on

Pompe de caldura: viitorul incalzirii durabile

04 septembrie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mai devreme sau mai târziu, vine un moment în care trebuie să te decizi ce metodă vei folosi pentru încălzirea locuinței. În multe cazuri, această alegere este predeterminată de infrastructura casei în sine. Cu toate acestea, există întotdeauna posibilitatea de a o modifica.

pompa de caldura pareri forum

 

Sunt pompele de căldură o alternativă eficientă și viabilă? Pompele de căldură sunt unele dintre cele mai utilizate sisteme de generare a căldurii din nordul Europei. Există o variantă a acestor pompe de căldură care sunt așa-numitele modele „reversibile” și care nu numai că asigură temperaturi confortabile iarna, dar sunt capabile să facă același lucru și vara, reducând temperatura locuințelor într-un mod eficient.

În primul rând, trebuie spus că pompele de căldură au un mare avantaj și anume că aproximativ trei sferturi din energie provine din surse regenerabile precum aerul, pământul sau apa, și doar unul din energie electrică.

Aceste surse de energie regenerabilă sunt disponibile din abundență, deci nu trebuie importate, spre deosebire de alte surse de energie. Pompele de căldură pot avea ca și sursă de energie aerul (pompa de caldură aer-apă), solul (pompa de căldură sol-apă) sau apa (pompa de căldură apă-apă). Și ceea ce trebuie știut este că, în cazul unei centrale, aceasta generează căldură printr-o reacție de ardere, spre deosebire de o pompă de căldură care nu generează nimic, ci doar transportă energie liberă, care vine din surse regenerabile. Acest sistem nu implică niciun tip de nevoie de evacuare a gazelor arse, astfel încât asigură o mai mare curățenie, reduce nevoile de întreținere și nu în ultimul rând protejează mediul înconjurător.

Aceste tipuri de sisteme au și un alt avantaj și anume că sunt capabile să economisească energie chiar dacă funcționează toată ziua. Acest lucru determină evitarea acelor perioade de oprire și pornire de mai multe ori pe zi, care consumă o bună parte din necesarul de energie pentru a atinge temperaturile de confort dorite.

În căutarea unor sisteme energetice din ce în ce mai eficiente, energia aerotermală se prezintă ca o soluție optimă în ceea ce privește obținerea unui impact pozitiv asupra mediului. Pompele de căldură sunt soluția ideală pentru problema de mediu. Pompele de căldură pentru încălzire, răcire și apă caldă menajeră pot fi soluția pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare și realizarea unui mediu neutru din punct de vedere climatic până în 2050.

Trei motive susțin această afirmație:

1.  Pompa de căldură folosește energie regenerabilă

2.  Pompa de căldură reduce consumul de energie și energia primară

3.  Pompa de căldură este tehnologia cu cele mai scăzute emisii de CO2 în comparație cu orice centrală pe combustibili fosili, fie că este vorba de motorină, propan sau gaz natural.

Astăzi, tehnologia și experiența în acest domeniu permit pompelor de căldură, precum pompele de căldură Vaillant, să fie o opțiune perfectă pentru înlocuirea centralelor, practic în toate situațiile: clădiri cu încălzire centralizată, cu centrale individuale, în case unifamiliale, case noi sau case vechi. O analiză a fiecărei instalații efectuată de către un instalator autorizat te va ajuta să alegi modelul potrivit și să-ți modernizezi sistemul de încălzire cu o pompă de căldură.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Centrala termica pe lemne: 4 motive pentru care este cea mai buna alegere Centrala termica pe lemne: 4 motive pentru care este cea mai buna alegere
Detectorul de gaze Detectorul de gaze
Despre sistemul de incalzire in pardoseala Despre sistemul de incalzire in pardoseala
Semineul decorativ te plaseaza senzorial in atmosfera vatrei traditionale pe lemne Semineul decorativ te plaseaza senzorial in atmosfera vatrei traditionale pe lemne
Instalarea centralei termice Instalarea centralei termice
Afla cum te poti bucura de atmosfera unui semineu premium, indiferent de buget! Afla cum te poti bucura de atmosfera unui semineu premium, indiferent de buget!

Vezi mai multe articole