Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

on

Obiectele din casa care contin cei mai multi microbi

29 ianuarie, 2016

Chiar daca esti una dintre persoanele care merg la toaleta sa se spele pe maini imediat dupa ce au ajuns acasa sau la birou, acest articol te intereseaza si pe tine. Exista obiecte in casa ta care ascund multi microbi, dar fie nu te-ai gandit la ele, fie ai omis sa le dezinfectezi. Iata despre care obiecte este vorba. Primul obiect este, fireste, clanta de la usa de la intrare. O apuci atunci cand intri in casa, dar cand ai dezinfectat-o ultima data? Cheile contin si ele multi microbi, doar le folosesti ca sa descui usa de la intrarea in casa, asta dupa ce in metrou, autobuz sau tramvai te-ai tinut cu mana de bare. Telefonul mobil il “butonezi” in mijloacele de transport in comun, in drum spre serviciu si spre casa. Fa-ti un obicei si dezinfecteaza-l saptamanal. Cercetatorii americani…

mai mult >
on

Plante care te ajuta sa ai un climat mai sanatos in casa

12 ianuarie, 2016

Calitatea aerului din casa ta este foarte importanta, tocmai de aceea este recomandat sa aerisesti casa zilnic. Aerul statut din casa te poate imbolnavi de astm sau te poate face sa dezvolti diverse alergii. Pe langa aerisirea zilnica a casei, poti apela la un aparat purificator si sterilizator de aer, dar care poate costa chiar si 2000-3000 lei , sau poti apela la plante de apartament care imbunatatesc calitatea aerului. Iata ce plante iti recomandam sa ai in casa: Levantica are un miros placut care te ajuta sa dormi mai bine, reduce anxietatea, stresul si incetineste ritmul cardiac. Rozmarinul imbunatateste calitatea aerului, iar daca inhalezi mirosul dupa ce ai frecat planta intre degete, imbunatateste memoria. Iedera englezeasca reduce cu pana la 90% particulele de mucegai din aer si astfel…

mai mult >
on

Microbii din casa, obiectele si zonele pe care uitam sa le dezinfectam

09 decembrie, 2015

Microbii exista in casa ta, au existat dintotdeauna si vor continua sa existe. Evident, trebuie sa igienizezi periodic casa, dar asta nu inseamna ca trebuie sa devii obsedat de curatenie si dezinfectie, ci doar sa-ti insusesti deprinderi mai sanatoase si sa ai grija la unele obiceiuri. Maite Muniesa, cercetatoare in cadrul Departamentul de Microbiologie a Universitatii din Barcelona, a dat publicitatii un studiu care arata ca telefonul mobil contine mai multi microbi decat vasul de toaleta. Mai precis, daca in vasul de toaleta au fost identificati aproximativ 20 de microbi, pe suprafata telefonului mobil au fost identificati de 30 de ori mai multi, adica 600 microbi. Acum gandeste-te de cate ori ai pus telefonul mobil pe masa din bucatarie si de cate ori ai vorbit la telefon in timp ce mancai.…

mai mult >
on

Solutii naturale care tin paianjenii la distanta

08 decembrie, 2015

O varianta de a scapa de paianjenii care ti-au invadat casa este sa-i omori de fiecare data cand ii vezi, sa le distrugi plasele si cuiburile, sa nu-i lasi sa se inmulteasca. Cealalta varianta este sa-i tii la distanta si sa nu le permiti sa-si construiasca plase si sa se aseze “la casa lor”. Pentru varianta din urma poti folosi substante chimice, dar iti recomandam sa o faci intr-un mod natural, pentru ca exista multe solutii non-chimice pe care le ai la indemana. Menta. Paianjenii pur si simplu nu suporta menta. Tot ce trebuie sa faci este sa torni ulei de menta si apa intr-o sticla cu pulverizator si apoi sa pulverizezi solutia prin casa, in special la colturile camerelor si in locurile intunecate din spatele dulapurilor, dupa aragaz, frigider sau sub pat si canapea. In casa vei avea…

mai mult >
on

Cum scapi de paianjeni

18 noiembrie, 2015

Probabil ca esti una dintre persoanele care se tem de paianjeni. Oricum, paianjenii nu plac nimanui, iar plasele pe care le construiesc la colturile tavanelor deranjeaza pe toata lumea. Paianjenii invadeaza casele in special toamna, cand cauta un loc potrivit pentru a supravietui. Cum scapi de paianjeni si cum ii tii la distanta de casa ta? In primul rand, mentine curatenia. Paianjenii prefera zonele intunecate ale casei, colturile si acele locuri in care exista foarte mult praf. Aspira foarte bine casa si insista in locurile greu accesibile aspiratorului, dar foarte accesibile paianjenilor. Acorda mare atentie zonei de sub pat si din spatele canapelei si a fotoliilor. Inainte de a aduce in casa ghivecele cu plante de pe balcon, curata plantele si verifica-le de paianjeni si alte insecte.…

mai mult >