Scara din beton lemn

Placarea cu trepte din lemn a scarii interioare din beton

19 iulie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca ai o casa cu parter si etaj, iar legatura dintre acestea este realizata de o scara interioara din beton, atunci va trebui sa decizi cu ce fel de material plachezi treptele. Cum scara da o cu totul alta imagine casei, va trebui sa rafinezi scara placand treptele cu lemn sau marmura.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te asiguri ca treptele si contratreptele sunt egale sau ca exista o mica marja intre trepte, dar nu mai mult de 5 milimetri.

Daca placarea o faci cu lemn, foarte importanta este umiditatea treptelor din beton. Aceasta nu trebuie sa fie mai mare de 2%, pentru a nu avea probleme cu deformarea lemnului. Daca montezi trepte din lemn peste trepte din beton cu o umiditate mai mare de 2%, treptele din lemn se vor deforma si la scurt timp se vor grupa.

In cazul in care denivelarea treptelor din beton este foarte mare, atunci singura solutie pentru a le placa cu lemn  este sa nivelezi treptele cu o sapa de beton pentru a fi aproape de cota standard.

Placarea treptelor din beton cu trepte din lemn se face prin lipire cu spuma poliuretanica sau cu un adeziv de montaj. Ulterior, pentru a fi sigur ca nu se vor deforma, poti sa fixezi treptele din lemn si cu suruburi autofiletante si dibluri.

Daca doresti mai multe informatii legate de subiect sau daca te confrunti cu o situatie particulara, poti citi acest thread de pe forumul Misiunea Casa, unde poti adresa intrebari si primi raspunsuri de la forumistii si specialistii forumului.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Miron Damian

20 octombrie, 09:52

Este bine ca pt.eliminarea zgomotelor prin deplasare pe trepte sa fie lipita mocheta pe suprafata uzuala.

Alte articole

Cum construim corect o scara – partea 2 Cum construim corect o scara – partea 2
10 modele de scari interioare 10 modele de scari interioare
Cum se placheaza o structura din beton cu trepte din lemn masiv? Cum se placheaza o structura din beton cu trepte din lemn masiv?
Dippanels.ro ne dezvaluie secretele scarilor interioare din lemn Dippanels.ro ne dezvaluie secretele scarilor interioare din lemn
Scara interioara – Ce tip de lemn sa folosesti Scara interioara – Ce tip de lemn sa folosesti
Placarea structurilor existente cu trepte din lemn masiv Placarea structurilor existente cu trepte din lemn masiv

Vezi mai multe articole