat mai in centru, sau daca spatiul nu este foarte generos, spre perete, insa nu lipita de acesta. In felul acesta se creaza impresia de spatiu.
  • Folosirea unui numar mult prea mare de decoratiuni. Foarte multi oameni obisnuiesc sa afiseze zeci de suveniruri si decoratiuni cumparate din vacante, care aglomereaza mult si dau un aspect mai putin placut.
  • Nu ai suficiente perne decorative. Pernele au un rol important, atat estetic, cat si functional, fiind unul dintre elementele care genereaza confort.
  • Ai prea multe culori. Amenajarea unui living trebuie sa tina cont de prezenta a doua, maxim 3 culori. Atunci cand numarul culorilor dominante creste, confortul vizual nu mai este atat de mare.

Amenajarea livingului trebuie sa tina cont de micile dorinte personale, insa pentru o eficienta maxima, acesta trebuie sa respecte regulile de mai sus si sa fie cat mai aerisit.

Sursa foto

Adauga un comentariu


1 Comentariu

https://www.exquisitemob.ro/mobila/2/2-23-scaune-living Mobila Living

17 septembrie, 09:16

Ce schimb de informații cu noi despre Mobila Living. Într-adevăr, blogul dvs. este foarte util pentru noi! Informație completă! Am recomandat foarte mult

Alte articole

Amenajarea living-ului Amenajarea living-ului
Amenajarea unui living mic Amenajarea unui living mic
Despre canapele, cu stil Despre canapele, cu stil
Cum iti alegi canapeaua? Cum iti alegi canapeaua?
Cum sa mobilezi un living spatios Cum sa mobilezi un living spatios
Sarbatoarea dragostei in casa ta - amenajare living Sarbatoarea dragostei in casa ta - amenajare living

Vezi mai multe articole