Mansardarea blocului - prima parte

Mansardarea blocului - prima parte

09 octombrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Discutia aceasta dureaza de cativa ani. Unii vecini sunt de accord, altii nu. Unii spun ca doar asa isi pot termoizola apartamentele, altii raspund ca nu este problema lor. Este vorba despre mansardarea blocurilor, operatiune ce imparte vecinii in doua tabere. Astazi vom aborda cateva considerente generale ale acestui subiect, urmand sa-l aprofundam in saptamanile urmatoare.
 
Primul lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere in momentul luarii deciziei mansardarii blocului este tocmai rezistenta blocului si fezabilitatea proiectului. Este posibil ca structura de rezistenta a unor blocuri sa nu permita realizarea lucrarilor de inaltare a lor si sa nu poata sustine o greutate suplimentara. De aceea trebuie apelat la o firma specializata care sa faca teste si masuratori care sa confirme ca mansardarea este fezabila.
 
In al doilea rand, trebuie sa aveti grija la legalitatea operatiunii. Conform Legii 170/2010, pentru mansardarea blocului este suficient ca doua treimi dintre locatarii imobilului sa fie de acord. Cu toate acestea, exista riscul ca unul dintre locatarii care nu si-a dat acordul sa actioneze in judecata asociatia de proprietari, sa castige si sa intrerupa lucrarile. Cum e posibil acest lucru? Terasa blocului este considerata proprietate comuna a tuturor locatarilor. Chiar daca legea 170/2010 spune ca pentru mansardarea blocului sunt suficiente semnaturile a 2/3 dintre proprietari, in instanta judecatorul poate considera ca dreptul la proprietate al locatarilor care nu au semnat a fost incalcat.
 
Al treilea lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere in momentul in care se pune problema mansardarii blocului in care locuiti este destinatia fostei terase, viitoarea mansarda. Apartamentele nou construite si gazduite sub mansarda vor fi vandute catre unii dintre locatarii scarii? Vor fi vandute catre alte persoane? Sau vor intra in proprietatea primariei si vor deveni locuinte sociale, pe care primaria le va inchiria la sume modice catre familiilor cu situatie precara?

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Garantia este dovada calitatii in constructii Garantia este dovada calitatii in constructii
Afla daca te incadrezi pentru ajutor de incalzire a locuintei pentru sezonul rece 2016-2017 Afla daca te incadrezi pentru ajutor de incalzire a locuintei pentru sezonul rece 2016-2017
Ce este POT si ce este CUT Ce este POT si ce este CUT
Actele necesare achizitionarii unui teren Actele necesare achizitionarii unui teren
Rolul arhitectului Rolul arhitectului
In ce conditii nu poti sa construiesti pe un teren In ce conditii nu poti sa construiesti pe un teren

Vezi mai multe articole