"Odiseea" din Baneasa - Odyssea Residential - 2008-09-19

19 septembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
 
Blocajul din piata imobiliara romaneasca nu i-a descurajat pe dezvoltatori, care considera
click stanga pentru a mari imaginile
ca aceasta este doar o etapa trecatoare. Astfel incat, toamna a inceput cu anuntarea unor noi proiecte care vor fi finalizate in urmatorii doi ani. Unul dintre acestea este Odyssea Residential.
Complexul va fi situat intr-una dintre cele mai importante suburbii ale Bucurestiului, pe bulevardul Gheorghe Ionescu Sisesti in Baneasa. Ansamblul vine in intampinarea nevoilor cumparatorilor pentru apartamente spatioase intr-un complex modern, cu acces facil catre aeroport si centrele de birouri si afaceri. Imprejurimile confirma acest lucru: 5 minute - Baneasa Shoping City (Baneasa Mall,Carrefour Feeria , Mobexpert, Ikea, Metro, Selgros); 5 minute - Parcul Herastrau; 10minute - Aeroportul International Henri Coanda; acces direct la DN1 (Bucuresti-Ploiesti) si la DN Bucuresti - Targoviste; 15 minute - Piata Universitatii; gradinite, scoli, licee, facultati; Gradina Zoologica/ Water Park - Otopeni/ Restaurante/ Pub-uri; Transport public - autobuz; Padurea Baneasa/ Lacul Grivita.
 
Odyssea Residential este amplasat pe o suprafata construita de 19.475 mp si cuprinde sase blocuri cu cinci etaje, insumand 156 de apartamente care vizeaza segmentul medium-high de consumatori. Apartamentele disponibile sunt de 2 camere cu suprafete cuprinse intre 81mp - 94mp, de 3 camere cu suprafete cuprinse intre 112mp - 130mp, precum si 7 apartamente tip penthouse, cu 4 camere si 7 suprafete cuprinse intre 223mp si 261mp. Dezvoltatorii spun ca deja s-au vandut 1o locuinte, din care, 4 tip penthouse. Unul dintre primii cumparatori este Dumitru Prunariu, primul cosmonaut roman. Locatarii vor avea la dispozitie 11 locuri de parcare suprateran si alte 168 in garaj subteran, la care se va putea ajunge cu lifturi directe. Accesul in complex se va face controlat, cu bariera, in interiorul suprafetei fiind prevazut si un parc special pentru riverani. Fiecare bloc va fi dotat cu centrala termica de imobil care va asigura apa calda si caldura, iar intrarea in fiecare cladire se face printr-un hol spatios cu birou de receptie si sala de asteptare - peretii vor fi placati cu piatra naturala.
Apartamentele au si ele parte de finisaje speciale: parchet stratificat, gresie si faianta in bucatarie si bai, obiecte sanitare, tamplarie din aluminiu cu geam termopan. Bineinteles, locuintele sunt contorizate separat.
 
Constructia a demarat in iunie si are ca data de finalizare mijlocul anului 2010. Pretul mediu pe mp este de 1.500 euro pe mp, plus TVA, iar modalitatile de plata sunt de doua tipuri. Varianta standard: rezervare 5000 Euro + TVA; 25% la semnarea antecontractului; 30% la finalizarea structurii; 30% la finalizarea fatadelor si 15% la predarea apartamentului. Varianta optionala: rezervare 5000 Euro + TVA; 25% la semnarea antecontractului si 75% la predarea apartamentului. In acest caz cumparatorul va suporta
dobanda de 9%, pretul apartamentului modificandu-se.
Odyssea Residential reprezinta o investitie de 18 milioane euro a unui joint-venture intre companiile Caterata si Profit Building Industries, iar proiectul va fi construit de Danya Cebus si finantat de Alpha Bank.
 
Caterata este un parteneriat 50:50 intre fondul de investitii austriac Immoeast si New Horizon, o companie infiintata in anul 1979 si listata la Bursa din Tel Aviv. In Romania, compania detine terenuri in Brasov (88.443 mp pentru spatii rezidentiale si comerciale), Satu Mare (105.000 mp, rezidential), Piatra Neamt (28.000 mp cu destinatie rezidentiala si comerciala), Cernica si Snagov (18.000 mp pentru 200 de apartamente).
Profit Building Industries este o companie listata la Bursa de Valori din Tel Aviv si se ocupa cu managementul si dezvoltarea de proiecte imobiliare pentru inchiriere, dar si achizitia de proprietati cu potential investitional in Europa.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cat costa o casa In Uniunea Europeana Cat costa o casa In Uniunea Europeana
 Lansarea vopselelor Tambour pe piata romaneasca Lansarea vopselelor Tambour pe piata romaneasca
Reabilitarea termica da frisoane primariilor Reabilitarea termica da frisoane primariilor
Actele asociatiei pot fi verificate numai de cenzor sau de presedinte Actele asociatiei pot fi verificate numai de cenzor sau de presedinte
REHAU sprijina TRIADA MTB 2014 REHAU sprijina TRIADA MTB 2014
TotulPentruCasaTa2023. Evenimentul care prezinta trendurile anului in industria Home & Deco TotulPentruCasaTa2023. Evenimentul care prezinta trendurile anului in industria Home & Deco

Vezi mai multe articole