Perete din gips carton (nefinisat)

Pereti din gips-carton, avantaje si dezavantaje

24 mai, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Gips-cartonul poate fi folosit atat pentru realizarea finisajelor interioare, cat si pentru compartimentarea unei case si realizarea peretilor interiori. Deoarece permit realizarea unor elemente decorative intr-o multitudine de forme si dimensiuni, placile din gips-carton sunt apreciate de catre multi meseriasi si beneficiari ai lucrarilor. Insa, cand vine vorba despre realizarea peretilor interiori, parerile sunt impartite pentru ca, la acest tip de lucrare, gips-cartonul are avantaje, dar si dezavantaje.

Sa incepem cu dezavantajele pe care le au peretii din gips-carton:

- Ofera o slaba izolatie fonica daca materialele folosite sunt ieftine, daca grosimea peretelui este mai mica de 15 centimetri si daca nu ai folosit vata minerala in spatele gips-cartonului;
- Peretele din gips-carton suna a gol atunci cand il lovesti, si astfel lasa impresia ca nu-i solid si rezistent;
- Pe un perete din gips-carton nu poti monta si sprijini obiecte grele precum consola de televizor sau dulapuri suspendate.

Daca trecem peste aceste inconveniente, peretii din gips-carton prezinta numeroase avantaje:

- Sunt mai ieftini decat peretii realizati din zidarie;
- Este scurtat timpul de constructie deoarece nu esti nevoit sa astepti uscarea lucrarii;
- Deoarece procesul de montare este uscat, peretii pot fi vopsiti imediat dupa ce au fost ridicati;
- Peretii din gips-carton sunt mai subtiri decat cei din zidarie, ceea ce face ca suprafata utila a locuintei sa fie mai mare;
- Capacitatea de izolare termica este mai buna decat in cazul peretilor masivi, placile din gips-carton nu lasa senzatia de „perete rece”.

Acestea fiind zise, suntem curiosi sa aflam parerea ta despre peretii interiori realizati din gips-carton. Ai apela la aceasta solutie constructiva sau preferi clasicii pereti din caramida sau BCA?

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Baboo Hausmeister

08 iunie, 13:01

Cum ar trebui izolat un perete plasat intre scarile dintre blocuri, acolo unde prin exterior nu se poate izola cu polistiren? C\t de gros ar trebui sa fie peretele iyolator? Aceeasi problema ar fi si la peretele exterior, prevayut cu fereastr[ si aflat la 90 de grade fata de primul> pe exterior trebuie construit[ o schel[ p\n[ la etajul IV

Alte articole

Alegerea vopselei lavabile Alegerea vopselei lavabile
“Tavanul si peretii de sub terasa sunt foarte reci. Cum rezolv problema?” “Tavanul si peretii de sub terasa sunt foarte reci. Cum rezolv problema?”
Pata de culoare care te inconjoara Pata de culoare care te inconjoara
Montarea corecta a caramizilor aparente Montarea corecta a caramizilor aparente
“Peretele sufrageriei situate la etajul 7 este ud pana la jumatate. Ce solutie ajuta sa scap de problema?” “Peretele sufrageriei situate la etajul 7 este ud pana la jumatate. Ce solutie ajuta sa scap de problema?”
Cum sa transformi un perete in tabla de scris Cum sa transformi un perete in tabla de scris

Vezi mai multe articole