O afacere la moda: cumparati case nefinisate, apoi le vindeti sau le inchiriati

01 decembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Amenajarile interioare dintr-o locuinta poarta, de obicei, amprenta personalitatii proprietarului. si totusi sunt si cumparatori care prefera sa achizitioneze apartamente deja amenajate. Acestia sunt asa-numitii investitori, care cumpara locuinta in vederea inchirierii.
Cumpararea unui apartament repre-zinta o afacere pentru multi mici investitori bucuresteni.
Acestia se orienteaza in special catre locuintele noi din complexurile moderne anuntate pe piata si isi plaseaza banii, indiferent ca este vorba despre case finalizate sau in faza de proiect. Ei detin o pondere semnificativa din totalul vanzarilor de locuinte pentru clasa medie (in jur de 15%), dupa cum indica datele unui studiu realizat de catre Eurisko. Dupa achizitionarea locuintei, acestia fie o inchiriaza, urmand sa-si amortizeze astfel investitia, fie o revand dupa un timp, in momentul cand piata creste suficient de mult.
 
Investitorii prefera locuinte amenajate
 
Amenajarea unei locuinte dupa gustul proprietarului presupune mult efort, timp si bataie de cap. Din acest motiv, cei care cumpara apartamente pentru a le inchiria ulterior prefera casele deja amenajate. "Acestia aleg culori neutre, calde, usor acceptate de majoritatea chiriasilor", explica Victoria Linca, consultant in cadrul companiei DTZ Echinox. si au de unde alege, oferta de pe piata fiind destul de generoasa, in tot orasul, cu accent in centrul si nordul Capitalei zone care ofera dezvoltari rezidentiale noi. Dar cele mai multe locuinte deja amenajate sunt tranzactionate pe segmentul de apartamente in blocurile vechi din cartierele-dormitor.
Total diferit se comporta cumparatorii care doresc sa locuiasca in aceste case. "Aproximativ 95% din acestia doresc sa aiba optiunea personalizarii casei, implicandu-se mai mult in amenajare, design si mobilare", spune, in continuare, specialistul. Cu alte cuvinte, doar 5% din cumparatorii de case noi - cei comozi - au incredere in gustul designerului angajat de constructor.
 
In faza de proiect, cu ochii pe plansa
 
Cumpararea unei locuinte noi intr-unul din complexurile rezidentiale de pe piata imobiliara locala este o practica frecventa. De altfel, aproape jumatate din apartamentele contractate in prima jumatate a acestui an au fost vandute in aceste conditii, dupa cum au anuntat recent brokerii imobiliari. Iar majoritatea noilor proprietari prefera sa se ocupe singuri de modul in care va arata locuinta mult-visata, dupa finalizarea constructiei. "Aproximativ 99% din cumparatorii care contracteaza din faza de proiect isi exprima intentia de a interveni asupra impartirii locuintei si amenajarii spatiului interior.
Alegerea finisajelor interioare gresie, faianta, parchet le revine lor", precizeaza Victoria Linca. si investitorii care revand apartamentele deja achizitionate ofera noilor proprietari aceasta optiune. Ei finiseaza apartamentul pana la stadiul de sapa si glet.
In momentul in care clientul s-a hotarat asupra investitiei imobiliare, se aleg culorile dorite, iar predarea la cheie nu dureaza mai mult de doua luni.
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tarife - Plata gazelor la kWh Tarife - Plata gazelor la kWh
Apartamentele vechi din Bucuresti au pierdut 15% din pret intr-o luna - 15 Aprilie 2009 Apartamentele vechi din Bucuresti au pierdut 15% din pret intr-o luna - 15 Aprilie 2009
Cutiile de chibrituri\ Cutiile de chibrituri\" comuniste au avut succes si in primul semestru din 2006
Idei de amenajare a curtii, de la Symmetrica – Inspiratie in functie de stilul arhitectural al casei Idei de amenajare a curtii, de la Symmetrica – Inspiratie in functie de stilul arhitectural al casei
Primul brand de vopsea lavabilă românească susține proiectele de relocare în România, parte din fenomenul social al migrației de la oraș la sat Primul brand de vopsea lavabilă românească susține proiectele de relocare în România, parte din fenomenul social al migrației de la oraș la sat
Romanii au lasat IKEA fara stocuri Romanii au lasat IKEA fara stocuri

Vezi mai multe articole